İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay Radyocular Derneğini ziyaret etti. Bizim neslimiz radyo ile yetişti diyen Kızılay, Radyonun halen önemli ve etkin olduğunu söyledi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay Radyocular Derneğini ziyaret ederek dernek başkanı Sinan Cavlak, dernek üyeleri ve radyocular ile bir araya geldi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren RADER Başkanı Sinan Cavlak, “Sayın hocamızın her zaman radyolara önem verdiğini biliyoruz. Bundan dolayı da mutluyuz” dedi
Radyolar Karagün Dostu
Radyoların hayatın ta kendisi olduğunu dile getiren Sinan Cavlak, “Radyolar karagün dostu. 15 Temmuz Karagününü örnek verecek olursak milletimiz meydanlara indiğinde caddeleri sokakları, şehrimizin dört bir yanını araçlarıyla doldurduğunda bizler gerek yerel radyolar, gerekse de ulusal radyolar olarak darbe kalkışmasına dair gelişmeleri an be an halkımızla paylaştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrılarını halkımıza defalarca ilettik, milletimizin meydanlara inmesi için telkinlerde bulunduk. Ayrıca bu günlerde Malatyamız sık sık küçük ölçekli depremler yaşıyor. İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Mehmet Önal hocamız da bu depremlerin daha büyük bir depremin habercisi olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Böyle bir tablo varken bizlerede düşen sivil savunma imkanlarımızı artırmak ve depreme hazırlıklı olmak. Sivil savunma araçlarından biride pilli radyodur. Bizde bu konuda halkımıza önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz. Her eve ve işyerine bir adet pilli radyo edinilmeli. Her zaman, afet durumları da dahil olmak üzere milletimizin ve kamu idaresinin yanında ve emrinde olacağımızı ifade etmek istiyoruz” dedi.
Biz Radyo Nesliyiz
Radyocular ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Kızılay, “Radyo, yaygın iletişimin beklide ilk kanalı, ilk türü. Ülkemizde de bizim çocukluğumuz radyo ile geçti, bizim neslimiz radyo ile büyüdü. Bizim çocukluğumuzda televizyon yeni yeni yaygınlaşmaya başlamıştı. Ancak çok varlıklı zengin insanlarımızın alabildiği bir araçtı televizyon. Ve günün belirli saatlerinde siyah beyaz ve sınırlı yayın yapabiliyordu. Her yerden de ulaşılamıyordu. Ama haber ve diğer programların yapıldığı, iletişimin tam merkezinde radyo vardı. Dolayısıyla benim çocukluğum radyo ile geçti. Bizim neslimiz radyo nesli diyebilirim. Bizden sonra televizyon yaygınlaştı, renkli televizyona geçildi. Radyoyu dinlerken akademik bir çalışma yapabiliyor, makale yazabiliyor, kitap okuyabiliyor, mutfakta işinizi yaparken dinleyebiliyor, yolda arabada rahatlıkla dinleyebiliyorsunuz. Gittiğiniz her ortamda radyo dinlemek mümkün. Görsel yayıncılık ve televizyonun etkinleşmesi radyonun rolünü ortadan kaldırmadı. Radyo halen önemli ve etkin. Yaptığınız yayınlardan dolayı sizleri tebrik ediyorum” dedi.
Bizim Evde Radyo Dinlenir
Ailece radyonun aktif dinleyicisi olduklarını dile getiren Rektör Kızılay, “Bizim evde iki radyo var. Birini eşim gittiği her yere götürür, diğerini ise mutfakta dinleriz. Bizim evde radyo aktif kullanılan bir iletişim aracıdır. Dolayısıyla sizleri dinliyoruz. Bazı radyolarımızda cep telefonumda kayıtlı. Önemli programlarınızı da takip etmeye çalışıyorum. Üniversitemizin de
bir radyosu var İletişim Fakültesi bünyesinde. İletişim Fakültemizin yeni binasına geçmesiyle birlikte Kampüs Fm’de o binanın bodrum katına taşınmış olacak. Sizleri de radyomuzda misafir etmek isteriz. Sizlere kolaylıklar, başarılar diliyorum. Radyolarınızı canlı, etkin, ülkemizin yararına ve toplumumuzun bilinçlenmesine büyük katkı veren, bir taraftan müzik program ve haberlerle toplumumuzu sanat yönünden doyuran ve haberdar eden çalışmalarınızla her zaman güçlü olmanızı istiyoruz. Bu konuda üniversite olarak her türlü desteği vermek istiyoruz. Üniversitemizdeki hocalarımızdan kendi uzmanlık alanlarında istifade edebilir, onlarla program yapabilirsiniz. Gerek sosyal bilimler, gerek sağlık, gerekse fen bilimleri alanında çok sayıda insan kaynağımız var. Bu kaynaktan faydalanmanızı isteriz” dedi.