Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından ‘Taksim Manifestosu’na destek için imza kampanyası düzenlendi.
CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı 15 Temmuz darbe girişimi parlamenter demokrasimize karşı yapılmıştır. TBMM bombalanmış ama bombalar altında parlamento darbeyi püskürtmüştür. Bu girişimin sorumlularını kınıyor ve lanetliyoruz.
2. Bütün siyasal partiler darbe girişimine karşı çıkmış, demokrasi konusunda Türkiye’de tartışmasız-bir ortak payda oluşmuştur.
3. Her türlü darbeye karşı çıkmak tüm demokratların demokrasiden yana olan!arın bu ülkeye namus borcudur. Hep birlikte ve her zaman ne darbe, ne dikta, yaşasın tam demokrasi demeliyiz
4. Darbe girişimi, halkın direnme hakkını kullanmasıyla ayrı bir anlam kazakmıştın
5. Demokrasimizin teminatı olan demokratik, !2ik ve sosyal hukuk devleti ilkesinin ne kadar yaşamsal olduğu bir kez daha kanıtlanmıştır.
Bu darbe girişimi anayaş2da, yasama, yürütme ve yargı olarak yer elan güçler ayrılığı ilkesinin, demokrasideki denetleme işlevinin güvencesi olduğunu ortaya koymuştur.
7. Balyoz, ergenekon gibi davalarda mağdur edilen insanların itibarlarının ladesi bütün siyasal partilerin gündeminde olmak zorundadır.
2- Girişim, devlet yönetiminin liyakat2 dayanması gerektiğini ortaya koymuştur. Devletin yapılanmasında, bilgi, birikim ve deneyim gibi ilkeler esas alınmalıdır. Devleti ele geçirme anlayışını tarihe gommeliyız
9. inancı, kimliği, yaşam tarzı ne o!ursa olsun, bu ülkenin güzel insanları, bu ülkenin meydanlarında özgürce gezebilmelidir. 15 Temmuz darbe girişimi, 3. sınıf demokrasinin ortaya çıkardığı bir tablodur. 3u ülkenin insanları özgüriükçü demokrasiye layıktır. ürkiye darbe hukukundan arınmalıdır.
10. Devlet kinle, öfkeyle, ön yargıya yönetilmez. Girişimde buiunanlar, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalıdır. İşkence, kötü muamele, tehdit, devleti darbecilerle aynı duruma düşürür. Buna izin verilmemelidir.