• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Başkan Yanılmaz: Elazığ’ın Teröre Cevabı Dünyaya Örnek Olmuştur
Başkan Yanılmaz: Elazığ’ın Teröre Cevabı Dünyaya Örnek Olmuştur
Başkan Yanılmaz: Elazığ’ın Teröre Cevabı Dünyaya Örnek...
9 Eylül 2016 13:15
Font1 Font2 Font3 Font4

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, düzenlediği basınla sohbet toplantısında ülke gündemine, çalışmalarına ve projelerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kültür Park’ta düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Yanılmaz, Elazığ’ın yaşanan terör saldırıları sonrası sergilediği duruşla hem bölgeye, hem ülkeye, hem dünyaya örnek olarak, önemli mesajlar verdiğini kaydetti. Başkan Yanılmaz’ın basın toplantısına dair açıklamaları:

TÜRKİYE’NİN HUZURUNU BOZMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERİLMEDİ

Ülkemiz 15 Temmuz tarihinden itibaren çok kritik ve hassas bir dönemden geçiyor. 15 Temmuz’da Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyenler, büyümesini gelişmesini istemeyenler ve Türkiye’de bir kaos ortamı meydana getirmek isteyenler bir kalkışma yaptılar. Ancak milletimizin iradesi, milletimizin cesareti, inancı, vatanına, milletine bağlılığı ve meydanlarda göstermiş olduğu birlik ve beraberlik ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere fırsat vermedi. O dönemdeki askeri girişimle ülkeyi kaosu sürüklemek isteyen FETÖ terör örgütü daha sonra PKK’yı da yanına alarak, işbirliği içinde yurt içinde, yurt dışında DAEŞ ve IŞİD gibi terör örgütleri de başta olmak üzere ülkemizi kaosa sürüklemek isteğinden geri durmadılar, tarih boyunca da durmadılar. Üzerinde yaşadığımız coğrafya bu tip olayların devamlı olacağı bir coğrafyadır. Dün nasıl Haçlı

seferleriyle bu coğrafyada huzuru bozmak istedilerse, bugün de yarın da aynı zihniyet bu coğrafya üzerindeki emellerinden hiçbir zaman vazgeçmeyecektir.

HIRSIZIN CESARETİ, EV SAHİBİNİN CESARETİYLE YOK OLMUŞTUR

Burada önemli bir nokta şudur hırsızın göstermiş olduğu cesareti kadar, ev sahibinin de cesur olmasıdır. Dışarıdan ve içeriden ülkemizi bölmek parçalamak isteyen hainlerin gösterdiği cesaretin çok daha fazlasını bu millet göstermektedir Ve Allah’ın izniyle tarih boyunca da bu hainler hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır.

ELAZIĞ BÖLGENİN HUZUR ADASIDIR

Elazığ bölgenin huzur adasıdır, huzurun başkentidir. Elâzığ’ımızın huzurunu bozmak isteyenler 18 Ağustos’ta menfur bir saldırı gerçekleştirdiler. Hainler çok yüksek etkili bombayı araca yükleyerek Lice’den Elazığ’a kadar özellikle köy yollarını kullanarak, Emniyetin önünde bombayı patlatarak insanlarımızı kaosa sürüklemek istediler. Ancak gördüğümüz o ki Elazığ’daki bütün hemşehrilerimizin göstermiş oldukları refleks, bütün Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak bir reflekstir.

Bu şehrin huzurunu bozmak isteyenler, kaosa sürüklemek isteyenler asla başarılı olamayacaktır. Saldırıdan sonra 15-20 dakika içinde on binlerce insanın Emniyet Müdürlüğü önünde toplanması, oradaki yaralıları resmi görevlileri beklemeden en hızlı şekilde hastaneye yetiştirmesi, hastanelerde izinli olan doktorlarımızın, hemşirelerin, hasta bakıcıların ‘göreve dön’ talimatına ihtiyaç duymadan, haberi duydukları anda evlerinden kalkarak hastaneye yardıma gitmesi, Elazığ insanının ne kadar duyarlı olduğunu, ne kadar birlik ve beraberlik içinde olduğunu, farklı düşünseler dahi ayrı görüşte olsalar dahi söz konusu vatan millet bayrak ve ülkemizin geleceği

olduğunda ne kadar birlikte hareket etme refleksi olduğunu ortaya koyduğu çok önemli bir olaydır.

ŞEHRİMİZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ VE HÜKÜMETİMİZ NEZDİNDE BÜYÜK ÖNEME SAHİPTİR

Elazığ’ın Türkiye kamuoyundaki önemi ise hemen olaydan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın telefonla hem Vali Bey’i, hem de beni arayarak taziyelerini bildirmeleri, yaralılarımıza şifa dilemeleri, Elazığ’ın önemi göstermektedir. Yine akabinde Sayın Başbakanımızın Bakanlarla, Genelkurmay Başkanı, müsteşarlar ve AK Parti Teşkilat Başkanı ile birlikte bütün programlarını iptal ederek Elazığ’a gelmeleri, olayı yerinde incelemeleri, Elazığ’ımızın Türkiye ve hükümet nezdindeki önemini ortaya koymaktadır.

ELAZIĞ’IN TERÖRE KARŞI SEGİLEDİĞİ DURUŞ, VATANINA SAHİP ÇIKMAK İSTEYEN HERKESE ÖRNEKTİR

Elazığ insanımızın 20 dakika içerisinde bütün yaralıları hastanelere taşınması aynı zamanda şehit sayısının az olmasına vesile olmuştur. Saldırı sonrası hemşehrilerimiz kan vermek için hastaneye akın ederken, komşu ilimiz Malatya’dan da otobüslerle Elazığ’a gelip kan vermek isteyen kardeşlerimizin olması ve ülkemizin birliğinin ve beraberliğinin çok önemli bir göstergesidir. Elazığ 18 Ağustos’ta yaşanan hain saldırı sonrasında, bir kez daha birliğine beraberliğine verdiği kıymeti, vatan millet ve bayrak uğruna, inancı uğruna neler yapabileceğini bir kez daha ortaya koymuş ve gerçekten Sadece Türkiye için değil vatanına sahip çıkmak isteyen dünyadaki herkese örnek bir duruş ortaya koymuştur. Bu duruşu ortaya koyan hemşerilerime teşekkür ediyorum, onların varlığıyla gurur duyuyorum.

TERÖRE LANET MİTİNGİ İNSANALARIN TEPKİLERİNİ ORTAYA KOYMA NOKTASINDA ÖRNEK OLMUŞTUR

18 Ağustos’ta yaptığımız teröre lanet yürüyüşü ve mitingi ise bütün bölgeye örnek bir miting olmuştur. Elazığ’da yapılan mitingi müteakip özellikle ülkemizde Doğu ve Güneydoğu’daki illerde, terör olaylarına karşı daha çok bir araya gelinmiş, daha çok birlikte olunmuştır. Düzenlenen mitinglerle vatandaşlarımız tepkilerini daha çok ortaya koymuştur. Bu mitinglerde, yürüyüşlerde bir tek olgunun öne çıkması ise gurur vericidir. Mitinglerde sadece Türk bayrağı taşınmıştır, orada hiç kimse kendi kimliğiyle değil, kendi siyasi görüşü ile değil, vatanın milletin ve bayrağın birliği ve beraberliği ile ortaya çıkmış ve bizim birliğimizi beraberliğimizi ortaya koyan bayrağımızı en yükseklerde coşkuyla taşıyarak birlik ve beraberliğimize doğru en önemli adım atılmıştır.

CAZİBE MERKEZİ İLLER ARASINDA YER ALAN ŞEHRİMİZİ MÜKEMMEL BİR KOORDİNASYONLA HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ

Sayın Başbakanımız, geçen hafta Diyarbakır’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki cazibe merkezi olan illeri açıkladı. Elazığ ilimizde bu cazibe merkezi illerin arasında yer almıştır. Bu bir başlangıçtır. Cazibe merkezi iller arasına girmek demek hemen bütün yatırımların anında geleceği anlamına gelmiyor. İmkanları değerlendirmek, Cazibe Merkezi iller arasına girdikten sonra Elazığ’a yatırımların gelmesini temin etmek, mükemmel bir koordinasyonla sonuçlanabilir. Ancak şu anda hemen gördüm ki Elazığ’ın Cazibe Merkezi iller arasında isminin anıldıktan sonra İstanbul’dan, Ankara’dan ve Türkiye’nin birçok yerinden işadamlarımız bizde Elazığ’da yatırım yapmak istiyoruz diyerek, heyecanlarını ortaya

koydular, bundan gurur duyuyorum. İnanıyorum ki bayramdan sonra yapılacak çalışmalar ve bunun alt dökümanlarının ortaya çıkması Elazığ’a gelecek yatırımları daha da artıracaktır.

Elazığ’daki yatırımların artması, teşvikin artması, finans sektöründeki desteklerle birlikte, yatırımlarla, sanayi ile istihdam alanımız artacak ve istihdamın alanlarımızın artmasıyla da özellikle gençlerimiz başta olmak üzere işsiz olan hemşerilerimiz kendilerine istihdam alanı bulacaktır. Kanaatim şu ki istihdam alanı geniş an önemli sektörlerden biri tekstil sektörüdür. Bu sektörde üretim yapan hemşehrilerimizin üretim ve entegre tesislerini Elazığ’da kuracaklarına inanıyorum. Elazığ’da oturarak yatırımın gelmesini beklersek, yatırım gelmez. Dosyalarımız koltuğunuzun altında olacak, Ankara’ya gitmek gerekiyorsa Ankara’ya, İstanbul’a, Konya’ya, Antalya’ya, Mersin’e nereye gerekiyorsa oraya gideceğiz. Elazığ’da yatırım yapmak isteyen iş adamlarımızın önünde varsa engeller veya Elazığ Belediyesi olarak yapacağımız hizmetler varsa, biz sonuna kadar iş adamlarımızın yardımına koşacağız. Hangi yatırımcı Elazığ’da yatırım yapmak isterse bizim de Elazığ Belediyesi’nin bütün imkânlarını o yatırımcıdan yana kullanacağınızı belirtmek istiyorum. İnşallah Cazibe Merkezi iller arasına girmesiyle Elazığ’a çok büyük yatırımlar gelecek ve Elazığ’da bundan faydalanmış olacaktır.

KURBAN BAYRAMINA HAZIRIZ

Kurban Bayramı öncesinde Elazığ Belediyesi olarak Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Son 3 yıldır kurban satış ve kesim yerlerini disipline ettik. Sokaklarda kurban satış ve kesimine müsaade etmiyoruz. Bu yıl 5 noktada kurban satış alanı oluşturduk. 22 noktada da kurban kesim noktası oluşturduk. Gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirdik.

Vatandaşlarımız her açıdan hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesecekler. Temizlik ekiplerimiz bu noktalarda anlık temizlik hizmeti sunacaklar. Feti Ahmet Baba türbesinin bulunduğu yerde kurban kesmek isteyen vatandaşlarımızın taleplerini de karşılayarak, gerekli düzenlemeleri yaptık. İnşallah Kurban Bayramını en iyi şekilde geçireceğiz.

ASRİ MEZARLIK’TA GİRİŞ VE ÇIKIŞLARA DİKKAT

Yine bayram öncesi mezarlık alanlarında da her türlü gerekli çalışmayı gerçekleştirdik. Özellikle Asri Mezarlığa gidecek hemşerilerimizden trafik akışına dikkat etmelerini istiyorum. Giriş ve çıkış noktaları farklı olan Asri Mezarlık’ta vatandaşlarımızın konuya hassasiyet göstermelerini istiyorum.

Kurban Bayramı öncesinde daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da hemşerimiz için Kurban El Kitabı hazırlayarak, dağıtımını gerçekleştirdik.

BAYRAM SÜRESİNCE NÖBETÇİ EKİPLERİMİZ HİZMETİNİZDE

Bayram süresince 110 İtfaiye, 185 Su Arıza ve 153 Beyaz Masa birimlerimiz 24 saat hizmetinizde olacaklardır.

BAYRAM SÜRESİNCE ULAŞIM ÜCRETSİZ

Vatandaşlarımız bayram süresince Elazığ Belediyesi otobüsleriyla ücretsiz olarak ulaşım hizmetinden yararlanacaklar.

HAYIR ÇARŞISI KURBAN ETLERİNİ İHTİYAÇ SAHİPLARİNE ULAŞTIRACAK

Bu bayramda Hayır Çarşımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kurban etlerini ulaştıracağız.

Bu organizasyon doğrultusunda kurban bağışında bulunmak isteyen hemşerimizlerimiz 153 Beyaz Masa’yı arayacaklar. Hayır Çarşısı’ndaki yetkili arkadaşlarımız gerektiğinde kurbanlarını kesecekler, dağıtacaklar. Kurban sahibi istediği miktarı alıp, istediği miktarı bağışlayacak.

ŞORŞOR DERESİ PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

Şorşor Deresi bu şehrin en önemli problemlerinden biriydi. Göreve geldiğimizden beri üzerinde yoğun bir çalışma yaptık, kolektör hattının yapımı hızla ilerliyor. Yaklaşık 35 kilometrelik bu hatta çalışmalar inşallah Aralık 2017’de bitecek şekilde planlıyoruz.

DSİ tarafından Kanal ihalesi de yapıldı. Bayram sonrası yer teslimi yapılarak kanalın yapımına başlanacak ve sonrasında rekreasyon alanı ile ilgili çalışmaları biz yürüteceğiz. Rekreasyon alanlarında özellikle bisiklet ve yürüyüş yolları, dinlenme ve piknik alanları ile o bölgeyi tamamen bir cazibe noktası haline getireceğiz.

ELAZIĞ’IN 66 YILLIK SORUNU TARİH OLDU

Elazığ’ın 66 yıllık sorunlarından bir tanesi Sanayi Mahallesi’nden Kızılay Mahallesi’ne geçerken kullandığımız Devlet Demiryolları alt geçididir. Yağmur, kar yağdığında geçilmez, bir araç geçtiğinde ikinci araç geçemez durumdaydı. Biz orada tam bir mühendislik çalışması yaptık ve demiryolları hattını bir başka noktaya deplase ettik. Demiryolları oradan çalışırken alt geçit üzerinde çalışmamızı yaptık ve çalışmamızı da bitirdik. Şu anda Demiryolları hattını eski yerine alıyoruz. Ondan sonra alt geçidi komple hizmete açmış olacağız. Burası önemli çünkü Kızılay Mahallesi’nin Gümüşkavak mahallesinin, Sanayi ve Salıbaba’ya bağlayan ana bağlantı yoludur. Oradan da Güney Çevre Yolunda bağlantı yoludur. Burayı açmadan Kızılay ve Gümüşkavak Mahallesinde 20 metrelik bulvarlar açsak da bir anlam ifade etmez.

ELAZIĞ 2019’DA HAMZABEY’DAN GELECEK İÇME SUYUNA KAVUŞACAK

Hamzabey Barajı’ndan içme suyu çalışmaları hızla ilerliyor, baraj yüzde 80’lere ulaştı. Arıtma tesisi hızla ilerliyor bayramdan önce yine Devlet Su

İşleri isale hattının ihalesini yaptı. Bayramdan sonra da İshale hattı ile ilgili yoğun bir çalışma başlayacak ve inşallah en Elazığımız 2019 yılı içinde Hamzabey Barajından gelecek içme suyu tesisine kavuşmuş olacak.

YOL ÇALIŞMALARI Yeni yollar ve genişletme çalışmalarımız sürüyor. Fatih Sultan Mehmet Bulvarındaki çalışmalarda da son noktaya geldik. Akgün önünden başlayarak Çayda Çıra Mahallesi bağlantı sağlayan Şehit Üsteğmen Sami Çiftçi Caddesi üzerinde çalışıyoruz. Çayda Çıra’yı Zafran’a, oradan üniversite hastanesine bağlayan Kuzey İmar Yolu’nda da çalışmalar devam ediyor. Harput bizim her zaman üzerinde önemle durduğunuz bir konudur. Hem turizm, hem tarih ve kültür, hem kadim medeniyeti açısından Harput’u önemsiyoruz. Harput’ta 15 bin 500 metrelik sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirdik. Fatih Ahmet Baba türbesine ve Dabakhaneye giden yolu tamamladık. Şimdi Harput’tan Ulukent’e inen bir yol çalışmasına başlayacağız. Proje çalışmaları devam ediyor. Harput’ta ulaşımı ne kadar rahatlatırsak, Harput o kadar rahatlamış olur.

ÇAYDAÇIRA MAHALLESİ’NDE ALT YAPI ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Çayda Çıra Mahallesinde kanalizasyon alt yapısına ilişkin çalışmalarımız sürüyor. 5 kilometrelik altyapı çalışmasını bitirdik.

KAPALI SEMT PAZARLARININ İNŞASI SÜRECEK

Elazığ’da modern kapalı semt pazarları yapıyoruz. Hilalkent ve Doğukent’teki hizmete sunulan çok amaçlı semt pazarlarımız halkımızın ihtiyaçlarına göre şekilleniyor. Pazar günleri haricinde çocuklarımız için futbol, basketbol, voleybol sahası olarak, gerektiğinde otopark olarak

değerlendiriliyor. Abdullahpaşa Mahallemizde yer tespit ettik, 2017 de oraya da bir kapalı semt pazarı kuracağız. Yine Hicret ve Aksaray Mahallesi’nin ortak kullanacağı bir kapalı semt pazarı ile Sanayi Mahallesi ile Salıbaba mahallelerinin ortak kullanacağı bir alanda da semt pazarı kuracağız. Adım adım sokak aralarına kurulan semt pazarlarından kurtularak, Elazığ’ı daha modern, hijyenik ve güzel semt pazarlarına kavuşturacağız.

TOPLU TAŞIMADA DÖNÜŞÜM

Son dönemlerde en çok üzerinde konuşulan konulardan bir tanesi toplu taşımada dönüşüm sistemidir. Toplu taşımayı daha hızlı daha düzenli ve daha modern bir şekle getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Biz toplu taşımada üç ana unsuru vazgeçilmez kabul ediyoruz. Bir noktadan bir noktaya gidecek olan hemşehrimizin konforlu, hızlı ve ekonomik şekilde gideceği noktaya ulaştırmak. Dolayısıyla toplu taşıma sistemi içindeki dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Bununla ilgili 6 ay boyunca teknik elemanlarımız çalıştı, işin uzmanları çalıştı. Yapılan araştırma neticesinde gördük ki günlük ortalama 140 bin yolcu toplu taşıma aracıyla taşınıyor. Otobüsler minibüsler belediye otobüsleri 53 bin kilometre yaparak 140 bin yolcu taşıyor. Hem güzergahları uygun belirleyerek, hem vatandaşlarımız için en uygun durakları belirleyerek, 140 bin yolcuyu 28 bin kilometre yaparak taşıma imkanımız var. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Biz bu şehri birlikte yöneteceğiz, bir karar alırken birlikte karar alacağız. Bu konuda sözü, teklifi olan kim varsa, gelsinler konuşalım. 1 Kasım’a kadar konuşmaya devam edeceğiz, tartışacağız. 1 Kasım itibariyle kararımızı vereceğiz ve yolumuza devam edeceğiz.

ELBÜS ve AKILLI DURAK SİSTEMİ GELİYOR

ELBÜS ile ilgili son noktaya geldik. Kredi temin ettik. Kalkınma Bankası’nın Dünya Bankası kaynaklı 13 milyon Avro bir kaynağı aldık. Bunun bütününü kullanmak zorunda değiliz, ihale sonucu bunu ortaya koyacak. Hilalkent ve İletişim Fakültesi de dahil olmak üzere Doğukent arasında, hastaneleri de içine alacak güzergahta 10 dakikada bir duraklardan otobüslerimiz hareket edecek. Aynı zamanda bütün toplu taşıma sistemimizde akıllı sisteme geçeceğiz. Vatandaşımız evinden cep telefonundan hangi otobüs kaç dakika sonra hangi durakta olacak bunu bilecek.

İMAR REVİZYON ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANDI

İmar revizyon konusuyla ilgili olarak bütün çalışmalarımız bitti itirazların değerlendirdik, Mecliste kararı aldık, bu hafta kesinleşti. İmar revizyon planı Elazığ’ın kalkınmasında faydalanmamış mahallelerimiz olan Hicret, Aksaray, Kızılay, Gümüşkavak, Karşıyaka, Çatalçeşme, Salıbaba, Doğukent, Kırklar, Ulukent, Fevzi Çakmak, Yıldızbağları, Esentepe ve Zafran mahalleleri için tarihi bir dönüm noktasıdır. Revize imar planı sadece bir şahsın bir adanın yararlanacağı plan değil, bütünüyle hemşerilerimizin ortak planıdır. Sadece bu mahallelerin ihtiyaçlarını göz önüne aldık ve ihtiyaçlarını giderecek önemli bir adım attık. Ayrıca İzzetpaşa mahallemiz, Rızaiye mahallemizin bir bölümü, Yeni mahallenin bir bölümü, Kültür, Nailbey, Akpınar mahallemizin bir bölümünde ise ada bazlı dönüşümleri teşvik edecek yapılanmaya geçtik, Buralar yüksek binaların olduğu dar sokakların olduğu ve otoparkların olmadığı yerler. Şimdi orada sokakları genişletiyoruz, kendi içlerinde otoparklarını yeşil alanlarını yapmalarını temin ediyoruz, böylece caddeler trafik akışına hazır hale gelecek.

Cip Barajı ve Zafran Mesire alanı ile Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakımevi’ne ilişkin çalışmalarımız sürüyor.

Bosna Hersek Bulvarı’ndaki alt geçit ve reaksiyon alanın da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Dün alt geçitte ışık göründü, hafriyat işlemleri bitti. İnşallah 13 Ekim 2016 tarihi itibariyle bütününe hizmete açmış olacağız.

Elazığ Belediyesi’nden FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olabilecek 13 kişiyi açığa aldık. Başbakanlık’tan gelen bilgiler üzerine açığa alınan bu kişilerin terör örgütüne bağlantılı oldukları anlamına gelmez. Bu bir tedbirdir, inceleme devam ediyor ve bu konuda da şunu çok net söylemek istiyorum. FETÖ terör örgütü Bu ülkenin kalbine vurulmuş büyük bir hançerdir. Bu konuda kim bu örgütle gerçek anlamda bağlantılı ise kim bu örgütü destekliyorsa kendi adıma diyorum babamın oğlu dahi olsa affetmem. Çünkü ülkenin geleceği, vatanın bütünlüğü, milletin huzuru her şeyden önemlidir. Bu konu üzerinde hassasiyetle gidilmesi gerektiğine inanıyorum Ancak ilgisi olmayanları da mağdur edecek çalışmaların içinde olmamız gerekiyor.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa