• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Keskin; “Fabrika çıkışı 254 TL Olan Şekeri Esnaf Olarak 400 TL’ye Almaya Talibiz”
Keskin; “Fabrika çıkışı 254 TL Olan Şekeri Esnaf Olarak 400 TL’ye Almaya Talibiz”
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin,...
7 Mart 2022 22:28
Font1 Font2 Font3 Font4

“Ben çağrıda bulunuyorum, esnaf olarak, vatandaş olarak, Malatya Şeker Fabrikasında çıkışı 254 TL olan torba şekeri biz 400-450 TL’ye almaya razıyız, esnafa versinler. Biz şekeri fabrikamızda alalım ki, fabrikamız yarın ‘zarar ediyor’ diye satılmasın. Fabrikamız zarar etmesin, yazıktır, günahtır.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, beraberinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve partililerle birlikte Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret etti.

Ziyaret için teşekkür eden Keskin, “Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba sürekli esnafımızın içerisinde olan bir arkadaşımız. Her zaman esnafın sorunlarını ve taleplerini dile getiriyor.” dedi.

MESOB Başkanı Keskin, “Ülkemizin etrafı ateş çemberi. Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş dünya ekonomisine önemli olumsuzluklara neden olacak. Burada en büyük sıkıntıyı da Türkiye çekecek. Ayçiçek yağı ile kısıtlamadan dolayı insanların sanki kıtlık olacakmış gibi marketlere saldırması zenginlerin iştahını kabartıyor. İnsanlarımız 5 kilogram yağ lazımsa 20 kilo yağ almasın. Bu ülke bizim, hepimizin. Ülkedeki sıkıntıların bitmesi için hep beraber mücadele vereceğiz. İktidarıyla, muhalefetiyle bu zorlukları aşacağız. Türkiye çok zorluk çekti, çok zorluk gördü, bu günlerde geçecek” dedi.

Keskin, “Akaryakıta gelen zamlar taşımacılık yapan esnafın belini büktü. Sadece akaryakıt değil, yedek parça, lastik ve tamir fiyatları çok yüksek. Türkiye’de bir kontrolsüzlük var.  ‘Kontrol edeceğiz, birimler kuruldu’ denildi. Ama olmadı. Bu kontrol ve denetimler belediye zabıtası ile olacak iş değil. Marketlerde raflarda fiyat ayrı, kasada ayrı. Her kesimden insanların sıkıntı çektiği bir dönem yaşıyoruz” diye konuştu.

-“Esnaf olarak, vatandaş olarak, Malatya Şeker Fabrikasında çıkışı 254 TL olan torba şekeri biz 400-450 TL’ye almaya razıyız. Fabrikamız zarar etmesin”

Keskin şöyle devam etti; “Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği partiler üstü bir kurumdur. Yanlış gördüğümüzü her yerde söylemek bizim boynumuzun borcu. Malatya şeker Fabrikasında Şubat 2022’ye kadar esnafımız, vatandaşımız, arıcılarımız gidip şekerini torba şeklinde alabiliyordu. Malatya Şeker Fabrikasından şekerin torbası 254 TL’ye fabrika çıkışı var. Dün marketlere baktım, torbası bazında 450 TL’yi bulmuş. Bunu 2 hafta önce söyleyince insanlar abarttığımız söylüyordu. Şekerin torbası yakında 500 TL olacak. Biz şunu söylüyoruz, şekeri bir firmadan bir firmaya aktarmadan direk halka ve esnafa satın. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir söylemi var, ‘Tarladan sofraya’ diye. Bir milletvekilimizde çıktı Şeker Fabrikasındaki satış mağazasının reklamını da yaptı. Duyumlarımıza göre; fabrikanın içindeki mağazayı da kapatmışlar. Satış direk bir firmaya verilmiş. Bu işten ellerini çekmeleri lazım. Şeker Fabrikası 254 TL’ye şekeri satacak, dışarıda bu şeker 500 TL’ye satılacak. Bu durumda Malatya Şeker Fabrikası zarar edecek. Yarın da zarar ediyor diye satışa çıkaracaklar. Bugünde çok net görünüyor, Türkiye’nin en büyük sıkıntısı üretim. Üretim olmadan hiçbir ekonomik sıkıntıyı çözemeyiz. Ben çağrıda bulunuyorum, esnaf olarak, vatandaş olarak, Malatya Şeker Fabrikasında çıkışı 254 TL olan torba şekeri biz 400-450 TL’ye almaya razıyız, esnafa versinler. Biz şekeri fabrikamızda alalım ki, fabrikamız yarın ‘zarar ediyor’ diye satılmasın. Fabrikamız zarar etmesin, yazıktır, günahtır.”

-“Benim siyasette gözüm yoktur, herkes rahat etsin, kimse sancılanmasın”

Keskin, “Siyasette gözüm yoktur, hiç yok. Bunu herkes bilsin. Malatya’nın, Malatya halkının hakkını savunmak siyaset mi yapmaktır? Memleketin satılan yerlerine karşı durmak, fakir fukaranın hakkını korumak, Allah aşkına bunun siyasette ne ilgisi var? Bende seçimle geldim. Esnaf Odalarıda seçimle göreve gelinen bir yer. Ben burada görevimi yaparsam, başka yerde siyaset yapmaya gerek yoktur.  Şunu herkes iyi bilsin; yanlışa her zaman karşıyım, bu Veli Ağbaba’da olur, bu başkası da olabilir. Milletvekilleri size sesleniyorum; yanlış yaptığınız zaman, Malatya’nın hakkını savunmak boynumun borcu, esnafın hakkını savunmak boynumun borcu, ben bunu her zaman koruyacağım, karşınıza da çıkıp çatır çatır konuşacağım. Bu can bu bedende iken, bu milletin, bu esnafın, bu vatanın, Malatya’nın hakkını savunmak boynumun borcudur. Hiçbir yerde gözüm yoktur. Milletin iradesine güveniyorum, milletin iradesi beni esnaf odası başkanı yaptı, elimden geldiği kadarıyla esnafıma ve Malatya’ma sahip çıkacağım. Bunu da kimse bana çok görmesin, bu benim asli görevimdir. Benim siyasette gözüm yoktur, herkes rahat etsin, kimse sancılanmasın. Açık söylüyorum, ben siyasette yokum.” diye konuştu.

-Ağbaba, “Hepimizin görevi Türkiye’nin refahına ve Türkiye’nin gelişmesine katkı sunmak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye’de hem zincir marketler nedeniyle, 3 harfliler nedeniyle, hem de ekonomik koşullar nedeniyle, son gelen zamlar nedeniyle esnaf zor günler geçiriyor. Partimizin politikalarını oluştururken mutlaka esnaf odalarımızın görüşünü alıyoruz. Bütün esnaf odalarımızın ortak talebi, esnaf bakanlığının kurulması. Bizde programımızda esnaf bakanlığının kurulacağını söylüyoruz. Yine esnafın hem kredi kooperatiflerine, hem de Halk Bankası’na olan borçlarını faizlerini sileceğimizi de söylemek istiyoruz. Zincir marketler konusunda bir düzenlemeyi mutlaka getireceğiz. Hem nüfus oranına göre, hem de sattığı malzemeye göre bir sınırlandırma getirilmesi şart. Ayrıca metrekareye göre istihdam sağlamasını da gündemimize taşıyacağız. Esnaf şu anda kendi dükkanında kiracı olmuş durumda, Elektrik faturaları ilk kez dükkan kirasını geçmiş durumda. Bununla ilgili bir tedbir alınması gerekiyor. Şoför esnafının, servis esnafının, halk otobüsü esnaflarının dertleri çok daha büyük. Taşımalı eğitim sisteminde yolcu taşıyan esnaf mazot 7 TL iken ihaleyi aldı, mazot şimdi 22 TL’ye dayandı, maalesef bir yüzde 10 zam verildi. Mutlaka değerlendirilmesi gereken bir konu. Yakında öğrenci taşıyacak minibüs kalmayacak. Kentteki halk otobüslerinin 65 yaş üstü ve çeşitli özelliklere sahip olan insanları ücretsiz taşıyorlar. Devlet halk otobüsü işleten esnafın üzerinden iyilik yapamaz, yapıyorsa devletin kendisi iyilik yapsın. Mutlaka bu konuda da bir düzenleme yapılmalı. Esnaf daha önce Malatya Şeker Fabrikasından torba ile 50 kilo şeker alıyorken bugün bunu alamıyor. Esnaf iki aracı konularak şekere ulaşabiliyor. Buda doğru bir yöntem değildir. Fabrikayı satamadılar, şimdi şekeri bir başka türlü özelleştiriyorlar. Bunun da doğru olmadığını belirtmek istiyoruz. Umarım bu günler çabuk geçer ve esnafımızın tekrar yüzünün güldüğü günleri tekrar hep beraber yaşarız.  Türkiye önemli bir coğrafyada önemli bir ülke. Hepimizin görevi Türkiye’nin refahına ve Türkiye’nin gelişmesine katkı sunmak.” şeklinde konuştu.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa