• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
Ağbaba Çarşamba Günü Arguvan’da
Ağbaba Çarşamba Günü Arguvan’da

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı...

Karakuş’tan Yoğun Tempo
Karakuş’tan Yoğun Tempo

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı...

Yılmaz: “Selahattin Başkan Hizmetleriyle Emaneti Devrediyor”
Yılmaz: “Selahattin Başkan Hizmetleriyle Emaneti Devrediyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Katılımıyla...

Kızılcık Şerbeti’nin Nilay’ı Aşk Sarhoşu
Kızılcık Şerbeti’nin Nilay’ı Aşk Sarhoşu

Televizyon ekranlarının sevilen dizi filmi...

Başkan Sülük, “Hizmetkar Olmaktan Şeref Duyuyoruz”
Başkan Sülük, “Hizmetkar Olmaktan Şeref Duyuyoruz”

Mart ayının 31'inde gerçekleşecek olan...

Meteoroloji’den Çığ ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji’den Çığ ve Yağış Uyarısı

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Enerji Sektörünün En Geniş Katılımlı Zirvesi İçin Geri Sayım Başladı
Enerji Sektörünün En Geniş Katılımlı Zirvesi İçin Geri Sayım Başladı
Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olan “enerji” konusunun tüm boyutlarıyla masaya yatırılacağı geleneksel Türkiye Enerji Zirvesi, 11’nci kez 21-23 Kasım tarihleri arasında “Enerjinin Kalbi Antalya’da Atıyor” temasıyla düzenlenecek....
26 Ekim 2021 23:04
Font1 Font2 Font3 Font4

Enerji piyasasının en kapsamlı ve en geniş katılımlı buluşması olan zirve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayelerinde ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) destekleriyle gerçekleştirilecek.  Pandemi sonrasında geniş katılımlı ilk zirve olma özelliğini taşıyan Antalya’daki buluşma; ISTRADE Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi’nin beşincisinin de Türkiye Enerji Zirvesi’yle birleştirilmesiyle birlikte, enerji piyasalarına yön veren kamu ve özel sektörün üst düzey yöneticileri ile ulusal ve uluslararası katılımcıları da buluşturacak. Zirvede; Türkiye ve küresel enerji piyasalarındaki son gelişmeler ve gelecek trendleri bütün yönleriyle ele alınacak ve enerji piyasalarını etkileyen önemli konular da masaya yatırılacak.

 Dünyanın ve Türkiye Enerji Piyasasının tüm aktörlerini buluşturan ve sektörü her yönüyle kapsamlı bir şekilde ele alan geleneksel Türkiye Enerji Zirvesi, bu yıl Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımlarıyla 21-23 Kasım tarihleri arasında Antalya Regnum Carya Otel’de 11’nci kez gerçekleştiriliyor. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayelerinde ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) destekleriyle düzenlenecek olan zirvede, Akdeniz ve Orta Doğu’da yaşanan ve enerji piyasalarını etkileyen önemli konular bütün yönleriyle ele alınacak. 

Bu yıl ayrıca ISTRADE Enerji Ticareti ve Tedariği Zirvesi ile birleşen Türkiye Enerji Zirvesi, enerji piyasasına yön veren kamu ve özel sektör yöneticilerini pandemi sonrasında ilk kez bir araya getirmeyi hedefliyor. 

 ENERJİ SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİ TARTIŞILACAK

2010 yılından bugüne, enerji sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren ve tarafların gelecek beklentilerini tartışmasına ortam yaratan Türkiye Enerji Zirvesi’nde, bu yıl da başta akaryakıt, LPG, elektrik ve doğal gaz sektörleri olmak üzere, yenilenebilir enerji ve nükleer enerji alanlarında birbirinden önemli konular çok yönü olarak ele alınacak. Firmaların kendilerine özgü sergi alanlarıyla ürün ve yeni teknolojilerini tanıtacağı zirvede, Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımları, enerji yatırım finansmanında yeni modeller ve beklentiler, yeşil mutabakatın etkileri gibi önemli konular da zirvenin gündeminde yer alacak. Büyük buluşmada, düzenlenecek TEHAD özel oturumuyla tüm dünyanın konuştuğu: “Elektrikli Araçlar, Gelecek Trendleri, Düzenleyici Perspektifler” oturumu ile birlikte TÜSİAD Özel Oturumu: “Tüketici Odağıyla Enerjinin Dönüşümü” de gerçekleştirilecek.

 KATILIMCILAR ÜST DÜZEY İSİMLERLE BULUŞTURULACAK

Türkiye Enerji Zirvesi bu yıl da ulusal ve global yatırımcıları, Türkiye ve bölge ülkelerinin kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir araya getirecek. Düzenlendiği her yıl ulusal ve uluslararası katılımcıları Türkiye ve bölge ülkelerinin kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey isimleri ile buluşturan Türkiye Enerji Zirvesi, yeni işbirliği olanaklarının da önünü açacak. 

 EN BÜYÜK VE EN KAPSAMLI BULUŞMA

Türkiye’de enerji piyasasının tüm oyuncularını buluşturan Türkiye Enerji Zirvesi; elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve LPG piyasalarını tek çatı altında toplayan ilk ve tek sürdürülebilir organizasyon olma özelliğini sürdürüyor. 2010 yılından bu yana tüm enerji sektörlerini bir araya getiren buluşmanın bu yıl ki ayağında enerji piyasalarında yaşanan dönüşüm sürecinin Türkiye ve global enerji piyasalarına etkileri, gelecek trendleri, Türkiye enerji piyasalarının bu süreçteki beklenti ve gereksinimleri, dijitalleşmenin sektörde yarattığı değişimler, enerji finansman koşullarındaki değişim, yenilenebilir enerji dönüşümü ile Türkiye’yi yakından ilgilendiren Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’da yaşanan ve enerji piyasalarını etkileyen konular tüm boyutları ile ele alınacak. 

 “TÜRKİYE ENERJİ ZİRVESİ BU YIL DAHA FAZLA ÖNEM KAZANDI” 

COVID 19 pandemisi ve küresel konjonktürdeki değişimlere bağlı olarak ekonomik ve siyasi anlamda yaşanan gelişmelerin tüm dünyayı ve dolayısıyla enerji sektörünü etkilediğini belirten Türkiye Enerji Zirvesi Başkanı Mustafa Karahan zirve ile ilgili, Covid-19 pandemisi ve küresel konjonktürdeki değişimlere bağlı olarak yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeler tüm dünyayı, ülkemizi ve hiç şüphesiz enerji piyasalarını doğrudan etkiliyor. Enerji piyasalarında yaşanan dönüşüm ve dijitalleşme pandemi koşullarının etkisiyle hızlanırken yaşanan bu dönüşüme ayak uydurmak enerji piyasalarındaki tüm paydaşlar için çok önemli hale gelmiş durumda. Yaşanan bu hızlı dönüşüm süreci akaryakıt, LPG, elektrik ve doğal gaz sektörlerinin sürdürebilirliği açısından da önemli riskler oluşturduğu gibi birçok avantajı da beraberinde getiriyor. İki gün boyunca ülkemiz ve küresel enerji sektöründeki son gelişme ve trendlerin ele alınacağı zirvede, yeşil mutabakatın etkileri, enerji yatırım finansmanı, elektrik ve doğal gaz piyasaları, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji yatırımları, akaryakıt ve LPG piyasaları, pandemi ve küresel ekonomik gelişmelerin emtia piyasalarına etkileri, Akdeniz enerji piyasaları, karbon piyasaları-IREC ve YEK-G, elektrik depolama ve dijitalleşme  başta olmak üzere sektörü yakından ilgilendiren önemli konular önde gelen üst düzey sektör temsilcileri ve uzmanlar tarafından tüm yönleriyle masaya yatırılacak ve sektörün beklentileri karar alıcılarla paylaşılacak” ifadelerini kullandı. 

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa