• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Arguvan’ın Zemini Sağlam Çıktı
Arguvan’ın Zemini Sağlam Çıktı
Arguvan’ın Zemini Sağlam...
22 Ağustos 2016 15:36
Font1 Font2 Font3 Font4

Müjdeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır verdi:

Arguvan’ın Zemini Sağlam Çıktı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Arguvanlılar’ın yıllardır beklediği müjdeyi verdi. 14 aydır Büyükşehir Belediyesi tarafından Arguvan’da sürdürülen Jeolojik incelemelerin sonucunun sağlam çıktığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, düzenlediği basın toplantısında Arguvan’da yapılan jeolojik çalışma raporunu açıkladı.

22 Ağustos Pazartesi saat 11.00’de Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına; Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Belediyesi Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ile daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Kızıldaş: Literatüre girecek önemli bir çalışma yapıldı

Basın toplantısında ilk olarak konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, heyelanın Arguvan için hayati bir sorun olduğunu belirterek, bugüne kadar bu sorunla sadece Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ilgilendiğini söyledi. Kızıldaş özetle şunları söyledi:

“2014 yerel seçimlerinden sonra göreve geldiğimizde, ilçemizde heyelan nedeniyle ciddi bir sıkıntının olduğunu ve o tarihe kadar da herhangi bir çalışmanın yapılmadığını gördük. Daha sonra çeşitli kurumlara başvurduk ama çok da sonuç alamadık. Büyükşehir heyeti ilçemize geldiğinde olayın ciddiyeti ve vahameti görüldü. Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın talimatıyla buraya ivedilikle el atılması, incelenmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardık. Büyükşehir Belediyesi’nde, farklı üniversitelerimizde hocalarımızla birlikte çeşitli toplantılar yapıldı. Sonrasında da finansını Büyükşehir Belediyemiz karşılayarak, ihale edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde hocalarımızın denetim ve kontrolünde Türkiye’de literatüre girecek önemli bir çalışma yapıldı. Bu çalışmalar esnasında hocalarımız ihalede olmayan şeyler istediğinde Büyükşehir Belediye Başkanımız çok büyük bir özveriyle – ne gerekiyorsa yapılsın – diyerek, ek çalışmalar da yapıldı. Şu anda çalışmalar biterek, raporlar yazıldı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır olmak üzere, Genel Sekreter Yardımcımız Zeki Sarılar’a, İmar Dairesi çalışanlarına, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Arguvan için çok önemliydi, hayati bir konuydu.”

Çakır: Planlamalarımız, 50-100 yıllık planlamalar

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır geleceğin Malatya’sını oluşturmak adına imar planlarına öncelik vererek birçok alanda master plan çalışmaları yaptıklarını söyledi. Malatya genelinde 5.000 ve 25.000 ölçekli nazım imar planı, 50.000 ölçekli çevre düzeni planı ile 100.000 ölçekli çevre düzeni planlama çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Başkan Çakır, bu çalışmalara altlık olacak jeolojik etüt çalışmalarının ise tamamlandığını söyledi.

Jeolojik etüt çalışmalarının en önemlisinin Arguvan olduğunu kaydeden Çakır, “Arguvan ilçe merkezinin 1969 ve 1983 yıllarında heyelandan dolayı yer değiştirdiğini biliyoruz. Daha önce karayolunda meydana gelen kaymalar nedeniyle Arguvan’ın ne kadar risk içerisinde olduğunu biliyoruz. Ancak bütün bunlara rağmen, Arguvan’da şimdiye kadar sadece gözlemsel çalışmalar olmuş. Bizim buna makro düzeyde bakmamız gerekiyordu. Yapmış olduğumuz bütün bu planlamalar 50-100 yıllık yapılan planlamalardır. Dolayısıyla bizim orada 5.000 ölçekli nazım imar planını çıkarmak için öncelikle jeolojik raporların çıkması gerekiyordu. Bugüne kadar yapılmayan zemin etüdünün incelenmesi gerekiyordu. 2 ihaleyle 14 ay süren bir çalışma yaptık. Yapılan bu incelemeler sonucunda da rapor ortaya çıktı” dedi.

14 ay süren çalışmalar sırasında elde edilen ilk bulgularda endişe ettiklerini, ancak ilerleyen zamanlarda bu endişenin giderildiğini kaydeden Başkan Çakır, son raporla zeminin sağlam çıkmasıyla ferahladıklarını kaydetti. Arguvan’da yapılan zemin çalışmasının Ankara Üniversitesi ve ODTÜ’ deki uzman hocalar tarafından yapılan önemli bir çalışma olduğunu belirten Çakır, özetle şunlara değindi:

1 milim dahi oynama yok

Arguvan’daki çöküntü alanının üniversitelerde ders olarak işlenecek boyutta olduğu ifade edilmişti. Burada 3 tane 100 metrelik sondaj, 42 tane de 20-50 metre arasında değişen sondaj yapılarak zemin hareketlerinin incelenmesi neticesinde Arguvan’ın büyük bir kısmının sağlam olduğu, 1 milim dahi oynamanın olmadığını hocalarımız ifade ettiler. Çöküntü olan yerde, yani kuzey-doğu bölümünde yay şeklinde bir bölümün hareketli olduğunu ama diğer bölümlerde en ufak bir riskin olmadığını ortaya koydular. Dolayısıyla bu jeolojik rapor bizim için çok önemliydi. Çünkü, Büyükşehir Belediyesi olarak Arguvan’da başta altyapı olmak üzere birçok proje hazır olmasına rağmen bekletiyorduk.

Şu an itibariyle elde edilen bilimsel verilere göre Arguvan’ın zeminin sağlam olduğunu söyleyebiliriz, sadece yay şeklinde bir alanda risk görüldü ve bu alanda da herhangi bir yapılaşma söz konusu değil, zaten bu alan da imara kapatılacaktır. Arguvan’da özellikle kuzeybatı bölgesinin yerleşim yeri olarak planlanması gerekiyor. Şu anda 1.000 ve 5. 000 ölçekli imar planlarımızı buna göre yapacağız. Bu süre içerisinde katkı sağlayan hem ODTÜ ve AÜ hocalarımıza, Arguvan Belediye Başkanımıza ve çalışan bütün ekiplerimize teşekkür ediyorum.”

Arguvan’a daha sağlıklı hizmetler yapacağız

Jeolojik çalışmaların bütün imar çalışmalarının temel altlığını oluşturduğunu ve dolayısıyla da Arguvan’da yapılan bu çalışmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Çakır, “Biz de bundan sonraki süreçte bu plana göre Arguvan’da hemen ilk etapta içme suyu ihalesini gerçekleştireceğiz. Yine planladığımız kültür merkezi projemiz vardı. Onu da hemen devreye alarak, Arguvan’a daha sağlıklı hizmetler yapacağız. Hazırlanan jeolojik rapora göre hizmetler sürdürülecek” dedi.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa