Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Dünya Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü (CBS) Sempozyumu’nun açılışına katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 24-25 Kasım tarihlerinde düzenlenen Dünya (CBS) Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü bir dizi etkinlikle kutlandı. ‘Bugünü anlamak, geleceği paylaşmak’ teması ile düzenlenen etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilen sempozyumda, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarının coğrafi bilgi teknolojilerini etkin ve verimli kullanmaları, hızla gelişen teknolojinin yerel yönetimlerdeki rolü ve hizmet kalitesine yansıması ele alındı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve davetlilerin katıldığı sempozyumda konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, kolay ve rahat yaşanabilir şehirler oluşturmanın yolunun bilgi sistemlerini en iyi ve en verimli şekilde kullanmaktan geçtiğini söyledi.
BAŞKAN YANILMAZ: “TEKNOLOJİYİ HIZLI VE DOĞRU KULLANABİLMEK HİZMET KALİTESİNİ ARTIRIR”
İnsanlara sağlıklı bir şekilde hizmet vermenin ve her alanda hızlı bir erişim olanağı sağlamanın teknolojiyi doğru kullanabilmekten geçtiğini ifade eden Başkan Yanılmaz, “İnsanlara kaliteli bir yaşam sunabilmenin yolu dijitalleşen dünyada teknolojiyi çok iyi kullanabilmekten geçmektedir. Dünya teknolojik anlamda sürekli bir devinim halinde. Artık evimizin
sıcaklığını bile işyerimizden ayarlayabiliyoruz. Bizim yaptığımız sistemlerin, çalışmaların yerel yönetimlerde en çok dayandığı nokta coğrafi alanlardır. Coğrafi alanlardaki yapı ne kadar kontrolünüz altında ise onu idare etmek ve yönetebilmek bir o kadar kolaylaşmaktadır” şeklinde konuştu.
GELECEĞİ PLANLAMAK TEKNOLOJİYİ KULLANMAKLA MÜMKÜN OLUR
Coğrafi bilgi sistemlerinin şehir bazına indirgenmesinin şekli olan kent bilgi sisteminin, şehirlerimizin yönetiminde ve geleceklerinin planlanmasında önemli bir karar ve destek aracı olduğunu vurgulayan Başkan Yanılmaz, “Kent bilgi sistemi, altyapı, çevre, inşaat, ruhsat, iskan gibi belediyelerin hizmet alanına giren ve sektörlerce kullanılan bilgilerin bütününden oluşmaktadır. Kent bilgisini bilmezseniz o kenti yönetmek mümkün değildir. Bir takım bilgileri rakamlara dökmezseniz o konuda bir değerlendirme yapmanız veya o konuyu yorumlayabilmeniz mümkün değildir. Dolayısıyla hem bilmek, hem rakamlara dökmek hem de yorumlayabilmek çok önemlidir. Bunların bütününü bir araya getirdiğimizde hizmette kaliteyi ve hızlı olmayı beraberinde getirir. Hizmette kalitenin, hızın ve verimliliğin artması çok önemlidir. Bizler nasıl ki geciken adaleti adalet olarak görmüyor isek geciken hizmette hizmet değildir. Çünkü hizmetin doğru, zamanında ve kaliteli yapılmış olması çok önemlidir” dedi