• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Ağbaba: Öyle Bir Bakan Bulmuşlar Ki Her Cümlesi Yalan!
Ağbaba: Öyle Bir Bakan Bulmuşlar Ki Her Cümlesi Yalan!
Asgari Ücrete Yapılan Artış, Kamu Personeli Ve Emeklilere De...
28 Aralık 2021 23:20
Font1 Font2 Font3 Font4

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Kamu-Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret ederek kamu çalışanlarının durumuna ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TİS ORANI AVRUPA’DA YÜZDE 90, TÜRKİYE’DE YÜZDE 7

Türkiye’nin toplu sözleşme oranında dünya sıralamasının çok gerisinde olduğunu ifade eden Ağbaba, “Türkiye dünyada toplu sözleşmeden faydalanma oranlarında en düşük sırada olan ülkelerden birisi. Avrupa’da her 100 çalışandan 90’ı faydalanırken bu oran Türkiye’de bu oran yüzde 7.  Türkiye olağan üstü bir dönemden geçiyoruz. Umarım kamu sendikacılığın hayata geçtiği, toplu sözleşme grev hakkının olduğu bir dönemi hep beraber yaşarız.  Daha önce yaşamadığımız şeyleri yaşıyoruz. Hem ahlaken hem siyasi hem de ekonomik olarak, sıkıntı yaşıyoruz. Çok sık Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı değiştiriyoruz. Son gelen Maliye Bakanımızda hakikatten hepimizi gülümsetiyor. Bu kadar moral bozukluğu içerisinde Maliye Bakanının sözleri iyi geliyor. Türkiye büyük bir kumpasla karşı karşıya kaldı” dedi.

ÖYLE BİR BAKAN BULMUŞLAR Kİ AĞZINDAN ÇIKAN HER SÖZ YALAN!

“Öyle bir bakan bulmuşlar ki, her konuşması ayrı bir parodi. Bakan Nebati, dün AKP’nin yayın organı A Haber’e çıkmış, ağzından çıkan her söz yalan. ‘Salgın dönemi bitti mi, bitti. Ekonomi canlı mı, canlı. Yüzde 12’lik çift haneli büyümeye gidiyoruz. Ülkede çarklar dönüyor. İhracat patlama yapmış’ diyor. Bir insanın ağzından çıkan her söz yalan olur mu? Salgın bitti diyor, salgında dünya sıralamasındayız. Her gün en az 20 bin vaka, 200’e yakın insan ölüyor. İnsan hayatının zerre kadar değeri olmadığı için dünyada salgını bitiren, daha doğrusu salgını fark edemeyen bir Türkiye’de yaşıyoruz. Sayın Fahrettin Koca’ya soruyorum: Salgın bitti mi Sayın Bakan, bizim niye haberimiz yok? Bu kadar hangi hastalıktan ölüyor? Ekonomi canlı, yüzde 12’lik büyüme var diyor. Sunucu da bu açıklamaya şaşırmış. TÜİK daha büyüme rakamlarını açıklamadı. Bakan, TÜİK’in talimatla çalıştığını resmen itiraf ediyor. Ülkede çarklar dönüyor, ihracat patlama yapmış diyor. Türk Lirasını önce pula çevirdiler, milleti ithalata bağımlı hale getirdiler. Sade yurttaşın dolarla işi yok diyor, bir de utanmadan. Sizden, yandaşlarınızdan ve beşli çetenizden fırsat mı kalıyor zaten vatandaşa? Vatandaşı da kandırıp soydunuz.”

YOKSULLUK SINIRI 13 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Gıda fiyatlarında bu denli artış en son 1987’de yaşandı diyen Ağbaba, “Türk-İş aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Buna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 4 bin 13 TL, yoksulluk sınırı 13 bin 72 TL oldu. Ekimde ilk kez 10,000 TL’yi aşan dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı aralık ayında 13,073 TL’ye yükselmiş oldu. Gıda fiyatlarında rekor yaşandı. Gıda fiyatları önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54,96 arttı. Raporda bu denli yüksek oranlı artışın ‘Kasım 1987 seçimlerini izleyen Aralık 1987’de’ gerçekleştiğine dikkat çekildi. Türk-İş’in araştırmasına göre sütte bir aylık artış yüzde 35,3 olarak hesaplandı. Süt, yoğurt, peynir grubundan kaynaklanan fiyat artışlarının aile bütçesine getirdiği aylık ek yük 135 TL oldu. Kıyma ve kuşbaşı et kilogram fiyatı ortalama 30 TL (yüzde 26,1) arttı. Tavuktaki artış yüzde 17,1 oldu. Ayçiçeği yağının litresi bu ay 51,90 TL’ye yükseldi ve aylık yüzde 117,2 oranında artışla bu ayın zam şampiyonu oldu” dedi.

MEMURLAR AÇLIK SINIRINDA BÜYÜK KAYIPLAR YAŞIYOR

“Şu an en düşük memur maaşımız 4400 TL ile asgari ücretle neredeyse aynı seviyede. Yoksulluk sınırı değil artık açlık seviyesinde. İstanbul’da ortalama ev kiralarını 4500TL olduğunu düşündüğümüzde, en düşük maaşa sahip bir memurumuz, tıpkı asgari ücretlimiz gibi ne barınabilmekte ne de beslenebilmekte. Ülkemizde bir öğretmen maaşı ortalama 6550 TL seviyesinde. Öğretmenlerimiz yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Yılın başı ile sonu arasında memurlarımızın alım gücünde büyük kayıplar yaşanıyor. Makarnadaki alım gücü 759 paketten 564 pakete, tavuktaki alım gücü 293 kilodan 209 kiloya, peynirdeki alım gücü 169 kilodan 137 kiloya, domatesteki alım gücü 813 kilodan 533 kiloya, margarindeki alım gücü 314 paketten 209 pakete düşmüş durumda.”

ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ARTIŞ, KAMU PERSONELİ VE EMEKLİLERE DE UYGULANMALIDIR

“Yeniden değerlendirme oranına göre vatandaştan alınacak vergi, resim ve harçlar yüzde 36,2 oranında zamlanacak. Bir tarafta memur ve emeklilere yüzde 5+7 zam yapılırken diğer tarafta vergilerin yüzde 36,2 artması büyük bir çelişki. Vergi öderken yüzde 36, maaşınıza zam alırken yüzde 5 artı 7 üstelik de yüzde 50’nin üzerinde enflasyon olduğu bilinmesine rağmen. Asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik artış, tüm kamu personeline ve emekliler için de uygulanmalıdır.  Memur ve emekliler, yüzde 5’lik maaş artışlarını asla kabul etmeyecektir. Ocak ayı başında açıklanan enflasyonu düşük gösterip, kamu personellerini mağdur etmeyi düşünüyorlarsa asla akıllarından geçirmesinler.”

3600 EK GÖSTERGE

“Taşerona kadro, emekliye iki maaş ikramiye önerilerimizden sonra asgari ücretten de verginin kaldırılması önerimiz hükümet tarafından gerçekleşti. Şimdi sırada 3600 ek gösterge var. Seçimlere kadar bu vaatlerini de yerine getirmelerini bekliyoruz. Bu sorunu çözemezlerse ilk geldiğimizde yapacağımız iş 3600 ek gösterge ve EYT meselesini çözmek olacak.”

MİLYONLARCA AİLE YARDIMA MUHTAÇ HALE GETİRİLDİ

“Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ihtiyaç sahiplerine ‘Bu yıl 1,8 milyar lira değerinde kömür yardımı yapıldı. Önümüzdeki süreçte bu yardımları doğalgaz desteğiyle sürdüreceğiz. Böylece sadece kömür değil doğalgaz desteği de sağlamış olacağız’ dedi. İnsanlar, elektrik faturalarını ödeyemiyor, ekmek alamıyor, çocuklarının eğitim masrafını karşılayamıyor. Türkiye sosyal yardımlar ülkesi haline geldi. Odun, kömür, doğalgaz, elektrik, kırtasiye, aklınıza gelecek her konuda yardımla yaşayan milyonlar var. AKP, yoksulluğu bitirmek değil yönetmek istiyor. Yoksul vatandaşları ellerinde tutup, siyaset malzemesi yapıyor. Hayata geçireceğimiz Aile Destekleri Sigortası ile yoksulluk sınırının altında kalan tüm hanelere, bu sınırın üzerine çıkacakları oranda gelir desteği sağlayacağız. Aile Destekleri Sigorta Paketimizde; maaşlar kadınların hesabına yatırılacak, yoksulluk sınırının altında aile kalmayacak, gençlere eğitim, çocuklara beslenme desteği sağlanacak, yoksulluk sınırı altındaki ailelerin gençlerine pozitif ayrımcılık uygulanacak. Bu gençler istihdamda öncelikli olacaklar.”

AKGÜL: 3600 EK GÖSTERGE TÜM KAMU ÇALIŞANLARINI KAPSAYACAK ŞEKİLDE YAPILMALI

Türkiye Kamu-Sen Malatya İl Temsilcisi ve Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Önder Akgül ise CHP’li Ağbaba’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek şunları söyledi:

“Bizler Türk Ulaşım-Sen sendikası olarak, yaşanan ekonomik gelişmelerden rahatsızız. Kamu çalışanlarının zararları hat safhadadır. Bunun nedeni tabii ki de ülke genelinde yaşanan gelişmeler, bunu da Türkiye Kamu Sen Konfederasyonumuzun almış olduğu karar gereği, 15 Aralık 2021 tarihinde Türkiye genelinde eş zamanlı bir basın açıklaması yaptık. Buradaki amacımızın ana sebeplerinden bir tanesi de zamlardı.  Biz elbette ki asgari ücretliye verilen zamlardan memnunuz, ama işçiye zam verilirken, memurlarında göz ardı edilmemesi lazım. Türkiye’de ailesiyle birlikte 25 milyona yakın memur kesimi vardır. Bu memur kesiminin de yapılan zamlardan faydalanması gerekiyordu. Ancak 2022 tarihi itibariyle bize 5+7 oranında bir zam verildi. Bir ek olarak enflasyon farkı verilecek. Ancak nu gelişmelerden dolayı verilecek olan zam gelmeden eridi ve gitti. Bizler de Türkiye Kamu –Sen olarak Türkiye genelinde yapmış olduğumuz basın açıklamasında seyyanen zam talebinde bulunduk. 3600 Ek Göstergenin sadece 4 unvana değil de tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde zam verilmesi, refah payı uygulamasının verilmesi, memurların alım gücünün artırılmasını talep ediyoruz.”

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa