• Arapgirspor’da Selim Kaygusuz Rüzgarı: 4 Maçta 4 Galibiyet!
    Arapgirspor’da Selim Kaygusuz Rüzgarı: 4 Maçta 4 Galibiyet!
  • Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası Heyecanlı ve Çekişmeli Maçlarla Sona Erdi
    Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası Heyecanlı ve Çekişmeli Maçlarla Sona Erdi
  • Başkan Geçit, Şehrimizi Tüm Değerleriyle Birlikte Ayağa Kaldıracağız
    Başkan Geçit, Şehrimizi Tüm Değerleriyle Birlikte Ayağa Kaldıracağız
  • Yeşilyurt Belediyesi ‘Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’ Heyecanı Başladı
    Yeşilyurt Belediyesi ‘Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’ Heyecanı Başladı
  • Battalgazi’de 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası Başladı
    Battalgazi’de 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası Başladı
  • Taekwondo 3. Dönem Kuşak Sınavı Malatya Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliğinde Yapıldı
    Taekwondo 3. Dönem Kuşak Sınavı Malatya Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliğinde Yapıldı
  • Yeni Malatyaspor’da Yeni Başkan Belli Oldu
    Yeni Malatyaspor’da Yeni Başkan Belli Oldu
  • YMS’a Yeni Başkan ve Yeni Yönetim Kurulu Listesi
    YMS’a Yeni Başkan ve Yeni Yönetim Kurulu Listesi
  • Sami Er’den Anlamlı Yeni Malatyaspor Kararı
    Sami Er’den Anlamlı Yeni Malatyaspor Kararı
  • Yetişkin Spor Kurslarının Kapıları Her Mevsim Açık
    Yetişkin Spor Kurslarının Kapıları Her Mevsim Açık
Sis Oluşumu ve Kayısı Yetiştiriciliği
Sis Oluşumu ve Kayısı Yetiştiriciliği

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat...

Begüm Polat Sahnelere Hızlı Döndü
Begüm Polat Sahnelere Hızlı Döndü

Bir süre ara verdiği sahnelere...

Şehitfevzi’den Başlayan Dönüşüm Geleceğe İlham Oluyor
Şehitfevzi’den Başlayan Dönüşüm Geleceğe İlham Oluyor

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın,...

KARNE
KARNE

İkinci Dünya Savaşı’nda, İsmet İnönü’nün...

Gençlerimizi Hedef Alan Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok
Gençlerimizi Hedef Alan Uyuşturucu Tacirlerine Geçit Yok

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla...

Battalgazi Belediyesi’nden Market Denetimleri
Battalgazi Belediyesi’nden Market Denetimleri

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Gürkan, ”Muhtarlar, Demokrasinin Pınarlarıdır”
Gürkan, ”Muhtarlar, Demokrasinin Pınarlarıdır”
Gürkan, ''Muhtarlar, Demokrasinin...
27 Ocak 2015 16:51
Font1 Font2 Font3 Font4

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bazı mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, “Muhtarlar, demokrasinin pınarlarıdır” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bazı mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Başkan Gürkan, “Muhtarlar, demokrasinin pınarlarıdır” dedi.

TAŞEMDER’de gerçekleştirilen toplantıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Nevzat Aslan, Yaşar Karataş, Muzaffer Karakuş, Abdulvahap Şerefhanlı ve bazı mahalle muhtarları katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, muhtarların demokrasinin pınarı olduğunu belirterek, “Muhtarlarımızdan memnunuz. Sizleri tarif ederken demokrasinin pınarı diyoruz. Demokrasi bir nehirse, muhtarlar onların kaynaklarıdır. Muhtarlar olmazsa, demokrasi ve demokratik bir düzenin olması da mümkün değildir. Muhtarlarımızın istekleri, talepleri, bizim temel görevlerimizdir. Sizler mutlu olacaksınız ki mahalle sakinleri de mutlu olsun. Siz orada aldığınız sorunları bizlere ileteceksiniz. Bizlerde yerel yönetimler olarak bu sorunları çözme konusunda aşamalar kaydedeceğiz. Bizi aşan sorunları da ilgili kurum ve kuruluşlara iletmek gibi sorumluluğumuz var. Bu gayret ve çaba içerisindeyiz. Bizim görevimiz buradaki vatandaşlarımızın sorunlarını çözmektir. Bizim temel görevimiz budur” diye konuştu.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü’ne ait 33 dönümlük alanın Battalgazi Belediyesi’ne kazandırıldığını belirten Başkan Gürkan, “Biz daha belediye başkanı seçilmeden, adaylık sürecinde, Çevre Bakanıyla görüştük. Ve özellikle DSİ’nin yerinin alınıp, belediye hizmet binası yapılması noktasında Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüştük ve netice aldık. Bugün DSİ yeri 33 dönümlük yer. Battalgazi Belediyesi’ne geçmiştir” dedi.

Malatya eski Devlet Hastanesi alanının Sağlık Bakanlığı tarafından hastane yapılmak üzere TOKİ’den talep edildiğini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Devlet Hastanesi ile ilgili daha aday adaylık sürecimizde, ‘300 bin nüfuslu bir ilçede devlet hastanesi olmaması düşünülemez’ demiştim. Bugün devlet hastanesinin 43 dönümlük yeri, hastane yapılmak üzere TOKİ’den Sağlık Bakanlığı tarafından tahsisi istenmiştir. Başbakanımız geldiğinde Devlet Hastanesi yerinin sözünü aldık” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan, şehrin kent kimliğine büyük önem verdiklerini belirterek, “Biz sadece şehirlerimizin fiziki altyapı, üst yapı, çevre düzenlemesi, park bahçeler algısı içinde düşünmüyoruz. Şehre ruh katacak, şehrin hafızasını, kimliğini, muhafaza edecek, şehrin benlik ve aidiyet duygusunu oluşturabilecek, kent bilincini oluşturacak, aynı zamanda kültürel ve sosyal anlamda belediyeciliğin de en güzel şekilde örneğini vermeye gayret ediyoruz. Biz bugün kültürümüze sahip çıkma anlamında, büyük gayretler gösteriyoruz. Surlarla ilgili 1,5 trilyonluk (1,5 milyon TL) proje gerçekleştirilmiş, hibe alınmış, ihalesi yapılmış ve baharla birlikte onunda temeli atılacak” diye konuştu.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa