• Genç Kaleci Süper Lig Takımlarının Radarında
    Genç Kaleci Süper Lig Takımlarının Radarında
  • Yeşilyurt Belediyesi Sömestir Futbol Turnuvası Sona Erdi
    Yeşilyurt Belediyesi Sömestir Futbol Turnuvası Sona Erdi
  • Mehmet Güneş Yeni Malatyaspor’dan Ayrıldığını Açıkladı
    Mehmet Güneş Yeni Malatyaspor’dan Ayrıldığını Açıkladı
  • Yeşilyurt Belediyesi Ödüllü ‘Sömestir Futbol Turnuvası’ Başladı
    Yeşilyurt Belediyesi Ödüllü ‘Sömestir Futbol Turnuvası’ Başladı
  • Arapgirspor’da Selim Kaygusuz Rüzgarı: 4 Maçta 4 Galibiyet!
    Arapgirspor’da Selim Kaygusuz Rüzgarı: 4 Maçta 4 Galibiyet!
  • Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası Heyecanlı ve Çekişmeli Maçlarla Sona Erdi
    Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası Heyecanlı ve Çekişmeli Maçlarla Sona Erdi
  • Başkan Geçit, Şehrimizi Tüm Değerleriyle Birlikte Ayağa Kaldıracağız
    Başkan Geçit, Şehrimizi Tüm Değerleriyle Birlikte Ayağa Kaldıracağız
  • Yeşilyurt Belediyesi ‘Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’ Heyecanı Başladı
    Yeşilyurt Belediyesi ‘Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’ Heyecanı Başladı
  • Battalgazi’de 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası Başladı
    Battalgazi’de 29 Ekim’e Özel Futsal Turnuvası Başladı
  • Taekwondo 3. Dönem Kuşak Sınavı Malatya Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliğinde Yapıldı
    Taekwondo 3. Dönem Kuşak Sınavı Malatya Büyükşehir Belediyesi Ev Sahipliğinde Yapıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Kar Temizliği Faaliyeti
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Kar Temizliği Faaliyeti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri...

Malatya’da Geniş Kapsamlı Tarımsal Sulama Toplantısı
Malatya’da Geniş Kapsamlı Tarımsal Sulama Toplantısı

Malatya’da Geniş Kapsamlı Tarımsal Sulama...

Çamurlu Mahallesi’nde Karda Mahsur Kalan Araç Kurtarıldı
Çamurlu Mahallesi’nde Karda Mahsur Kalan Araç Kurtarıldı

Battalgazi Belediyesi ekipleri, yoğun kar...

CHP’li Heyetten Arguvan’a Ziyaret
CHP’li Heyetten Arguvan’a Ziyaret

6 Şubat depreminin yıldönümü için...

Ülkü Ocakları Sertifikalı Kurs Kayıtları Başladı
Ülkü Ocakları Sertifikalı Kurs Kayıtları Başladı

Geçtiğimiz günlerde Ülkü Ocakları Eğitim...

Yıkımın Ardında Umut Ve Dayanışma Söyleşisi Düzenlendi
Yıkımın Ardında Umut Ve Dayanışma Söyleşisi Düzenlendi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde depremden...

Kuru Göz Sendromu’na Karşı 6 Etkili Önlem!
Kuru Göz Sendromu’na Karşı 6 Etkili Önlem!

Dikkat! Bu hatalar ‘kuru göz’...

Malatya’da Kaçakçılar Yakalandı
Malatya’da Kaçakçılar Yakalandı

Malatya'da Kaçakçılar Yakalandı: 29 Bin...

Malatya Arapgir İlçesinde Dağ Keçisi Yaralı Halde Bulundu!
Malatya Arapgir İlçesinde Dağ Keçisi Yaralı Halde Bulundu!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaralı halde...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Malatya’nın Tanıtımı İçin Faydalı Bir Gezi Oldu
Malatya’nın Tanıtımı İçin Faydalı Bir Gezi Oldu
Başkan Çınar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Belediye Başkanları Ve Bursa Darende Dernek Başkanını...
30 Eylül 2021 23:28
Font1 Font2 Font3 Font4

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine Malatya’ya gelen Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız ve Bursa Malatya Darende Dernek Başkanı Ali Bozkurt, Malatya’da inceleme gezisi düzenleyip, Yeşilyurt Belediyesinin yatırım alanlarını gezdiler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar Bursa’dan gelen misafirlerini Yeşilyurt Belediyesinin yatırım alanlarından olan Tarihi Yeşilyurt Konakları, Müzeler, Gedik Kültür Merkezi, Oba Çadırı, Emanet Çarşısı, Yöresel Ürünler Çarşısı, Yeşil Gıda Market, Beylerderesi Şehir Parkı, Millet Bahçesi, Seyir Terası, Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Müzesi, Zaviye Mahallesi Millet Kıraathanesi, Çilesiz Semt Pazarı ve Yaşam Merkezi, Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje Alanı, Ambalaj Atığı Toplama Ayırma Tesisi ve Yeşil Topsöğüt Konutlarında gezdirip, Yeşilyurt’ta gerçekleşen fiziksel, sosyal, kültürel, eğitim, çevresel ve sportif değişim üzerine geniş kapsamlı bilgiler paylaştı.

Bursa Heyeti Malatya gezisi kapsamında; UNECSO Dünya Mirası Kalıcı Listesine giren Arslantepe Höyüğü, Darende Somuncubaba Türbesi ve Külliyesi, Akçadağ Levent Vadisi, Kaptaj Tesisleri ve Şire Pazarını da ziyaret ederek Malatya’nın turizm ve ekonomik hayatı hakkında bilgiler edinip, ikram edilen yöresel ürünlerin tadına baktılar.

Esnafların samimi bir ortamda ağırlayıp çeşitli ikramlarda bulunduğu Bursa Heyeti, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın eşliğinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i makamlarında ziyaret edip, Malatya’da hayata geçen yatırımlar ve projeler üzerine istişare ettiler.

İki gün boyunca Malatya, Yeşilyurt ve Battalgazi’deki tarihi ve turist mekanları gezip, Malatya’nın turizm, ekonomik ve sosyal yapısı hakkında detaylı bilgilere kavuşan Bursa Heyeti, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar başta olmak üzere kendilerini en güzel şekilde ağırlayan Malatya protokolüne, esnaflara ve vatandaşlara teşekkürlerini sundular.

Malatya’nın modern bir kimliğe ulaşmasında ki gayret ve çabasından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı tebrik eden Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bugün aynı zamanda kardeş belediyemiz olan Yeşilyurt Belediyemizin hizmetlerini yerinde görmek için Yeşilyurt’tayız. Öncelikle misafirperverliğinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belediye Başkanımızın kısa bir zaman dilimi içerisinde kentin tarihi kimliğiyle buluşması adına çok güzel işlerin altına imza attığını yerinde görme fırsatına ulaştık. Yeşilyurt’un tarihsel geçmişini bugünden geleceğe taşınmasını sağlayan kent müzeleriyle,kayısı çekirdeğinden yapılan kahveyi hepimiz çok beğendik, aynı zamanda tekstil ve diğer meslek dallarının yaşatılması adına çok güzel mekanları yerinde görüp inceleme fırsatına ulaştık. Konakların ve müzelerin hayata geçmesinde emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Tarihi Konakların restorasyonundan müzelere, yeni park alanlarından kentsel dönüşüm projelerine, çevresel projelerden kültürel ve sosyal yatırımlara kadar Yeşilyurt’a değer katacak çok sayıda yatırım alanını gezdik. Mahalle sakinlerimizin ve esnaflarımızın da yapılan hizmetleri takdir ettiklerini yakından gördük. Yeşilyurt’lu vatandaşlarımızın da destekleriyle büyük bir sinerji oluştuğunu yakından müşahede ettik. Yeşilyurt’taki tüm hizmetler ile kentin yeniden yapılanıp modern bir kimliğe bürünmesi aşamasında verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanımız, değerli dostumuz Mehmet Çınar’ı canı gönülden kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Bursa’dan gelen misafirlerini Malatya’da ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Kentimizin ve ilçemizin bütün zenginliklerini tanıtmak amacıyla bu tür gezi ve inceleme ziyaretlerine ağırlık veriyoruz. Ülkemizin en güzel kentlerinden bir tanesi olan Bursa’dan gelen Bursa Yıldırım Belediye Başkanımız Sayın Oktay Yılmaz, Bursa Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Davut Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ahmet Yıldız ve Bursa Malatya Darende Dernek Başkanımız Sayın Ali Bozkurt’u iki gün boyunca kentimizde ağırlayarak yapılan yatırımlar, kültürel ve sosyal projeler hakkında bilgiler paylaştık. Misafirlerimizle birlikte gezi ve inceleme programlarımızın dışında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanımız Sayın İhsan Koca, MHP İl Başkanımız Sayın Mesut Samanlı ve Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Osman Güder’i de ziyaret ederek, Malatya’nın gelişimi üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Misafirlerimizi Belediyemizin yatırım alanlarında ağırlayarak, ilçemize kazandırdığımız konaklarımız, müzelerimiz, yeni parklarımız, kentsel dönüşüm projelerimiz, spor tesislerimiz, sokak sağlıklaştırmalarımız, yeni yaşam alanlarımız, kültürel, sosyal, çevresel ve sportif hizmetlerimiz hakkında bilgiler paylaşıp, tecrübe paylaşımında bulunduk. Hızla gelişen ve dinamik bir yapıya sahip Yeşilyurt’un turizm ve ekonomik potansiyelini güçlendirip öne çıkmasını hedefleyen geleceğe dönük projelerimizin ve kentimizin tüm zenginliklerinin tanıtımı açısından faydalı bir gezi oldu. Yöresel kahvaltılar ve yemeklerimizden de ikram ettiğimiz misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayarak Malatya’nın ve Yeşilyurt’un tanıtımına katkı sunduk. Bizler istişareye önem veriyoruz, gelen misafirlerimizin yatırımlarımız hakkında fikirlerini öğrenme fırsatına ulaştık. Karşılıklı fikir alış verişi şeklinde, samimi ve güzel bir ortamda geçen ziyaretler ve görüşmelerden çıkardığımız sonuçları yeni yapacağımız yatırımlara yansıtıp vatandaşlarımıza daha güzel hizmetlerin ulaşmasına öncülük etmeye devam edeceğiz. İlçemizde ağırladığımız misafirlerimizin tecrübelerinden ve fikirlerinden mutlaka yararlanacağız. Bu tür istişareler ve geziler yeni yatırımların kapısını aralayacaktır. Hep birlikte el ele vererek, gönül gönüle çalışarak kentlerimizi ve ilçelerimizin yaşam standartını daha iyi noktaya taşıyacağız. Davetimize icabet edip bizleri onure eden değerli misafirlerimize şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Gezi ve inceleme ziyaretleri sırasında gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Büyükşehir ve Battalgazi Belediye Başkanlarımıza, AK Parti İl ve İlçe Başkanlarımıza, MHP İl ve İlçe Başkanlarımız ile tüm hemşehrilerimize ve esnaflarımıza ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Malatya’dan Bursa’ya kucak dolusu selam ve saygılarımı iletiyorum.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ziyaretlerin sonunda gelen misafirlerine Malatya Kayısısı ve Yeşilyurt’u anlatan figürlerin yer aldığı tablo hediye etti.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa