Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen alan BAM’a tahsis edildi
Herkesin İçinde Olduğu Güzel Bir Çatı Oluşturduk
Belediye İş Hanı üst katında bulunan ve daha önce Kent Konseyi tarafından kullanılan alan, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek, Büyükşehir Belediyesinin yanısıra ilçe Belediyeleri ve 60 civarında STK’nın bir araya gelerek oluşturdukları Bağımlılıkla Mücadele Platformuna tahsis edildi.
Bağımlılıkla Mücadele Platformu’na tahsis edilen ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Merkezi olarak kullanılacak olan bu alan için, 1 Aralık Perşembe günü bir açılış töreni düzenlendi.
Törene Vali Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanısıra Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Bağımlılıkla Mücadele Platformu Koordinatörü Ahmet Kırma, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ile çok sayıda vakıf ve dernek temsilcisi katıldı.
Törende ilk olarak, Bağımlılıkla Mücadele Platformu tarafından hazırlanan ve bağımlılıkla mücadele kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar ile bundan sonra yapılacak faaliyetlerin yer aldığı bir sunum gösterildi.
Sunumun ardından bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Birgül Cumurcu, İnönü üniversitesi bünyesinde AMATEM’i kurduklarını, kuruluş aşamasında bazı sıkıntılar yaşamalarına rağmen şu anda faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti.
AMATEM’in daha kaliteli hizmet vermesini sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma sergilediklerini, önümüzdeki dönemlerde AMATEM’in hizmet kapasitesini artıracaklarını ve daha sağlıklı bir hizmet vereceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, böylesine güzel bir topluluğun bir araya gelerek gençlere yönelik bir çalışmanın içerisinde yer almalarının kendilerini son derece gururlandırdığını belirterek, “Bizler yerel yöneticiler olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentin gelişmesi, altyapı, imar planları, fiziki yatırımlar kadar hatta daha da çok önemsediğimiz insana dokunan hizmetler üretmektir.
Varoluşumuzun temeli insana hizmet. Bizim inancımızda da anlayışımızda da budur. Özellikle son dönemlerde bağımlılık gençlerimizi, ailelerini tehdit eder hale geldi. Çocuklarımızın zihnini donduran dünya ile ailesiyle, çevresiyle bağını koparan bir yayılma var. Bu sadece ülkemizin sorunu değil dünyanın sorunu. Ama ülkemizde de bu konuda başarılı olan iller kurumlarıyla, STK’ları ile başarı yakalayabilmiş, gençleri bu bataklıktan kurtarabilmişler” dedi.
Başkan Çakır, “Bizler de birçok ile örnek olabilecek çok kapsamlı ve her kesin bu işin içinde olduğu güzel bir çatı oluşturduk. Üniversitemize bu konuda teşekkür ediyorum. Üniversitemizin bu konudaki duyarlılığı çok önemliydi. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımızın bunun içinde yer alması ile birlikte Malatya’da ciddi bir başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum.
Belediye olarak yapmış olduğumuz çalışmalar var. 35’den fazla tesisimiz var. Sanat Merkezlerimiz, Semt Konaklarımız, Eğitim Merkezlerimiz, Engellilere yönelik yapmış olduğumuz merkezlerde çocuklarımıza eğitimlerin verilmesi, sanatsal kursların düzenlenmesiyle çok sayıda gencimize, çocuğumuza ulaşmış oluyoruz. Bu çalışmaları sadece kurumların yapması başarıyı getirmez. Bu çalışmalara sivil toplum kuruluşlarının el atması çok önemliydi. İlimizdeki Sivil Toplum Kuruluşlarının çok güzel çalışmaları var. Böyle güzel bir çalışma içerisinde olmaları da çok güzel ” şeklinde konuştu.
Vali Mustafa Toprak ise yaptığı konuşmada özetle, “Yerel yönetim sorumluluğu içerisinde kamu kurum ve kuruluşları ile koordinasyonu sağlayabilecek böyle nezih bir mekânı Bağımlılıkla Mücadele Platformu adı altındaki bu çalışmaya tahsis ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.
Şüphesiz Devletimiz, Anayasamız bireylerin, insanımızın, gençlerimizin hayata geleceğe iyi bir şekilde tutunabilmesi milli ve manevi değerlerimiz ile birlikte her türlü olumsuzluktan korunacak şekilde yetiştirilmesi, esirgenmesi önemsenmesini zorunlu kılıyor.
Bu olumsuzluğa, alışkanlığa bulaşmış olan her bir ferdimizin bir insan olarak önemsenmesi ve bataklıktan, bağımlılıktan kurtarılması gerekiyor. Buna sadece güvenlik adına değil toplumun bütün katmanlarıyla benimsenerek çözüme ulaştırılması ve bağımlılığın ortadan kaldırılması ayakları yere sağlam basan projelerle desteklenmesi gerekiyor. Toplumun tüm kesimleriyle mücadele noktasında gündeme alınması gerekiyor.”
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Merkez, kurdele kesilerek hizmete açıldı. Ardından da törene katılanlar tarafından gezildi.
Hizmete açılan merkez ile ilgili bilgiler veren Bağımlılıkla Mücadele Platformu Koordinatörü Ahmet Kırma, BAM’a tahsis edilen bu alan içerisinde çeşitli kursların verileceği atölyelerin, eğitim faaliyetleri için sınıfların, zeka oyunları salonunun ve konferans salonunun bulunduğunu belirterek, Bağımlılıkla mücadeleyi sadece alkol ve uyuşturucu olarak değil, internet, akıllı cep telefonları kullanımı, sosyal medya bağımlılığı olarak bir bütün olarak ele aldıklarını ve bu yönde faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.
Kırma, Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere tüm katkı sunanlara tek tek teşekkür ettiğini de dile getirdi.