• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Turizm Haftasına Kale İlçesinde Start Aldı
Turizm Haftasına Kale İlçesinde Start Aldı
15-22 Nisan Turizm Haftası, 15 Nisan Çarşamba günü İnönü Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliğinde düzenlenen törenle...
16 Nisan 2015 11:07
Font1 Font2 Font3 Font4

Sunuculuğunu Mustafa Özuymaz’ın yaptığı açılışta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in mesajı okundu. Çelik mesajında, turizmin toplumsal faydasının çok önemli bir insani diplomasi haline geldiğini vurgulayarak, dünya mirasının önemli eserlerinin barbarca yok edildiği günümüz dünyasında kültürel ayrışmanın sancılarına dikkat çekti. “Halkların birbirini tanıma ve yeniden kaynaşma ihtiyacı turizm sektörünün stratejik misyonunu ön plana çıkarmaktadır” diyen Çelik, bakanlığın uyguladığı teşvik politikaları ve altyapı yatırımlarının turizm tesislerinin niteliklerini arttırdığını söyledi.

Türkiye’nin dünyada en fazla turist çeken 6., Avrupa’da ise 4. Ülke konumuna ulaştığını söyleyen Bakan, “çağdaş, şuurlu bir toplum ve yetişmiş, okuyan, araştıran ve yeniliklere açık dinamik bir genç nesil ile sektörün kısa sürede hedefini yakalayacağını” sözlerine ekledi.

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Kazancı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bu yıl turizm haftasının açılışını İnönü Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliğinde açacak olmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Açılış için seçmiş olduğumuz bu güzide mekan Malatya turizmi açısından özel önem taşıyor.

Hatırlayacağınız gibi 2013 yılı Ocak ayında Malatya’da 2 alan Bakanlığımızca Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilmişti. Bunlardan biri Hekimhan ilçesindeki Yamadağı iken, diğeri Karakaya Baraj Gölü. Yani şu an Turizm Haftası açılışı yaptığımız okulumuz Malatya turizminin en önemli alanlarından birisinin içerisinde bulunuyor.

Bu açılışın bundan sonrası için, Malatya turizm sektörü ile İnönü Üniversitesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vesile olmasını bekliyoruz. Günümüzün ciddi endüstrilerinden biri olan turizm sektörüne konaklama, seyahat, ulaştırma, yiyecek-içecek, kongre, konferans, fuar hizmeti veren birimlerde nitelikli personel üniversitemiz tarafından yetiştirilecektir. Ayrıca sektörün yönetici ihtiyacını karşılayacak olan da bu bölümdür. Turizm sektörü eğitimli-donanımlı-vasıflı elemanları istihdam etmeden rekabet edemez.

Turizm sektörü dünyada hızla gelişirken, sosyal ve kültürel etkileriyle birlikte, ülkelerin ekonomik sorunlarına çözüm sağlayan en önemli unsurlardan birisi.

Medeniyetlerin, tarihin ve kültürün beşiği olan ülkemiz Türkiye, dört mevsim sunduğu turizm hizmetiyle dünyanın en tercih edilen ülkeleri arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca turist ülkemizi ziyaret edip, hatırı sayılır bir turizm geliri bırakıyor.

Malatya olarak yıllardan beri turizm potansiyelimizi en iyi şekilde kullanıp ziyaretçi sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Tarihi, doğal ve kültürel değerlerimizle yurtiçi ve yurtdışından ziyaretçileri ağırlamanın gururunu yaşıyoruz.

2014 yılı içerisinde 175 bin 241 yerli, 5 bin 365 yabancı turist otellerimizde konakladı. Beş Konaklar Etnografya Müzesini 8 bin 176, Arslantepe’yi 14 bin 857, Arkeoloji Müzesini 10 bin 842 kişi ziyaret etti. Müzelerimizin toplam ziyaretçi sayısı 43 bin 422.

Açık hava müzesi diyebileceğimiz Eski Malatya’yı ve buradaki tarihi eserleri her yıl yaklaşık 300-400 bin arası ziyaretçi geziyor. Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Ulu Cami başta olmak üzere diğer tarihi eserler büyük ilgi görüyor.

İnanç turizminin önemli destinasyonlarından biri olan Darende Somuncu Baba ve çevresiyle çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamakta. Özel Darende Somuncu baba Tanıtım Merkezi Müzesini geçen yıl yaklaşık 300

bin kişi ziyaret etmiş ki, bu çok ciddi bir rakam. Bu müze Türkiye’de en çok ziyaretçi çeken özel müzeler arasında yer alıyor.

Tüm bu rakamlardan anlaşılacağı üzere, Malatya’nın iç turizm hareketliliği oldukça iyi ve çok sayıda insanımız turizm gelirinden bir şekilde pay alıyor.

Ancak yabancı turist sayısını yetersiz buluyor ve daha da arttırmak istiyoruz. Yabancı ziyaretinde temel çekiciliği Nemrut Dağı ziyareti oluşturuyor. Aslında, eskiye oranla, çok düzeltilen ve kısalan Nemrut Dağını ziyaret edenlerin sayısının artması için acentelerimize önemli görev düşüyor.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm turizm camiasının Turizm Haftasını kutluyor, ilimiz ve ülkemiz adına bereketli bir turizm sezonu diliyorum.”

Kazancı, konuşmasının sonunda Valilik, İnönü Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği, Kalegöl Oteli ile düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasına destek veren TURSAB Fırat Malatya Bölgesel Yürütme Kurulu, Malatya Double Tree Hilton, Avşar Oteli, Cem Tur, Sofuoğlu Turizm ve Seyahat Acentesi, Destan Turizm ve City Kent Oteline teşekkür etti.

Ödüller

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Malatya’da Turizm” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Süleyman Kamçı, Kale Kaymakamı Can Memi, Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Davut Özbağ ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün tarafından verildi.

Resim yarışmasında Battalgazi Atatürk Ortaokulundan Zeynep Bihter Karagöz birinci, Hanımın Çiftliği Ortaokulundan Kübra Yılmaz ikinci ve Doğanşehir Gövdeli Ortaokulundan Damla Tozlu üçüncü oldu.

Kompozisyon yarışmasında Battalgazi Fatih Anadolu Lisesinden Sefa Gök birinci ve Yeşilyurt Yeşiltepe Anadolu Lisesinden Esma Yıldız ikinci oldu.

Programın sonunda Güzel Sanatlar Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri bir konser verdi.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa