• Yeşilyurt Belediyesi Ödüllü ‘Sömestir Futbol Turnuvası’ Başladı
    Yeşilyurt Belediyesi Ödüllü ‘Sömestir Futbol Turnuvası’ Başladı
  • Arapgirspor’da Selim Kaygusuz Rüzgarı: 4 Maçta 4 Galibiyet!
    Arapgirspor’da Selim Kaygusuz Rüzgarı: 4 Maçta 4 Galibiyet!
  • Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası Heyecanlı ve Çekişmeli Maçlarla Sona Erdi
    Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası Heyecanlı ve Çekişmeli Maçlarla Sona Erdi
  • Başkan Geçit, Şehrimizi Tüm Değerleriyle Birlikte Ayağa Kaldıracağız
    Başkan Geçit, Şehrimizi Tüm Değerleriyle Birlikte Ayağa Kaldıracağız
  • Yeşilyurt Belediyesi ‘Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’ Heyecanı Başladı
    Yeşilyurt Belediyesi ‘Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’ Heyecanı Başladı
  • Battalgazi’de 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası Başladı
    Battalgazi’de 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası Başladı
  • Taekwondo 3. Dönem Kuşak Sınavı Malatya Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliğinde Yapıldı
    Taekwondo 3. Dönem Kuşak Sınavı Malatya Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliğinde Yapıldı
  • Yeni Malatyaspor’da Yeni Başkan Belli Oldu
    Yeni Malatyaspor’da Yeni Başkan Belli Oldu
  • YMS’a Yeni Başkan ve Yeni Yönetim Kurulu Listesi
    YMS’a Yeni Başkan ve Yeni Yönetim Kurulu Listesi
  • Sami Er’den Anlamlı Yeni Malatyaspor Kararı
    Sami Er’den Anlamlı Yeni Malatyaspor Kararı
Aşk Olmayınca Meltem Erensoylu
Aşk Olmayınca Meltem Erensoylu

Usta yorumcu ve müzikli sahnelerin...

Kronik Mide Ekşimesi Yemek Borusu Kanserine Yol Açabilir
Kronik Mide Ekşimesi Yemek Borusu Kanserine Yol Açabilir

Çoğunlukla erkeklerde görülen yemek borusu...

Keskin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Talep Dosyası
Keskin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Talep Dosyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Malatya...

Başkan Taşkın: “104 Mahallemize Hizmette Kararlıyız”
Başkan Taşkın: “104 Mahallemize Hizmette Kararlıyız”

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın,...

Malatya Cumhurbaşkanını Ağırladı
Malatya Cumhurbaşkanını Ağırladı

Milletvekili Ölmeztoprak: Malatyalı Hemşehrilerime Teşekkür...

Yeşilyurt Belediyesi Ödüllü ‘Sömestir Futbol Turnuvası’ Başladı
Yeşilyurt Belediyesi Ödüllü ‘Sömestir Futbol Turnuvası’ Başladı

Yeşilyurt Belediyesi, öğrencilerin yarıyıl tatil...

Yeni Akıllı Ve Kapalı Duraklar Hizmete Sunuldu
Yeni Akıllı Ve Kapalı Duraklar Hizmete Sunuldu

Sivas Belediyesi tarafından şehirdeki ulaşım...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Kent Konseyinden Şiirli Fotoğraf Sergisi
Kent Konseyinden Şiirli Fotoğraf Sergisi
Kent Konseyinden Şiirli Fotoğraf...
23 Eylül 2016 21:45
Font1 Font2 Font3 Font4

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubunun organizasyonunda Malatyalı şair ve fotoğrafçı Hasan Basri TUNCEL’in 1960 yılından günümüze kadar çektiği Malatya temalı 105 adet fotoğraf ve şiir Malatya Park AVM de sergilendi. Çekilen fotoğrafların üstüne fotoğrafın konusu ile ilgili yine kendisine ait şiirleri de yazan Hasan Basri TUNCEL bu özelliği ile Türkiye’de bir ilk.

Malatya Park AVM’ de düzenlenen sergi açılışına Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Muhtarlar ve sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Fransız Yazar Emile Zola’nın “Eğer bir şeyleri fotoğrafını çekmediyseniz o şeyi gerçekten gördüğünüzü iddia edemezsiniz” cümlesine atıfta bulunarak “Hızlıca akıp giden hayatın içerisindeki kareleri, önemli anları çoğunlukla kaçırıyoruz. Fakat bir fotoğraf makinesinin deklanşörüne basan bir parmak ve onun arkasındaki irade hayatı bir anlama dolduruyor ve hayatı, resimdeki duyguyu, atmosferi, fakirliği, heyecanı ve tutkuyu öyle bir güzel ifade ediyor ki biz onu daha rahat müşahede edebiliyoruz.”dedi.

Pektaş, Hasan Basri TUNCEL’in 1960 yılından günümüze çektiği fotoğrafların üstüne yazdığı şiirlerle düzenlenen serginin anlamlı olduğunu ifade ederek, “Emeklerinden dolayı Hasan Basri TUNCEL’e çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Fotoğrafçı/Şair Hasan Basri Tuncel, fotoğraflarının sergilenmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, Türkiye de ilk defa şiirli fotoğraf sergisi düzenlendiğini söyledi. Hasan Basri Tuncel, “Serginin hazırlanmasına destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’a ve Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haci Bektaşi Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan MEŞELİ, bir milletin geleceğini, milli ve manevi değerlerini yansıtmanın o topluma sahip çıkmak olduğunu vurgulayarak, “Kadim Malatya’nın tarihten gelen güzellikleri ile 50-60 yıldan beri çekilen fotoğrafları toplumsal hayata kazandıran, Hasan Basri TUNCEL’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya Kızılay Başkanı Umut YALÇIN, Malatya güzellikleri ile ilgili şiirleri görsellikle yansıtan serginin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, bu değerlere sahip çıkmanın toplum olarak görevimiz olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Mesut Çitil, “Malatya’nın 60 yılını küçük karelere sığdıran bu anlamlı sergide kısa şiirlerle birlikte bir zaman yolculuğu yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım, “ Foto-Şiir sergisi Malatya’nın tarihi dokusuyla birlikte kültürel yapısını yansıtıyor. Sergi Malatya’nın gelenek ve göreneklerini yansıttığı için herkesin bu sergiye gelip Malatya’mızın geçmişten günümüze kadar nasıl değiştiğini görmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizlere Malatya’nın tarihini fotoğraflarla yaşatan Hasan Basri TUNCEL’e ve bu sergiyi hazırlayan Büyükşehir Kent Konseyine teşekkür ediyorum.” dedi.

Genel Sekreterlikten alınan bilgiye göre “Hasan Basri Tuncel Foto-Şiir” sergisi 23 – 25 Eylül tarihleri arasında Malatya Park AVM’ de fotoğraf ve şiir severlerin beğenisine sunulacağı belirtildi.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa