• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Ağbaba 16 Milyonun İradesi Yok Sayıldı
Ağbaba 16 Milyonun İradesi Yok Sayıldı
Ağbaba Barolar Birliği Başkanı Elleri Kızarıncaya Kadar Yeşil Pasaportu Alkışlıyor “CEZAEVİNE KİMİN GİRECEĞİNE ERDOĞAN; KİMİN ÇIKACAĞINA TRUMP KARAR VERİYOR” CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,”Yargıya güvenin % 20’ye düştüğü, hukukun...
1 Haziran 2019 00:02
Font1 Font2 Font3 Font4

Ağbaba Barolar Birliği Başkanı Elleri Kızarıncaya Kadar Yeşil Pasaportu Alkışlıyor

“CEZAEVİNE KİMİN GİRECEĞİNE ERDOĞAN; KİMİN ÇIKACAĞINA TRUMP KARAR VERİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,”Yargıya güvenin % 20’ye düştüğü, hukukun üstünlüğü endeksinde 127 ülke arasında 109. Sıraya gerilediğimiz bir dönemde Barolar Birliği Başkanı elleri kızarıncaya kadar ‘yeşil pasaport’u alkışlaması üzüntü verici”dedi. Ağbaba, Türkiye’de kimlerin tutuklanacağına Erdoğan, kimlerin serbest bırakılacağına Tump ve Merkel karar veriyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Genel Koordinatörü Veli Ağbaba, beraberinde Muğla Milletvekili, Emek Büroları yöneticisi Süleyman Girgin,Eski DİSK Genel Başkanı ,İzmir Milletvekili Kani Beko, Antalya Milletvekili, ekonomi masası üyesi Çetin Osman Budak, PM Üyesi Emre Çam, Eski DİSK Başkanı Rıdvan Budak,Emek Bürosu üyesi Mustafa Öztaşkın,Emek Büroları yöneticisi Mehmet Yeşildağ , Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşlar ve yönetim kurulunu ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

16 MİLYONUN İRADESİ YOK SAYILDI

Türkiye’nin ana gündem maddesi ‘nin 31 Martta yapılan ve bir türlü bitmeyen seçimler olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “16 Milyonun iradesi yok sayılarak seçimlerin yenilenmesine karar verildi Seçim yenilenmesinin hukuken verdiği zararın dışında ekonomimize de büyük zarar verdiğini, borçlanmanın,doların artışı dışında sanayicileri ve emekçileri mağdur ettiğini görüyoruz. Süreç içinde her şeyi denediler olmadı, ama sonunda sandık kurullarını bahane ederek seçimleri iptal ettiler. YSK eliyle 6 Mayıs darbesi yapıldı. 12 Eylülde silahla yapılan darbe, 6 Mayısta YSK eliyle yapıldı.Seçilmiş insanların mazbataları ellerinden alındı. Bu bir darbedir. 2015 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde, referandumda, 24 Haziran 2018 seçimlerinde bu insanlar yine görevliydi. Ama o seçimlerde AKP kazandığı için sorun yok.Burada kaybettiği için sorun var. Hukuksuzluğu tüm Dünya gördü” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN EN FAZLA DEĞER KAYBEDEN PARASI TÜRK LİRASI”

Ağbaba, Millet iradesine vurulan darbenin etkilerinin çok büyük olduğunu kaydedere, “1 Nisan-22 Mayıs arasında geçen süreçte Türk lirası dolar karşısında yüzde 10 değer kaybetti. Dünyada en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu. 1 Nisan-22 Mayıs tarihleri arasında 81 Milyar dolar milli gelirimiz azaldı. Kişi başı 986 dolar milli gelir azaldı. Yüzde 14,6 işsizlik oranı ile tarihimizin en büyük işsizlik rakamına ulaştık. 4 Milyon 700 bin resmi işsiz, iş bulma umudunu kaybeden insanlarla birlikte 8,5 milyon işsiz sayımız var. Dünyada 97 ülke nüfusundan daha fazla . Savaşın olup böldüğü Libya’dan daha fazla işsizimiz var.

KIDEM TAZMİNATINI HAZİNE BAKANI, EYT’Yİ İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLIYOR

“Kıdem tazminatını geri götürecek hiçbir şeyi kabul etmiyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Ağbaba; “ Türkiye’de yetkisi olmayanlar konuşuyor. Kıdem tazminatıyla ilgili açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı yapıyor. EYT ile ilgili açıklamayı ise İçişleri Bakanı yapıyor.’EYT’nin 800 milyar maliyeti var’ diyor. Külliyen yalan. Bu rakam gerçek değil. Hiç kimse 40 yaşında emekli olayım demiyor. Maç başladı kural değişti. Emekliliğine 3-5 yıl kala kural değişince insanlar mağdur oldu.EYT Meslesi çözülmelidir. Konunun tarafları dinlenmeden bir adım ilerlenemez” dedi.

YARGININ TEK SORUNU YEŞİL PASAPORTMUŞ GİBİ

Dün açıklanan yargı reformuna değinen Ağbaba, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu da sert biçimde eleştirdi. Ağbaba şöyle konuştu: “Yargıya güvenin % 20’ye düştüğü, hukukun üstünlüğü endeksinde 127 ülke arasında 109. Sıraya gerilediğimiz bir dönemde yargı reformu açıklanıyor. Ama o yargı reformunda yeşil pasaporttan bahsediliyor. Barolar Birliği Başkanı da yargıdaki tek sorun yeşil pasaportmuş gibi elleri şişinceye kadar alkışlıyor. Televizyonda izlerken güldüm. Cumhurbaşkanı korumaları tarafından “Yolu neden kesiyorsunuz?” diye sorduğu için bir avukat öldüresiye dövülmüş, yetmemiş bir de ev hapsine alınmış; avukatların itibarı yerle bir olmuş, onlarca avukat cezaevinde, Osman Kavala’sından Milletvekillerine kadar pek çok insan cezaevinde ama Barolar Birliği Başkanı elleri kızarıncaya kadar alkışlıyor. Peki ne zaman oluyor bu? AKP Genel Başkanı’nın, Trump’ın telefonuyla 3 yıldan beri FETÖ’den tutuklu bulunan NASA çalışanı Serkan Gölge’yi serbest bıraktığı günün ertesi oluyor.” Dedi.

“TÜRKİYE’DE CEZAEVİNE KİMİN GİRECEĞİNE ERDOĞAN; KİMİN ÇIKACAĞINA TRUMP VE MERKEL KARAR VERİYOR”

Trump’ın Türkiye’de yargıya Erdoğan eliyle müdahale ettiğini belirten eden Ağbaba sözlerine şöyle devam etti: “Trump dün akşam kameraların karşısına geçiyor: “Sayın Erdoğan’a bizi kırmadığı için teşekkür ederim. Önce ev hapsine çevirdi ve kısa süre içerisinde de uçakla ABD’ye gelecek.” diyor. Türkiye’de kimin cezaevine gireceğine Tayyip Erdoğan; kimin cezaevinden çıkacağına da Trump ve Merkel karar veriyor. Türkiye’de vatandaşlar hukuk önünde eşit değil. ABD vatandaşı olursanız Türk mahkemelerine, Türk hukukuna bağlı değilsiniz! Neye bağlısınız? Trump’a bağlısınız. Önce “Ey Trump” diyenler önce “Cesedimi çiğnemeden alamazsınız.” dedikleri Rahip Brunson’ı bıraktılar, şimdi de FETÖ’den tutuklu NASA çalışanını bırakıyorlar. Tüm bunları, hukuku koruması gereken Barolar Birliği Başkanı alkışlıyor. Nerede alkışlıyor? Külliye ’de alkışlıyor. Güçler ayrılığı olsa yargı reformunu Adalet Bakanı’nın açıklaması lazım.” Dedi.

“TÜRKİYE’DE EKONOMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA”

Bugün açıklanan büyüme rakamları ile de konuşan Ağbaba “2019 ilk çeyrek büyüme rakamlarına göre Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı dönemine göre %2.6, sanayi sektörü %4.3, imalat sanayileri %4.7, inşaat sektörü % 10.7 küçüldü. Ama Türkiye gündeminde

bunların hiçbiri yok. Biz CHP Ekonomi Masası olarak bunları gündeme getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa