Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESBO) Başkanı Şevket Keskin ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.
Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESBO) Başkanı Şevket Keskin ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.
“MALATYA’NIN 50 YILI PLANLANMALI”
Ziyarette konuşan MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Malatya’nın suya ihtiyacı var. Malatya’mız artık büyükşehir, Malatya’mızın artık kendisini geliştirmesi lazım, kabuğunu yırtması lazım. Malatya’nın büyükşehir olması nedeniyle yeni yapılacak bir planlama ve fizibilite Malatya’yı en az yarım asır götürmesi lazım. Ben bu düşüncedeyim. ‘Dün dündür, bugün bugündür’ düşüncesinin olmaması lazım. Hedefi çok iyi görmek lazım. Malatya’nın suyu ne olacak, Malatya’da ne kadar insan yaşayacak, Malatya’da ne kadar yeşil alan olacak, Malatya’nın yolları ne olacak, araç sayısı ne olacak, bunların bugünden itibaren planlanması ve en az yarım asırlık bir planlama yapılmalı. Malatya’nın acilen suya ihtiyacı var. Malatya’nı çevresinde çok büyük su kaynakları var. Erkenek’te çok önemli su var, o suyu maalesef biz başka yerlere kaptırdık. Çat Barajı’nın yanındaki suya ihtiyacımız var. Orada çok güzel bir su var. O suyu Malatya’ya mutlaka kazandırmamız lazım. Biz esnaf ve sanatkar camiası olarak elimizden geldiği kadar destek vereceğiz. İyi yaptığınız yerlerde her zaman yanınızda olacağız, yanlış gördüğümüz yerde ise eleştiriyi yapmakta hem esnaf ve sanatkarın ve hemde Malatya’nın hakkıdır” dedi.
“ALTERNATİF 6 SU KAYNAĞI ÜZERİNDE ÇALIŞMA YAPIYORUZ”
MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, “Yaptığımız çalışmalar esnaf ve sanatkarlarımızı da etkiliyor. Bu yüzden karşılıklı olarak bir birimize yapacağımız konularda destek olmamız ve istişare içinde olmamız çok önemli. Ahmet Çakır’ın öncülüğünde Malatya’nın büyükşehir olması ile birlikte 50 yılının mastır plan çalışmasını başlatıyoruz. O kapsamda mevcut kaptajımızın beslenme alanını araştıracak bir TÜBİTAK Projesi üzerinde çalışacağız. Hacettepe Üniversitesi’nden bir hocamız geldiler ve bazı bölgelerde incelemeler yaptılar. Sürgü Bölgesini de gezdik. Çalışmalarımız 1.5 yıl içinde sonlandırılmış olacak. Suyun azalma ve çoğalma eğilimini de takip ediyoruz. Nispeten bir azalış gibi gözükse de şuanda tahminlerimizin üstünde bir su seviyesi yakalamış durumdayız Gündüzbey’de. Malatya’nın bir 50 yılını düşündüğümüzde alternatif su kaynağına ihtiyacımız var. Alternatif su kaynağı konusunda da DSİ ile ortak bir proje yürütüyoruz. Alternatif su kaynağı için şuanda 6 kaynak üzerinde çalışmamız sürüyor. Kararımızı 1 yada 1.5 yıl içinde vereceğiz. Mevcut suyu ekonomik şekilde Malatya’nın hizmetine sunmak içinde alt yapı hazırlığı yapıyoruz. Onu da yakın zamanda ihale edeceğiz. İnşallah önümüzdeki senelerde Malatya’ya yakışır bir hizmeti zaten vermeye çalışıyoruz, daha yakışır bir hizmet vereceğiz” ifadelerini kaydetti.
“ALT YAPI MÜTEAHHİTLERİ EHİL OLMALI”
ESKKK Başkanı Ali Evren ise ziyarette yaptığı konuşmada, “Sanayi sitemizdeki esnaflarımızın sıkıntıları için yardım istediğimizde hızlı bir cevap alıyoruz. Ayrıca bugünlerde sanayi sitelerimizde su drenaj çalışmalarınız var. Bu nedenle teşekkür ediyorum. Sanayi Sitemizin bütün halinde yağmur drenaj kanallarının açılmasını istiyoruz. Ayrıca alt yapı çalışmaları için özellikle yüklenici müteahhitlerin ehil olanlardan seçilmesini istiyoruz” diye konuştu.
“FARKI 2 YIL SONRA GÖRECEKSİNİZ”
ESKKK ziyaretinde konuşan MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, “İkili ilişkileri önemsiyoruz. Sizin bize aktaracağınız sorunlar varsa, onu yerinde almayı önemsediğimiz için bu ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yağmur suyu drenajı ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. Biz Malatya’nın büyükşehir yapılanması ile birlikte 50 yılını sayın başkanımız Ahmet Çakır’ın öncülüğünde planlıyoruz. Bu sene çok ciddi yatırımlarımız olacak. Buda işbirliği olacak. Bunu da sizden gelen taleplerle yapacağız. Büyükşehir ile ilgili çalışma ve bütünlük İnşallah çalışmalarımıza da yansıyacak. Yani tek elden yürütülmüş olacak, 1 veya 2 yıl içinde bu farkı göreceksiniz” dedi.