• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Keskin: Esnafa Ve Malatya’ya Karşı Sorumluluğumuzun Farkındayız
Keskin: Esnafa Ve Malatya’ya Karşı Sorumluluğumuzun Farkındayız
Keskin: Esnafa Ve Malatya’ya Karşı Sorumluluğumuzun...
10 Şubat 2016 18:55
Font1 Font2 Font3 Font4

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Esnaf Sanatkârlar olarak bütün oda başkanları ile biz bir yükün altında olduğumuzun farkındayız. Bunun için de gece gündüz elimizden gelen gayreti Malatya’mız için esnafımız için elimizden geleni her şeyi yapacağız” dedi.

“BİZİ ELEŞTİRENLERE DE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Keskin, oda başkanlarının da katıldığı basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Gündüzbey’deki Kirazlı Konak’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Keskin, Malatya’da görev yapan basın mensuplarına Malatya’nın ve esnafların sorunlarına karşı duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, “Malatya’nın sokağını gezen sizsiniz. Derdini dinleyen sizlersiniz. Esnafın sesini dinleyen sizsiniz, tüccarın sıkıntısını dile getiren sizlersiniz. Siz bizlere önayak oluyorsunuz, bizlere yol gösteriyorsunuz. Bazen tatlı eleştiri, bazen sert eleştiriler oluyor. Her zaman basının gösterdiği yolda değerlendiriyoruz. Bize yol gösterdiğiniz içinde sizlere teşekkür ediyoruz. Hem eleştirenlere hem övgüyle bahsedenlere teşekkür ediyoruz. Esnaf ve Sanatkarlar camiası olarak Malatya’mız için, esnafımız için elimizden geldiği kadar karınca kararınca gerek hükümet bazında olsun gerekse il bazında olsun, siz basında beraber sorunları dile getirmek bizim asli görevlerimizden biridir. Biz tabii ki icra makamı değiliz.  Biz ancak öneri makamıyız. Öneri götürürüz, elimizden geldiği kadar en üst seviyeye taşımak için. Siz basın mensuplarının da bize verdiği destekle buraları aşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kaydetti.

“BUNLAR NE KÜRT, NEDE TÜRK, TERÖRÜ LANETLİYORUZ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Şubat günü bölgedeki STK yöneticileri ile yaptığı toplantıya değinerek konuşan Keskin, “Geçen gün Sayın Başbakanımızın verdiği davet üzerine Başbakanlık Konutu’nda Saat 8’den 3’e  kadar süren bir toplantı yaptık. Toplantının amacı Güney ve Doğu Anadolu Bölgesinin Terör sorunuydu. Söz bize gelince biz açıkça düşüncelerimizi dile getirdik. Terörün ne istediğini bilmediklerini, terörün dağdan beslendiğini, dış güçlerle beslendiğini, terörün bu ülkeye zarar vermek için elinden geldiğini elinden geleni yapan resmen vahşetin tam kendisi olan bir terör örgütüyle bu ülke karşı karşıyadır. Düşünün ‘Kürt’üm’ diyor, kürdü öldürüyor. Kürt’ün evinin önüne barikat kuruyor. Yollar yapılıyor, yolları dağıtıyor. Okullara bomba atan, camilere bomba atan, Kur’an- Kerimleri  yakan bunlara ne Türk diyebilirsiniz ne Kürt diyebilirsiniz. Biz terörün her türlüsünü şiddetle, nefretle kınıyoruz. Lanet olsun diyoruz” diye konuştu.

“TÜFENKCİ VE NAKİL HASTANESİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİM”

Toplantıda AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin 64. Hükümette Gümrük ve ticaret Bakanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle bir kez daha teşekkür ettiğini belirten Keskin, “Yıllar Sonra bir bakanımız oldu. Yıllar sonra özlemini duyduğumuz beklediğimiz bir bakanlık verildi. Ben görüşmede ilk defa Sayın başbakanımıza bakan için kendilerine Malatya adına teşekkür ettim. Esnafım adına kendilerine çok teşekkür ettim. Diğer taraftan esnafımızın ve Malatya bölgesine yapılan yeni bir hastane, dünyada ilk olan veya Avrupa’da tek olan bağımsız Organ Nakli Hastanesi için kendilerine çok teşekkür ettim.

“SEYYANEN 100 TL VERDİNİZ, PRİMLERE 128 TL ZAM YAPTINIZ”

Keskin şöyle devam etti; “Diğer taraftan Malatya’mız için özellikle de esnafımız için K1 belgelerinin çok yüksek fiyatlarla satıldığını, arabamızın 20 milyar etmeyeceğini ve bu belgeyi bize 22 milyara sattığını, böyle bir anlayışın olmayacağını fakir fukaranın ekmeğini bireysel kazanan insanların üzerine gidilmemesini Sayın Başbakanımdan istedim. Bağ-Kur primleri konusunu toplantıda gündeme getirdim.  Sayın Başbakanımızın bize kendi deyimiyle ‘Bakın Bakanlar Kurulu karşınızda’ 9-10 bakan iki tane başbakan yardımcısı ve danışmanları vardı toplantıda. Ben şunu söyledim;  Sayın Başbakanım 100 lira seyyanen zam verdiniz, 128 lira Bağ-Kur primlerine zam yaptınız.  Bunu nasıl anlatacağız, bunu millete nasıl anlatacağız. Bunu vermeseydiniz bu zamları da yapmayaydınız. Şunu söyledik; işverene verdiğiniz destek gibi esnaf ve sanatkâr kesimine de prim de indirim yapmanız lazım.”

“ADI ZORUNLU, AMA ZORAKİ ALINIYOR, GÖNÜLLÜ SİGORTA OLSUN”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hem esnafın, hem de Malatya’nın sorunlarını dosya halinde sunduğunu ve sözlü olarak da dile getirdiğini belirten Keskin, “Sayın Başbakanımızın Malatya’da söz verdiği Türkiye genelinde ÖTV’siz bir araç. Onları dile getirdik. Zorunlu trafik sigortasını dile getirdik. Bu konu sadece ticari amaçla çalışan arkadaşlar için değil bütün araçlar için geçerlidir.  ‘Adını zorunlu koydunuz Sayın Başbakanım zoraki alıyorsunuz. O zaman sizinle bir ilgisi yoksa bu uluslararası şirketlere ait ise, bunun adını zorunluluktan çıkarıp gönüllü trafik sigortası yapın. Kasko gibi İsteyen yapsın, isteyen yapmasın.’ Bunları dile getirdik. Bu da Geçen gün akşam Ulaştırma bakanımız Binali Yıldırım’ın bir konuşmasında ‘Bu trafik sigortalarının düzenlemesi ne yapacağız gerekirse kasko ile zorunlu trafik sigortasını birleştireceğiz’ ifadeleri vardı. Makul fiyatlara çekeceklerine yürekten inanıyorum. Esnaf  ve sanatkar için organize sanayi bölgelerine verilen destekler, esnaf ve sanatkara da verilsin. Özellikle esnaf ve sanatkarlar kesiminin, iki tane küçük sanayi sitemizin bunları dosya halinde de Sayın Başbakan’a sunduk, şehrin göbeğinde kaldığını, yeni Malatya büyük şehir planlamasında bin dönümlük bir arazi istediğimizi bir alanı bize tahsis etmesini istedik. TOKİ’den de Esnaf ve Sanatkârlar için konutlar istedik. Bunlar bizim isteklerimizdi” şeklinde konuştu.

 

ONKOLOJİ HASTANESİ VE 2. ÜNİVERSİTE KONUSU

Malatya meselesine gelince Malatya’mızda gittiğiniz cenazeler de sorun üç kişiden ikisi ne yazık ki kanserden ölümle karşı karşıyayız. Ben bunu Sayın cumhurbaşkanımıza özellikle arz ettim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sözü var. Bir bölge Onkoloji Hastanesi, Kanser Araştırma Hastanesi’nin yapılması için bugünkü Cumhurbaşkanımız talimatlarını verdiler. Hatta ben şunu söyledim; Büyük devlet adamı Turgut Özal’ın yanına büyük devlet adamı Recep Tayyip Erdoğan Onkoloji Hastanesi ismini de istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da aynen dönüp bize, şahitleri de vardır,  ‘eğer benim ismimi verecekseniz yapımına katkı sunayım’ diyerek milletvekillerine talimat vermiştir. İstanbul’da bir toplantı yapın, davetiye bastırın, davetiyenin altında benim ismimi yazdırın, ben o insanları toparlayacağım ve ismini de ben satın (katkı sunacağım) alacağım.  Ayrıca sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran ve 1 kasım seçimleri öncesinde Malatyalılara bu konuda sözleri var.

Malatya çok önem arz eden ikinci bir üniversite istedik Sayın başbakanımıza da , ‘Siz Malatya’da bunları söz verdiniz. Çünkü sizin AK Parti programını hükümet programı olarak kabul ettiğiniz. 7 Haziran’da ve 1 Kasım seçim öncesinde söz verdiniz. İkinci bir üniversiteyi Malatya kazandıracaksınız, ne zaman temelini atacaksınız, ne zaman yapacaksınız, Ne zaman hayata geçireceksiniz.’ Bu konuları da aktarma fırsatımız oldu” ifadelerini kaydetti.

“TCDD TAŞINMALI,YEŞİLTEPE MALATYA’NIN YENİ ALT MERKEZİ OLMALI”

Vagon Onarım Fabrikası satılmasın,  TCDD 5. Bölge Müdürlüğü buraya taşınsın. Bugün hepimize görev düşüyor. Nasıl olsa hızlı tren gelişecek veya demir yolları ulaşımını mutlaka güçlendirecek. TCDD 5. İşletme ile Yeşiltepe’nin arasını açalım. Ergenekon Köprüsü ile Yeşiltepe Köprüsü arasındaki alan 450 dönümlük bir alan. Orada eski binalar var, o binaları kaldırıp Vagon Onarım Fabrikasına taşımalıyız.  Tren yüklerini artık Vagon Onarım Fabrikası’nda indirmeliyiz, artık Malatya büyükşehir. Yeşiltepe’nin Malatya’nın ikinci bir bölgesi, üçüncü bir bölgesi olması için Sayın Başbakanımıza bu talebimizi hem dosya halinde, hem de sözlü olarak arz ettim” dedi. 

“SORUNU VEKİLE ANLATSAM, VEKİL BAKANA ANLATACAK, BAKAN BAŞBAKANA ANLATIRMI ANLATMAZMI, BİLEMEYİZ”

Keskin konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Hiçbir televizyon köşesinde yahut da dışarıda oturup şunu söyledik bunu yapacağız demedim. Ben bugün Sayın başbakanımız ve bakanlar kurulunun karşısında hem esnafın sorununu hem de Malatya’nın sorunlarını ve Türkiye genelindeki esnafların sorunlarını dile getiren bir arkadaşınızım. Açık yüreklilikle. Ben bunu bir milletvekiline anlatsam, milletvekili bir bakana anlatır, bir bakan da Başbakanı anlatır mı anlatmaz mı bilemiyorum. Ama biz bütün sorunları Sayın Başbakanımız ve bakanlar kurulu karşısında bunları dile getirdik. Bunları dile getirdiğimiz zaman hiçbir beklentimiz de olmadı. Bize bir yük yüklenmişti nasıl sizler gazeteci olarak kameranızla fotoğraf makinenizle kendi işiniz için bu yük yüklenmişse,  bize de Esnaf Sanatkârlar olarak bütün oda başkanları ile biz bir yükün altında olduğumuzun farkındayız. Bunun için de gece gündüz elimizden gelen gayreti Malatya’mız için esnafımız için elimizden geleni her şeyi yapacağız. Hakkımız olanı almamız gerekiyor, hakkımız olanı istememiz gerekiyor.”

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISINA DESTEK: SİGARAYI BIRAKIYORUM

Keskin, basın toplantısında artık sigara içmeyeceğini ilan ederek, bu konuda “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu kampanyayı desteklediğini ifade ederek, “sigaranın büyük zararlarının olduğunu hepimiz biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki kampanyasını destekliyorum ve bende esnaf ve sanatkarı camiasının başkanı olarak, sayın cumhurbaşkanımızın sözüne uyarak bugün sigarayı bırakıyorum. Tüm esnaf ve sanatkarımızdan sigarayı bırakmalarını ve sigaralarını kırmalarını istiyorum. Esnaflarımızdan ise şunu istiyorum, araçlarda ve işyerlerinde kesinlikle sigara içmesinler, içirmesinler. Sigaraya karşı başlatmış oluğu çalışmalarından dolayı da sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah yollarını açık eylesin” diye konuştu.

“SEMT PAZARI İHTİYACA CEVAP VERMİYORUZ, SORUNU DİYALOG İÇİNDE ÇÖZECEĞİZ”

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve MESOB Başkanı Şevket Keskin, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan semt pazarı projesinin ihtiyacı karşılamadığını da belirterek, “Proje yapıldıktan sonra gerçekten bizi de hayal kırıklığına uğrattı. Ama bizim esnafımızda kapalı yere girmek istemiyor, bunu açık söyleyeyim. Yani esnaf diyorki; ben caddelerde, sokaklarda eski usule devam edeyim. Şimdi orada Allah göstermesin, orada bir kaza oldu mu, bir yangın oldumu itfaiye giremeyecek, ambulans giremeyecek. Esnafın tam sığacağı, tezgahını rahat açabileceği başka semt pazarlarının da yapılması lazım. Semt pazarları yapılmadan o insanların ekmeğini kesmek hiç kimsenin hakkı yoktur, buna da müsaade etmeyiz. Ben birlik başkanıyım, esnaf odası sorununu bana getirecek,  bende  yukarı götüreyim, sorunu çözmeye çalışayım. Birazda çuvaldızı biz kendimize döndüreceğiz. Burada sorun en iyi diyalogu yapmaktır. Diyalog yapmayacaksın, esnafın sorununa eğilmeyeceksin, esnafın seni tanımayacak, sen esnafı tanımayacaksın, kalkacaksın insanlara hakarete devam edeceksin. Sonra çıkıp, ‘benim üyeme sahip çıkılmadı’, peki oda başkanı orada neci? Oda başkanı da esnafının sorunlarına sahip çıkacak. Eleştiride bir şey çıkmaz. Sorunun çözümü iyi bir diyalogdur. Bugün bizim amacımız nedir, Malatya ile iyi bir diyalog yapmak. Semt Pazarı bence küçük. Bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşeceğiz ve diyalog içerisinde esnafımızı da mağdur etmeden sorunu birlikte çözeceğiz. Esnaf bizim esnafımız. Sorunun çözüm noktası nereyse sonuna kadar takip ederi” diye konuştu.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa