• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Malatyalılar 15 Temmuz Millet Meydanındaydı
Malatyalılar 15 Temmuz Millet Meydanındaydı
Malatyalılar 15 Temmuz Millet...
15 Temmuz 2017 18:32
Font1 Font2 Font3 Font4

15 Temmuz unutulmadı ve unutturulmadı

Malatyalılar 15 Temmuz Millet Meydanındaydı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitlerimizi anma programı 14 Temmuz Cuma günü 15 Temmuz Millet Meydanı’nda başladı. Düzenlenen etkinliğe Vali Ali Kaban ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başta olmak üzere İl Protokolü, STK Temsilcileri ve binlerce Malatyalı katıldı.

Program sehitler için 1 dakikalık saygı durusu ve İstiklâl Marşının okunması ve akabinde, TRT Kuran’ı Kerim Okuma Yarışması’nda 1. olan Mustafa Özyılmaz’ın Kuran’ı Kerim Tilaveti ile basladı.

BURAYA GELEN HERKES BENİM GÖZÜMDE GAZİDİR

Türk milletinin hiçbir zaman susmayacağını ifade eden, ESOB Başkanı Şevket Keskin, “Allah bize 15 Temmuz’ları bir daha yaşatmasın. Öyle bir darbeyle karşılaştı ki, öyle sinsi bir oyunla karşılaştık ki, bizim en kutsal damarlarımıza girdiler. Devlete karşı oyun oynadılar. Ama bilemediler ki Türk milleti susmaz. Geçmişte 7 düvelle savaşan bu millet, bugün 70 düvelle savaşıyor. Sinsice aramıza girdiler. Allah Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri bu milletin başında eksik emesin. Allah sizlerin eksikliğini vermesin, buraya gelen herkes benim gözümde de Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünde de gazidir. Devleti korumak, milletini korumak, milletin iradesine sahip çıkmak bu milletin boynunun borcudur” dedi.

15 TEMMUZU UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz’u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyleyen TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Sene-i devriyesini idrak ettiğimiz 15 Temmuz darbe girişimine karşı geçmişte gösterdiğiniz cesareti bugün tekrar meydanları doldurarak ortaya koydunuz. Özellikle geçmişini bilmeyen millet geleceğini inşa edemez. Şu hainler bir kez daha bu tabloyu ibretle izlesinler ki; bu aziz millet 15 Temmuz’u asla unutmayacak, unutturmayacak da. Hainler bilsinler ki bundan böyle bu millet, hainlere, satılmışlara, uşaklara asla fırsat vermeyecektir. Milli iradeye sahip çıkıp güçlü Türkiye’yi ortaya koyduğumuz zaman, özellikle dışarıdaki ve içerideki hainler emellerine ulaşamayacaklardır” dedi.

BU AZİZİ MİLLETİN BİR ÜYESİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

Bu milletin karşısında hiçbir gücün karşı duramayacağını belirten, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bu millet geçen yıl bugün, 15 Temmuz’da bizden gibi görünen, bizim gibi davranan; ama yüreğini, kalbini, vicdanını emperyalist güçlere satmış bir grubun milletin geleceğine kast etmesi karşısında meydanlara çıkarak onlara dur dedi. O grubun, o alçakların hedefi ve amacı bu ülkeyi Irak ve Suriye gibi yapmaktı; ama bu millet meydanlara inerek, kalplerinde imanları, dillerinde tekbirleri ile o hainlere dur dediler. Bu aziz milletin bir üyesi olmaktan iftihar ediyorum, gurur duyuyorum. Hainler o gün planlarında başarılı olsalardı, bugün bu ülkede huzur olmayacaktı. Birliğimizi, beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe Allah’ın izniyle hiçbir güç bizi yıkamayacaktır” dedi.

ANADOLU COĞRAFYASININ MAYASINDA MANEVİYAT VARDIR

Anadolu coğrafyasının pahalı bir coğrafya olduğunu söyleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan; “Bundan bir yıl önce yine böyle bir Temmuz akşamı, ülkemizin üzerinde karabulutlar esmeye başladı. Anadolu coğrafyası pahalı bir coğrafyadır. Bin yılı aşkın bir süredir bu coğrafyada yaşayan aziz milletimizin üzerine her zaman bu tür kumpaslar kurulmuştur; ama her zaman milletimizin cesaretli duruşu bunları bertaraf etmeye yetmiştir. 15 Temmuz ülkemizde bir darbe girişidir. Bu darbenin amacı, ülkemizde fitilini ateşleyecekleri bir iç savaş çıkarmaktır; ama şunu düşünemediler. Anadolu coğrafyasında manevi hamur vardır. Ahmet Yesevi Hazretlerinin, Dervişlerin, Ali Babaların, Kara Babaların, Ahmet Turanların, Abdulvahap Gazilerin, Somucu Babaların, Hacı Bayram Velilerin, Eyyüp Sultaların, Ak Şemsettinlerin, Sadettin Konevilerin, İbni

Haldunların diyarıdır. Bizler 15 Temmuz günü ülkemizin istikbaline, istiklaline, istikrarına hücum eden bu hainleri bertaraf ettik. Kardeşlik ruhumuzu ilelebet devam ettireceğiz” dedi.

KONU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Milli birlik ve beraberlik ruhunun oluşturulduğunu belirten, MHP İl Başkanı Ömer Faruk Kalı, ” Bugünlerimizi 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra, gözlerini kırpmadan, canlarını tankların, tüfeklerin önüne koyan Türk milletimize borçluyuz. Ben onlara şimdiden teşekkür ediyorum, haklarını helal etsinler. Allah bu birlik beraberliğimizi daim etsin. Konu vatansa gerisi teferruatır” dedi.

BU HAİNLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

Ülkemize darbe yapmak isteyen hainlere karşı milletimizin darbe yaptığını söyleyen, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, “Bu hain Fetö terör örgütü ve yandaşları bu ülkeye tuzak kurmak isteyenler, bu ülke üzerinde hesapları olanlar, oyun kuranlar ve onlara maşalık edenlerin darbe girişimlerine karşı milletimiz karşı darbe yaptı. Biz birliğimizi beraberliğimizi daim kıldığımız müddetçe, bu hainlere fırsat vermeyeceğiz, göz açtırmayacağız. Büyükşehir Belediyemiz yapmış olduğu 3 sosyal tesise Malatyalı şehitlerimizin adını verdi. Bu sosyal tesislerin açılışına gittik. Şehit olan kahramanlarımızın o gün hain darbecilere karşı ülkemizi nasıl müdafaa ettiklerini gördük. Biz bu vatan için, namus için, milletin geleceği için, her daim can vermeye hazırız. Bu hainlere ve Persilvanya’da onlara yardım edenlere milletimiz karşı duracak” dedi.

15 TEMMUZDA HERKESİ BURAYA DAVET EDİYORUM

15 Temmuz’da nöbet tutan, vatanı ve bayrağı için sokağa inen herkese yürekten teşekkür ettiğini vurgulayan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ” Ülkemiz için büyük bir felaketti. Kurulmuş büyük bir tuzaktı; ama bu tuzağı bozan sizler oldunuz. Bu tuzağı bozan halkımız oldu. Vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan halkımız oldu. Değerli kardeşlerim, süreci iyi takip etmemiz gerekiyor. Her zaman ihanet edecek bir takım örgütler türetilmiştir. Şu an bakıldığı zaman Türkiye DEAŞ’la mücadele ediyor. DEAŞ’ın en çok saldırdığı ülke Türkiye’dir. Hesabı olan ülkelerin PKK’ya nasıl silah yardımı yaptığını görebilirsek, FETÖ’yü kimlerin kucaklayıp beslediğini görebilirsek, bundan sonra ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini görürüz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi korumamız gerektiğini görürüz. FETÖ terör örgütü farklı bir yapılanmayla ortaya çıktı. Yani öğretmen, polis, asker, hakim, savcı vs. kılığına girdi. En kutsal değerlerimizi kullandılar. İnancımızı kullandılar. Aslında bukalemun görüntüsü altında ülkeye tuzak kurdular. Hesap edemedikleri bir şey vardı. Halkın iradesini ve gücünü hesap edemediler. Biz bir olduğumuz müddetçe kimsenin gücü yetmez. Bu alçaklar vatanımıza kastetti. Biz hesap sormadığımız takdirde her zaman birileri çıkacak. Batının hesabı halâ bu ülkeyle bitmedi. Birliğimizi, beraberliğimizi güçlü olmayı başardığımız takdirde bütün hesaplar bozulacaktır. Bütün Malatyalıları 15 Temmuz’da buraya davet ediyorum” dedi.

ALLAH BİR DAHA BÖYLE BİR ŞEY YAŞATMASIN

O gün böyle bir tepki gösterilmeseydi bugün ki huzurun olmayacağını ifade eden, Vali Ali Kaban, “Oldukça sıkıntılı, karanlık bir gecenin ardından aydınlık bir sona çıktık. O gece eğer millet gerekli tepkiyi göstermemiş olsaydı, Cumhurbaşkanımız gerekli tepkiyi göstermemiş olsaydı, hepimiz bir araya gelerek bu duruma tepki göstermeseydik, bu kadar huzur içinde olmayacaktık. Allah bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Devletle milletin arası açılmasın ki muhtelif kara kediler girmesin” dedi.

15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitlerimizi anma programında yapılan konuşmaların ardından İlahi ve Ezgilerle Grup Yürüyüş, şiir dinletisiyle İbrahim Sadri, konserle Uğur Işılak sahne aldılar.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa