• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Timurtaş, Aday, Adaylığını Açıkladı
Timurtaş, Aday, Adaylığını Açıkladı
Osman Timurtaş, AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adaylığını...
15 Şubat 2015 20:11
Font1 Font2 Font3 Font4

Osman Timurtaş, AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı.

Osman Timurtaş, AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı.

Osman Timurtaş Yaptığı Basın Açıklaması’nda Şu İfadelere yer verdi; Bildiğiniz gibi uzun bir süredir AK Parti Malatya Milletvekili aday adaylığımla ilgili Malatya, Ankara ve İstanbul’da çeşitli istişareler yapmaktaydım. Tüm bu istişarelerin neticesinde Malatya milletvekili aday adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım. Öncelikle bu kararımın başta şahsım, ailem ve partim olmak üzere memleketim, ülkem ve insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

Eğitim Hayatım

Pütürge doğumluyum, Çöşnük’te büyüdüm. İlkokulu Çöşnük’te, Ortaokulu Hüseyin Kölük Anadolu Lisesi’nde okuduktan sonra Malatya Fen Lisesi’ni kazandım. Girdiğim üniversite sınavında Malatya ve Türkiye’de derece yaparak Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümüne yerleştim. Yüksek lisans yapmak ve uluslar arası tecrübe edinmek için Viyana’ya gittim ve Viyana Üniversitesi’nde üç yıl ekonomi alanında akademik çalışmalarda bulundum.

STK Hayatım

Boğaziçi Üniversitesi’nde okurken bir buçuk yıl kadar MÜSİAD Genel Merkezi’nde Genç MÜSİAD’da görev aldım. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nde çeşitli görevler üstlendim. Arkadaşlarımla 2004 yılında Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği’ni (MÜNÖD) kurduk. Dernekteki üç yıllık kurucu başkanlık sürem boyunca sanat edebiyat dergisi çıkartmaktan ihtiyaç sahibi öğrencilere özel kurs düzenlemeye, sosyal yardım faaliyetlerinden akademik, kültürel ve sportif faaliyetlere kadar Malatyalı Üniversite öğrencilerine dönük çok boyutlu çalışmalar yürüttük. Bu vesileyle başta İstanbul olmak üzere Türkiye’deki Malatyalı çok sayıda STK, işadamı, sanatçı, sporcu, siyasetçi ve bürokrat ile birlikte Malatya’ya dair çalışmalar yapma fırsatı bulduk. Malatyaspor’a destek için MÜNÖD bünyesinde Üniversiteli Kaplanlar’ı (ÜNİKAP) kurduk. “Malatyaspor’a hep destek tam destek” dedik.

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) ile birlikte yürüttüğümüz iki yıllık projeyle Malatya’nın 2023 vizyonunu ortaya koyduk. Malatya’yı altyapı, üst yapı, sağlık, eğitim, kültür ve turizm başta olmak üzere tüm başlıklarda masaya yatırdık ve yaklaşık bin sayfalık bir rapor hazırlayarak bu raporu tüm ilgililerle paylaştık. MİAD’ın öncülüğünde içinde bulunduğum bir ekiple birlikte Malatya Eğitim Bursu Platformu’nu kurduk. Platform çatısı altında her yıl yaklaşık bin Malatyalı üniversite öğrencisine burs veriyoruz.

Yaklaşık üç yıldır Onursal Başkanlığını yürüttüğüm Malatya Gönüllü Kalem Derneği aracılığıyla köy okullarında okuyan dezavantajlı çocuklara yardımlar götürüyoruz. 100’den fazla köy okuluna 100 binden fazla kırtasiye malzemesi, kitap, kıyafet gibi ürünler ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz.

Yine son üç yıldır 800 binden fazla üyesiyle Türkiye’nin en büyük konfederasyonu ve STK’sı olan Memur-Sen’de bir Malatyalı olarak gururla hizmet ediyoruz. Memur-Sen Genel Başkan Danışmanı, Dış İlişkiler Koordinatörü, Memur-Sen Akademisi Genel Koordinatörü ve bir süre de Memur-Sen Genel Koordinatörü olarak en üst düzeyde hizmet ettik etmeye devam ediyoruz. Memur-Sen çatısı altında Türkiye’nin kronikleşmiş birçok sorununun çözümüne katkı veriyoruz. Memur-Sen Konfederasyonu’nu Uluslar arası Çalışma Örgütü (İLO), Avrupa Karma İstişare Komitesi, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), Uluslar arası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) başta olmak üzere birçok uluslar arası platformda temsil ediyorum.

Siyasi Hayatım

Türkiye’ye döndüğümüzde İstanbul AK Parti teşkilatında ve Seçim Koordinasyon Merkezi’nde çeşitli görevler aldık. Birkaç ay öncesine kadar AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerini yürüttük. Dış İlişkiler Başkanlığımız döneminde dünyanın birçok ülkesine ya bizzat gittik ya da heyetler gönderdik. Dünyanın dört bir yanından heyetleri Genel Merkez’de kabul ettik. Partimizi ulusal ve uluslar arası arenada temsil ettik. Partimizin verdiği güçle proaktif bir dış politika çizgisi izledik. Balkanlarda, Kuzey Afrika’da, Ortadoğu’da, Avrupa’da, Uzak Asya’da ve Amerika’da partimizin gençlik kollarını oldukça etkin bir konuma taşıdık. Son yerel seçimde 33 ülkeden 65 siyasi partinin üst düzey yöneticisini Türkiye’ye getirerek sekiz farklı şehirde bir hafta süren programlar yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 50’den fazla ülkeden 120’den fazla siyasi partinin üst düzey yöneticisini İstanbul-Kocaeli ve Ankara merkezli programlarla ağırladık. Heyetimizi Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere çok sayıda bakanımız ve partimizin üst düzey yöneticisiyle bir araya getirdik. Hamdolsun, yaklaşık üç yıl boyunca AK Parti bayrağını uluslar arası camiada coşkulu ve etkin bir biçimde dalgalandırdık.

İngilizce, Almanca ve İtalyanca öğrenerek dünya meselelerine yakından bakma fırsatı bulduk. Tüm bu birikimimizi önce memleketimizin, sonra ülkemizin, daha sonra da dünya mazlum ve mağdurlarının hizmetine sunmanın gayreti içinde olduk, olmaya devam edeceğiz.

Yıllardır biraz önce kısmen değindiğimiz çeşitli kimliklerle başta Malatya olmak üzere ülkemize hizmet etme gayreti içindeyiz. Daha fazla hizmet için yeni bir kimliğe, yeni bir pozisyona ihtiyaç duyduğumuzu görüyorum. Bunun için huzurlarınızdayım, bunun için AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayıyım.

Neden AK Parti’deyim?

İnsan hakları, demokrasi, evrensel ilkeler ve standartlar bakımından AK Parti’nin dünyanın kökleşmiş siyasi partilerinden eksik hiçbir yanı yoktur. Bu yönüyle AK Partili olmaktan büyük bir onur duyuyorum. AK Parti hükümetleri, kendinden önceki hükümetlerin yaptıklarından kat be kat fazlasını yaparak halkın büyük teveccühüne mazhar olmuştur. AK Parti benim çocukluğumdan beri hayalini kurduğum Türkiye’yi inşa eden partidir. AK Parti, vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu onurla ve gururla taşımalarına imkân ve fırsat sağlamış partidir. AK Parti, vesayete, darbeciliğe insanlık dışı zulümlere “hayır” diyenlerin partisidir. O nedenle ben de onurla ve gururla AK Partiliyim diyorum. O nedenle hem İstanbul’da hem Genel Merkez’de AK Parti’ye hizmet etmekten şeref duydum, duymaya devam ediyorum. Onun için eğer nasip olursa milletvekili sıfatıyla AK Parti sıralarında oturmaktan, AK Parti ideolojisine ve bu vesileyle hemşerilerime, memleketime hizmet etmekten büyük bir onur, gurur ve şeref duyacağım.

Neden Malatya?

Malatya benim sevdam. Görüyorum ki Malatya sadece benim değil hepimizin sevdası. O nedenle sloganımız “Ortak Sevdamız Malatya”. Malatya sevdalısı olarak bugüne kadar Malatya’dan hiç kopmadık. Malatyasız tek bir gün dahi geçirmedik. Milletvekili olarak ülkemize hizmet edeceksek bunun yeri Malatya olmalıydı. Başka türlü düşünemezdik. Çünkü her zamanki gibi önceliğimiz Malatya’ydı.

Yeni Türkiye Vizyonu

Yeni Türkiye’nin vizyonu artık bölgesel ya da ulusal değildir. Yeni Türkiye’nin vizyonu artık küreseldir. Türkiye küresel bir oyuncu olmuştur.

Türkiye IMF’ten borç dilenen, memuruna maaş ödeyemeyen, ortalama bir buçuk yılda bir hükümet değiştiren bir noktadan IMF’e borç veren, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurlara el uzatan, dünyanın herhangi bir yerindeki soruna doğrudan müdahil olan siyasi ve ekonomik istikrarını sağlamış bir ülkedir. Bir yıl sonrasını dahi göremeyen bir ülkeden 2023 ve 2071 hedeflerini ortaya koyan bir Türkiye’ye ulaştık hamdolsun.

Malatya Vizyonu

Malatya vizyonunu Türkiye’nin vizyonuna uygun olarak revize etmemiz gerekiyor. Malatya Türkiye’nin minyatürüdür. Malatya hem Doğu’dur hem Batı’dır. Sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi yönüyle Doğu ile Batı’nın sentezidir. Malatya bir ekoldür. İki cumhurbaşkanı çıkartmayı başarmış tek şehirdir. Bağrından Türkiye’ye yön veren sayısız ilim ve bilim adamı, manevi lider, siyasi lider, sanatçı, sporcu ve işadamını çıkartmıştır. Siyasi bir akım ya Malatya’da başlamıştır ya da Malatya’nın rüzgârını arkasına almıştır. Böylesine önemli bir şehirdir Malatya.

Malatya artık yeniden Türkiye sahnesinde güçlü bir şekilde yer almalıdır. Tarımı, sanayisi, ticareti, ekonomisi, eğitimi, turizmi, kültürü ve insan kaynağıyla Malatya yeniden Türkiye’nin büyük oyuncusu olmalıdır. Malatya’ya yakışan budur.

Osman Timurtaş – Malatya – Türkiye ve Dünya

Görev aldığımız takdirde;

Her şeyden önce Malatya’yı, hemşerilerimizin bizden beklentisine uygun olarak çok güçlü bir şekilde temsil edeceğiz.

Malatya’yı dünyanın dört bir yanına anlatacağız. Malatya’yı dünyada bilinen Marka bir şehir haline getireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, ilçe belediye başkanlarımızla, il ve ilçe teşkilatlarımızla, STK’larımızla ve yereldeki bürokratlarımızla el ele, omuz omuza vereceğiz. İstanbul, Ankara ve yurtdışında yaşamış ve oradaki hemşerilerimizle yoğun mesai yapmış ve yapmaya devam eden birisi olarak Malatya dışındaki Malatyalılarla da bir ve beraber olacağız. Kısacası Malatya içinde ve Malatya dışında kenetleneceğiz. Tüm gücümüzü ve enerjimizi hep birlikte Malatya için seferber edeceğiz. Göreceksiniz kazanan Malatya olacak.

Milletvekili olmamız halinde elbette her meseleyle yakından ilgileneceğiz. Ancak iki özel parantez açacağız: Birincisi Kayısı, ikincisi Yeni Malatyaspor. Biliyoruz ki ikisi de arzu ettiğimiz yerde değil. Kayısı üreticisi ve esnafı kadar kayısıya, Yeni Malatyaspor yöneticileri kadar Yeni Malatyaspor’a vakit ayıracağız. İkisini de olması gereken noktaya taşımak için yoğun bir gayret içinde olacağız.

Partimizin siyasi ve ekonomik hedeflerinin yanı sıra yeni dönemde üç temel hedefi var: Yeni Anayasa, Çözüm Süreci ve Paralel Yapıyla mücadele. Bu hedeflere ulaşmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yoğun çaba göstereceğiz.

Uzun yıllardır Türkiye için ter akıtan birisi olarak milletvekili olmamız durumunda Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedefleri için canla başla çalışacağız. Çünkü biz enerjimizin, heyecanımızın ve dinamizmimizin zirvesindeyiz.

Saygıdeğer Hemşerilerim,

Biz;

Battalgazi ve Yeşilyurt’u bildiğimiz kadar Brüksel ve Cenevre’yi biliriz;
Pütürge ve Doğanyol’u bildiğimiz kadar Oslo ve Stokholm’u;
Doğanşehir ve Darende’yi bildiğimiz kadar Roma ve Varşova’yı;
Hekimhan ve Yazıhan’ı bildiğimiz kadar Bakü ve Kahire’yi;
Arguvan ve Arapgir’i bildiğimiz kadar Paris ve Üsküp’ü;
Kuluncak ve Kale’yi bildiğimiz kadar Lefkoşa ve Saraybosna’yı;
Akçadağ’ı bildiğimiz kadar Viyana’yı biliririz.
Kısacası Malatya’yı ve Türkiye’yi de biliririz dünyayı da biliriz. Doğuyu da biliriz Batıya da biliriz.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Partimizden aday adaylığını açıklamış ve açıklayacak olan tüm hemşerilerimi rakibim olarak değil dava arkadaşlarım olarak görüyorum. Hepimiz hizmet için yola çıkıyoruz. Hepimiz AK Parti amblemi altında kampanya yürüteceğiz. Hepimiz Malatya’mıza ve AK Partimize katkı sunacağız. 7 Nisan’da kim listede olur bilmiyorum ancak Malatya’nın ve AK Parti’nin listenin başında olacağını, kazananın Malatya, AK Parti ve Türkiye olacağını çok iyi biliyorum.

Bizler büyük bir davanın, kutlu bir yürüyüşün neferleriyiz. Bizim yolculuğumuz bugün başlamadı. Bizim yolculuğumuz ne 7 Nisan’da biter ne de 7 Haziran’da.

Bizim yolculuğumuz Yeni Türkiye’nin, Yeniden Büyük Türkiye’nin ve Yeni Bir Dünya hayalinin yolculuğudur. Bizim yolculuğumuz Gazze ve Mescid-i Aksa’yı işgalden, Doğu Türkistan’ı zulümden kurtarmanın yolculuğudur. Bizim yolculuğumuz Arakan’ı kan gölü olmaktan çıkartmanın, Mısır’da Mursi’ye özgürlüğün, Suriye’de inim inim inleyen canların hayat hakkı bulmasının yolcuğudur. Yeryüzünde haksızlık bitmedikçe, zulüm ateşi sönmedikçe bu yolculuk bitmeyecektir.

Dostlarım,

Giremediğin gönül senin değildir,
Gönül yalnız gönül vermekle alınır,
Gönül istiyorsan önce gönlünü vereceksin.

İşte böyle diyor yiğitler yiğidi Hz. Ali.

Bizler de gönüllere girmeye talibiz. Biliyoruz, gönüllere girmek ancak gönül vermekle olur. Gönül istiyoruz, bunun için gönlümüzü ortaya koyuyoruz.

Rabbim bizleri utandırmasın.

Rabbim bizlere ve partimizin tüm aday adaylarına hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin diyorum.
Almış olduğum bu kararın tekrar önce şahsım, ailem, partim, dostlarım ve hemşerilerim sonra da milletimiz, ülkemiz, devletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor hepinize derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa