• Yetişkin Spor Kurslarının Kapıları Her Mevsim Açık
    Yetişkin Spor Kurslarının Kapıları Her Mevsim Açık
  • Yeşilyurt’un Gururu Artık Milli Takımda!
    Yeşilyurt’un Gururu Artık Milli Takımda!
  • Başkan Sülük’ten Turnuva’ya Tam Destek
    Başkan Sülük’ten Turnuva’ya Tam Destek
  • Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Güreş Festivali Başladı…
    Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Güreş Festivali Başladı…
  • Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
Başkan Taşkın Kuyumcular Çarşısı Esnafını Ziyaret Etti
Başkan Taşkın Kuyumcular Çarşısı Esnafını Ziyaret Etti

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın,...

“Aşure Günü Bizim Birliğimizin, Dirliğimizin Sembolü Olsun”
“Aşure Günü Bizim Birliğimizin, Dirliğimizin Sembolü Olsun”

Muharrem Ayı Dolayısıyla Düzenlenen Aşure...

15 TEMMUZ
15 TEMMUZ

Ülkeler; bazen zaferlerini, bazen kuruluşlarını...

Ülkemizde Her 100 Kişiden 30’u Obezite Hastası
Ülkemizde Her 100 Kişiden 30’u Obezite Hastası

Hareketsiz yaşam, çevresel faktörler, düzensiz...

Büyükşehir Belediyesi Öğrencilerin Yanında Olmaya Devam Ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Öğrencilerin Yanında Olmaya Devam Ediyor.

Semt Konakları Öğrenci Seçme Sınavı...

İmrek Cumhurbaşkanlığına Adaylığını Açıkladı
İmrek Cumhurbaşkanlığına Adaylığını Açıkladı

Türkiye Uyanış Partisi Genel Başkanı...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Turizm Master Planı Tanıtım Toplantısı...
4 Mart 2016 19:45
Font1 Font2 Font3 Font4

ÇAKIR: NİSAN AYINDA GENİŞ KATILIMLI TURİZM ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıkları sürdürülen Turizm Master Planı ile ilgili olarak bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tanıtım Toplantısına Vali Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, ilçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve turizmle ilgili firma temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi personelleri katıldı.

Yiğit: Amacımız; ilimizin turizm alanında kalkınmasına katkıda bulunmaktır

Tanıtım Toplantısı açılış Konuşmasını yapan Büyükşehir belediyesi imar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit, Büyükşehir statüsü ile birlikte Büyükşehir Belediyelerinin yetki ve sorumluluk alanlarının fiziki anlamda il bütününe genişlediğini ve bu anlamda Büyükşehir Belediyelerinden beklenen görev ve sorumluluklarının da değiştiğini söyledi.

Yiğit Konuşmasında özetle şunlara değindi; “Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan şehrimizdeki alt ve üst yapı çalışmalarını gerçekleştirirken bir yandan da Büyükşehir belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın talimatları doğrultusunda şehrimizin sosyal ve ekonomik anlamda kalkınmasına yönelik nasıl bir katkı sağlarız diye çalışmalar yapmaya başladık.

Hiç kuşkusuz sosyal ve ekonomik kalkınmanın en önemli aktörlerinden birisi de turizmdir. Ülkemizin temel gelirleri içerisinde son derece belirgin bir artışla kalkınma hamlemize olumlu etki yapmakta olan turizm sektöründen ilimizin de hak ettiği payı almasını amaçlayan Turizm Master Planı çalışması ilk olarak 1991 yılında Malatya Valiliği tarafından yapılmış olup, 2011 yılında ise revize edilmiştir. Bu ve benzeri çalışmalar üzerine yapılan detaylı incelemeler ve değerlendirmeler sonucunda yeni bir bakış açısıyla Turizm Master Planı yapılması hasıl olmuştur.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendiğimiz görevi yerine getirmek amacıyla Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın Başkanlığında bir dizi çalışmalar başlattık. 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ihalesini yaparak çalışmalara başladık. Çevre Düzeni Planı çalışmalarına sektörel öncelikler verecek ve altlık oluşturacak olan Ulaşım, Tarım ve Turizm Master Planları da bu alanda yapılmış özgün çalışmaları inceleyerek ihale ettik.

Turizm Master Planından Büyükşehir belediyesi olarak beklentimiz; bütüncül ve katılımcı bir yaklaşımla bölge kalkınmasında eksikliği hissedilen turizm gelirlerinin artırılmasını sağlayacak stratejileri oluşturmak, Malatya’da bu alanda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlarının elbirliği ile ilimizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır.”

Çakır: Büyükşehirle birlikte yeni bir takım imkan ve fırsatlar doğdu

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da yaptığı konuşmada Malatya için önemli bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirterek, amaçlarının büyükşehirden sonra kente yeni bir bakış açısı getirmek, yeni bir vizyon yakalamak olduğunu söyledi.

Çakır, “Bu nedenle başlatmış olduğumuz birçok çalışma var. Bunlar master planlar, ana planlar, temel planlar. Netice itibariyle uzun vadeli planlar. Kentin bütün detayları düşünülerek uzun vadede yapılması gereken planlar. Büyükşehir ile birlikte yeni bir takım imkan ve fırsatlar doğdu. Geleceğe yönelik her alanda daha sağlıklı büyüyen, daha stratejik planlar yapabilen, bütün kurumlarıyla bu yapıya kavuşmak temel amacımız.

Bu tür projelere destek veren Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Turizm Çalıştayı başta olmak üzere diğer yapacağımız tüm çalışmalarda bütün kurumlarımızla birlikte yürümek temel hedefimiz ” dedi.

Çakır: Jeolojik etüd çalışmalarını Türkiye’de yapan ikinci Belediyeyiz

İmar Planları ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Jeolojik etüt çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmayı Türkiye’de Büyükşehirler olarak yapan ikinci belediyeyiz. Bizden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunu yapmıştı. Bununla birlikte bizim devam eden Ulaşım Master planı ve Kentsel Dönüşüm Master Planlarımız var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde bilgiler verdi.

Malatya’nın potansiyelinin yeteri kadar turizmde kullanılmadığı bir gerçek

Ayrıca, Turizm, Ulaşım, Sürdürülebilir Kentler, Madencilik ve Yenilenebilir Enerji Çalıştaylarını da bir takvim çerçevesinde önümüzdeki birbuçuk yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Başkan Çakır, “Yine Tarım Master Planı ve Kayısı Master Planı konularında çalışmalarımız devam ediyor.

Malatya’nın var olan potansiyelinin yeteri kadar turizmde kullanılmadığı bir gerçek. Varolan turizm değerlerimizi nasıl yukarı çıkarabiliriz? Bütün ilçelerimizle birlikte bu çalışmanın içerisine neler katabiliriz diye Nisan ayında Geniş Katılımlı bir Çalıştay yapacağız.

Bu Çalıştayımıza Turizm Bakanımıza da davet ettik ve programımızı kendilerinin programına uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. Gerçekten her ilçemizin kendisine özgü büyük değerleri var. Bunların hem yerli turizm hem de yabancı turizme açılması çok çok önemli. Darende’de, Arapgir’de, Hekimhan’da, Battalgazi’de çok güzel kanyonlarımız var” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın konuşmasının ardından Şehir Plancısı Dr. Ümit Özcan slayt eşliğinde Turizm Master Planı, Planlama Yöntemi, Temel Amacı ve Master Planının Hedefleri hakkında bilgiler aktardı.

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit, Şehir Plancısı Dr. Ümit Özcan ve Mimar Aykut Ülkütekin katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.

Katılımcılardan Başkan Çakır’a teşekkür

Toplantıya katılanlar, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlıkları sürdürülen Turizm Master Planı ile ilgili olarak yapılan çalışmalardan ve Malatya geneline yapılan hizmet ve yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa