• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Rektörlükten Prof. Dr. Özdemir Onuruna Veda Yemeği
Rektörlükten Prof. Dr. Özdemir Onuruna Veda Yemeği
Rektörlükten Prof. Dr. Özdemir Onuruna Veda...
21 Şubat 2017 16:10
Font1 Font2 Font3 Font4

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in emekliliğe ayrılması nedeniyle onuruna yemekli veda töreni tertip etti.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen veda törenine, Vali Mustafa Toprak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Faruk Fidan, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, işadamları, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in hayatından resmedilmiş bazı fotoğraf karelerinden oluşan sinevizyon gösterimi ile başlayan törende konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, “Alanında ün yapmış ilimize ve ülkemize önemli hizmetleri olmuş çok değerli hocamız Prof. Dr. Ramazan Özdemir’i tanıdığım için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Başarılarıyla tanıdığımız böylesine değerli insanların uzun süre hizmet verdiği memleketinden ayrılmaları aynı zamanda da bizleri üzmektedir. İnönü Üniversitesi Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biridir. Üniversiteler de Ramazan hoca gibi değerlerle öne çıkmaktadır. Alanında etkin, deneyimli ve tecrübeli olan kıymetli hocamızın bu deneyim ve tecrübelerini beraber çalıştığı ekip arkadaşlarına da aktarmış olması önemlidir. Malatya’nın, hastaların ve yardım bekleyenlerin gönlünde taht kuran Ramazan hocamızın yolu açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in herkesin gece gündüz ulaşabileceği bir insan olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Gece gündüz fark etmeden aradığımız zaman telefonunu açan, kimine teyze, kimine dayı, kimine gardaş diyen bir öğretim üyesidir. Her şeyden önce ortalama bir Malatyalıdır. Kentini seven, kentinde yaşayan herkese aynı oranda bakan hiç kimseye farklı bakmayan herkese hoşgörü ile bakan bir gönül adamıdır. Kendisi her bakımdan Malatya’nın bütün özelliklerini taşımaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezinin Türkiye markası olmasında çok emeği olan değerli bir insandır.” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in hem mesleki başarı hem de insani yaklaşımıyla her kesimden insanın gönlünde taht kurduğunu ifade ederek, “Onun sıcaklığı, ilgisi, işini samimi yapması herkeste aynı duyguyu oluşturdu. Malatya’dan gitmesi herkesi üzdü. Ama İstanbul’da da çok sayıda Malatyalı var. Böyle güzel insanların yetişmesini Malatyamız için bir şans olarak görüyorum.” diye konuştu.

Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in vedasının Malatyalıların kalbine dokunduğunu belirten, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, “Ramazan hoca insanların kalbine madden ve manen dokunan bir insandı. Hekimliği ile madden, insanlığı ile manen kalbimize dokunan ve benim içinde geçerli olan bu duygu ve düşünce ile kendilerine sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyorum.” dedi.

Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in, Turgut Özal Tıp Merkezine en çok emek veren hocalarından biri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Kıymetli arkadaşım, dostum ve meslektaşım Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Malatya’nın insanına çok hizmet etti. Bundan sonra da ülkemiz insanına hizmet etmeye devam edecek. Allah kendisine sağlık sıhhat versin. Bir şey olgunlaşıp zamanı gelmeyince insan ne karar verebiliyor ne de gidebiliyor. Şimdiye kadar çok hocamız geldi geçti buradan. Güler yüzlü haliyle tanıdığımız hocamız insanlara 7 gün 24 saat hizmet vermekteydi. Malatya ve hastanemizin gülen yüzüydü. Ramazan hoca buralarda hoş bir seda bırakarak aramızdan ayrılıyor. Allah bunu herkese nasip etsin. 25 yıldır Ramazan hocayı tanırım. Birlikte hekimlik ve hocalık yaptık. Sözün özü 26 yıldır Malatya’ya, insanlarımıza hizmet etti. Ramazan hoca buradaki birçok insanının kalbine dokundu. Bu organizasyonun yapılması Ramazan hocanın şehre uzun yıllar hizmet etmesinin bir eseridir. Gece gündüz demeden hizmet edilmesi ve bitmeyen enerjisiyle kendileriyle hep gurur duyduk. Dostum ve kardeşim ile daha uzun yıllar beraber çalışmak isterken şimdi göndermekten de üzüntü duymaktayım. Benim rektörlüğüm süresince Ramazan hocanın en

rahat edeceği dönem olurdu diye düşünüyordum. 2018’de Malatya ya güzel bir kalp hastanesi açmayı düşünmekteydik. Açılacak inşallah. Ramazan hocayı da orada görmek isterdik.” şeklinde konuştu.

Törene katılan davetlilerin de duygu ve düşüncelerini ifade ettiği törende en son konuşan Prof. Dr. Ramazan Özdemir ise İnönü Üniversitesinde 26 yıl çalıştığını, buradan ayrılmanın kendisi için çok zor olduğunu dile getirerek, “Duygusal anlar yaşadık. Hakkınızı helal edin benim hakkım helal olsun. Turgut Özal’ın bir hayali vardı. Bu hayalin gerçekleşmesi için kendimizi adadık. Ben Merhum Özal’ın hayalinin gerçekleştiğini düşünüyorum. Gerek Dekan olarak gerekse hekim ve hoca olarak görev yaptığım süre içerisinde üniversitemize katkı sunmaya çalıştım. Ameliyatsız kalp kapağı değişimini Türkiye’de en fazla uygulayan tıp fakültesi hastanesi olduk. Sosyete anjiyosunu gündeme getirdik ve ulusal basında çokça yer aldık. Şemsiye yöntemi uygulaması yapıldı. Bu vesile ile değişik il ve ülkelerden merkezimize gelen hekim ve hastalar oldu. Bu da prestijimizi arttırdı. Tabi tüm bunları ekibimizle birlikte yaptık.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanlığı sürecinde yaptığı bazı çalışmaları slayt eşliğinde anlatan ve zaman zaman duygusal anlar yaşayan Prof. Dr. Özdemir, dekanlığı döneminde başlattığı “Beyaz Önlük Giyme Töreni, TUS’ta birinci olan öğrenciye araba hediye edilmesi, TÖTM’ün oda tefrişatlarının işadamlarınca yaptırılması” gibi hizmetlerden bahsetti.

“Prof. Dr. Ahmet hocamızın Rektörlüğü bizim en rahat etiğimiz bir dönemdi.” Diyen Prof. Dr. Özdemir, “Rektörümüz çok genç bir ekiple iş başına geldiler. Başarılı olacaklarından hiç şüphem yoktur. Dolayısıyla kendilerine hem bu organizasyon hem de bana karşı olan sevgi ve saygılarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Durmuş tarafından Prof. Dr. Ramazan Özdemir’e hediye ve plaket takdim edildi.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa