• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Dostlarımıza Güven Veren, Düşmanlarımıza Korku Salan Bir Türkiye Var
Dostlarımıza Güven Veren, Düşmanlarımıza Korku Salan Bir Türkiye Var
AK Parti Konya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Sözcüsü Gülay Samancı 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçesi üzerinde yapmış olduğu konuşmasında, azınlığın çoğunluğa tahakkümünün ortadan...
16 Aralık 2020 00:17
Font1 Font2 Font3 Font4

AK Parti Konya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Sözcüsü Gülay Samancı 2021 yılı Cumhurbaşkanlığı Bütçesi üzerinde yapmış olduğu konuşmasında, azınlığın çoğunluğa tahakkümünün ortadan kalktığını, Türkiye’nin yerli ve milli hamlesinin somut sonuçlarının gerçekleşmeye başladığını bildirdi. Samancı, konuşmasını şöyle sürdürdü.

Öncelikle; “Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var” , sözleriyle bizler için umutsuzluğun kapısını kapayan, Hakk’ın rahmet ve merhametinin sonsuz olduğunu ifade eden Mevlana Celaleddin-i Rumi hazretlerinin 747. Vuslat yıl dönümü vesilesiyle hazreti Pîr’i ve tüm manevi mimarlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Siyasi tarihimize baktığımızda parlamenter sistemlerde sürekli tecrübe edilmiş olan bu krizlerden kaynaklanan istikrarsızlıklar, maalesef ülkemizin gelişmesi hususunda da hep engel teşkil etmiştir.

2007 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşanan sıkıntılar, ülkemizi yeni bir seçim ve hükümet sistemi düzenlemesi ihtiyacı ile karşı karşıya bırakmıştır. O günkü genel kurulda ve akabinde Anayasa Mahkemesinin kararı neticesinde yaşanan kriz, ülkeyi siyasi ve ekonomik olarak büyük sıkıntılara sokmuştur.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan son Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmiş, genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, milletimizin teveccühü ile cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin ilk lideri olmuştur.

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi çağımızın gerekleriyle ve Türk idari gelenekleriyle çelişmeyen yapısıyla, geçmişte yaşanan azınlığın çoğunluğa tahakkümünü ve sık yaşanan siyasi açmazları sona erdirmiştir.

Yeni sistemle daha hızlı, daha esnek, daha şeffaf karar alma mekanizması hayata geçirilmiş oldu. Yasama ve yürütme keskin çizgilerle birbirinden ayrılmış, “Kuvvetler Ayrılığı” prensibi net olarak ortaya konmuştur.

Bu durumda, Türkiye Büyük Millet Meclisi milletin iradesini temsilen yasama faaliyetini sürdürürken, yürütme ise bu amaçla Cumhurbaşkanına doğrudan bağlı olarak oluşturulan politika kurullarının da desteğiyle politika ve hizmet üretme üzerinde yoğunlaşmaktadır.

Aynı şekilde yeni hükûmet sistemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi daha da güçlenmiş, milletin vekillerinin doğrudan yasa teklifinde bulunma hakkı pekiştirilmiştir.

AK Parti’nin tek başına iktidarı ile gelinen süreçte, günümüze kadar dışlanmış, hakları gasp edilmiş kesimlerin hakları iade edilmiş; bütün vatandaşlarımızın dil, inanç ve etnik kökenine bakılmaksızın eşit bir şekilde kamu hizmetlerinden istifade etmesi sağlanmıştır.

Üretim ve ekonomide kalkınma hedeflerimiz ile sosyal alanda gerçekleştirilen reformlar; fikir ve düşünce özgürlüğünün hayata geçirilmesi, demokratikleşme alanında verilen mücadele ve ulaşımda, sanayileşmede, sağlık alanında modern teknolojinin ülkemize kazandırılması, aynı zamanda şehirlerimizin imar ve mamur edilmesi ile diğer pek çok alanda yapılan hizmetler halkımızın takdirini kazanmıştır.

Tüm bu yatırım ve hizmetler ülkemize kazandırılırken, diğer bir taraftan iç ve dış destekli terör faaliyetleriyle, antidemokratik eylemlerle, eski sistemin getirdiği bütün dayatma ve sıkıntılarla mücadelemizi sürdürdük.

15 Temmuz’da istikbalimize kasteden hain kalkışmaya hep birlikte şahit olduk. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, milletimizin azmiyle bu zilletten de selametle çıkarak ülkemizin hedeflerine emin adımlarla yürümesinin önündeki bütün engelleri bertaraf ettik.

Ekonomik ve siyasi bakımdan değişimin içinde bulunan dünyada amacımız ülkemizi, hedeflerimiz doğrultusunda kalkındırmak ve geliştirmektir. Ancak Dünyada ve Bölgemizde yaşanan çalkantıların yanı sıra pandemi sürecinin de ülkemiz ekonomisine olumsuz etkileri olmuştur.

Bu durumdan etkilenen esnaflarımızın, işçilerimizin ve işverenlerimizin, gerek doğrudan ödemelerle gerekse sağlanan teşviklerle yükü azaltılmakta, Sosyal Devlet ilkesi gereği hükümetimiz bu alanda vatandaşımıza destek olmaya devam etmektedir. Bu bütçe iddia edildiği gibi israf bütçesi değil, aksine işçimizin, esnafımızın, çalışanlarımızın kısacası 7’den 70’e tüm milletimizin bütçesidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi tüm kamu kurumlarımız ve ilgili kesimlerle işbirliği ve diyalog içerisinde ekonomi ve hukuk alanında yeni bir reform dönemi başlatacağız. Bu reformlarla aynı birlik ve beraberlik içinde ülkemizi ileriye, daha ileriye götüreceğimize inancımız tamdır.

Her alanda olduğu gibi vatan savunmasında da dünyanın en köklü askeri gücü olan kahraman ordumuzla sınırlarımızda ve sınırlarımızın dışında, dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku salan bir Türkiye var.

Savunma sanayimizin son dönemde geliştirdiği sistemlerle bölünmez bütünlüğümüze yönelik her türlü girişim başarılı bir şekilde etkisiz hale getirilmektedir.

Yerli ve Milli üretim insansız hava araçlarımızla ordumuzun artık daha etkili bir muharebe kabiliyeti kazanmış olduğunu, hem sınır ötesi harekâtlarımızda hem de dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın topraklarının işgalden kurtarılmasında görmüş bulunmaktayız.

Aynı şekilde dış politikadaki onurlu duruşuyla bölgesinde ve dünyada sözünü dinleten, itibarını yükselten bir Türkiye var.

Hemen yanı başımızda Suriye’yi parçalama çabalarına karşı ortaya koyduğumuz tavır; Kuklacıların Libya’nın geleceğini karartma girişimlerine müsaade etmeyen duruşumuz; Azerbaycan’ın işgal altında bulunan topraklarının kurtarılmasına verdiğimiz destek; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve ülkemizin Doğu Akdeniz’deki haklarını her daim savunma kararlılığımız; Güçlü bir lider ve güçlü bir yetkinin tezahürüdür.

Tüm Dünyayı ve ülkemizi tehdidi altında bulunduran, Covid-19 salgınının bir an önce son bularak yeniden sağlıklı günlere dönülmesini temenni ediyor, bu süreçte hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, tedavi görenlere acil şifalar dileklerimi iletiyor Cumhurbaşkanlığı Bütçemizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa