• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Başkan Gürkan, Muhtarlarla Biraraya Geldi
Başkan Gürkan, Muhtarlarla Biraraya Geldi
Başkan Gürkan, Muhtarlarla Biraraya...
11 Mart 2016 11:48
Font1 Font2 Font3 Font4

BAŞKAN GÜRKAN, “YEŞİL KUŞAK PROJESİ’NDE SORUN YOKTUR”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi ilçesine bağlı mahalle muhtarları ile istişare toplantısında bir araya geldi. Başkan Gürkan, burada Battalgazi Belediyesi’nin yaptığı hizmetler hakkında muhtarlara bilgiler verdi.

Muhtarlarla yapılan istişare toplantısı, Kervansaray Lokantası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkan Vekili Nadir Çalık, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sayın, Muzaffer Karakuş, Nevzat Aslan, Yaşar Karataş, Abdulvahap Şerefhanlı, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Kürün Özkan, AK Parti Battalgazi Gençlik Kolları Başkanı Burak Ergöç, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanı Vahap Ortaç ve muhtarlar katıldı. Burada konuşan AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, “Bizler AK Parti teşkilatı olarak, AK Parti yönetimi olarak eskiden oluşan alışkanlığımızı bir kenara bırakacağımızı, bizi bu mercilere getiren insanlarla bir ve beraber olacağımızı, yapmış olduğumuz icraatları, bize destek, omuz veren insanlarımızla paylaşacağımızı, onlarla aramıza mesafe koymayacağımızı söyledik. Bu bağlamda şükürler olsun, 2002’den bu yana başta sizlerin olmak üzere halkımızın teveccühü ile karşı karşıya kaldık. Bugüne kadar artan destekle iktidara geldik. Tabi bunun temelinde yatan sebebi, bizim geldiğimiz yere bizi getiren insanları unutmayışımız olmuştur” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ülkemizin bazı illerinde yaşanan terör olaylarına dikkat çekerek, “Ülkemizin içinden geçmiş olduğu konjoktürel açıdan günlük şehit verdiğimiz Güneydoğu Anadolu bölgesinden gelen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Vatanımızın birliğini bütünlüğünü Cenab-ı Allah bozmasın. Vatan için gazi olan kardeşlerimize de Allahtan şifa diliyorum. Ülkemiz şu an için ciddi bir girdaptan geçiyor. Bu girdaptan bizlerin çıkarması gereken dersler var. Malatya bu anlamda birlik beraberlik ve dayanışma anlamında önemli bir merkez. Biz bunun bedelini 12 Eylül 1980 döneminde çok ağır ödedik. O dönem Malatya’nın nüfusu 900 bin civarındaydı. Bakın bir anda Malatya nereye düştü. Bir memlekette huzur ve asayiş olmaması o memlekette tüm alanlarda kültür, sosyal, eğitim ve diğer anlamlarda tümden geriye ricat etmesi demektir. O yüzden biz nefsi ve hissi duygulardan uzak vatan, millet, devlet anlamında kardeşlik ruhu içerisinde en güzel hizmetleri vermeye, el ele vermeye gayret göstereceğiz” dedi.

Başkan Gürkan, Battalgazi ilçesine yapılacak olan hastane ve Yeşil kuşak Projesi’ne dikkat çekerek, “Eski devlet hastanesinin yerine yeni 200 yataklı ki bunu artırmaya da çalışıyoruz. Yeni devlet hastanesinin açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bazen bazı yayın kuruluşlarında yeşil kuşakla ilgili bir inkita mı var diye yazılar okuyoruz. Yeşil Kuşak ile ilgili hiçbir inkıta yoktur. Bir durağanlıkta yoktur. Yeşil Kuşağın bir tarafı Devlet Su İşleri’nin yeri, alınmış mıdır alınmıştır. Orası Yeşil Kuşağa dahil olmuş mudur olmuştur. İkinci alan neresidir stadyumdur. Stadyumun yenisi yapılmış mıdır yapımı sürüyor. Dolayısıyla yeni stadyum bitmeden yıkabilir miyiz? Bu olamaz. Diğer taraftan sanat okulu ve Atatürk Kız Lisesi ile ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları başlatmışlardır. Atatürk Kız Lisesi’nin çürük raporu vardır. Eğitim öğretimin sağlıklı yapılamayacağı noktasında ilgili mercilerin raporları mevcuttur. Bu raporlar neticesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gerekli yazılar yazılmıştır. Bu hafta sonu itibariyle yazısı çıkacak. Biz bakanlığa göndereceğiz. Buradaki 24 derslik yerine 32 derslikli yeni bir kız lisesini Toptancılar Sitesi’nin oraya yapacağız. Orayı da yeşil alana dahil edeceğiz. Daha sonra da sanat okulu ile ilgili süreci tamamlayarak 170 dönüme yakın

kısmı bir an evvel Yeşil Kuşak Projesi’ne katmak ve halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

Başkan Gürkan, Malatya’ya ikinci bir devlet hastanesi konusuna da dikkat çekerek, “Malatya’mıza ikinci bir devlet üniversitesi dedik. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu beyefendi Malatya’mızı ziyaret ettiğinde gerek Yeşil Kuşak, gerek ikinci üniversite için, gerekse devlet hastanesi ile ilgili kamuoyu önünde deklare etmiştir. Aynı zamanda ikinci üniversite olgusunu da Malatya’da 40 bin öğrenciyi aşan İnönü Üniversitesi’nin mübadilinde ikinci bir üniversitenin kurulmasını ifade ettiler. Biz ikinci üniversitenin kurulmasını 90’lı yıllardan beri hep dile getiriyoruz. Niye getiriyoruz? Bunun temelde bir geçmişi var. Şahabe-i Kübra Medresesi İnönü Üniversitesi’dir. Birde Şahabe-i Sür’a Medresesi diye ikinci bir üniversite kurulması gerekir. Her şey aslına rücu eder. Yani bizim istediğimiz şeylerden tabanı olmayan, içi boş olan hiçbir şey yoktur” ifadelerini kullandı.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa