• Yetişkin Spor Kurslarının Kapıları Her Mevsim Açık
    Yetişkin Spor Kurslarının Kapıları Her Mevsim Açık
  • Yeşilyurt’un Gururu Artık Milli Takımda!
    Yeşilyurt’un Gururu Artık Milli Takımda!
  • Başkan Sülük’ten Turnuva’ya Tam Destek
    Başkan Sülük’ten Turnuva’ya Tam Destek
  • Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Güreş Festivali Başladı…
    Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Güreş Festivali Başladı…
  • Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
Başkan Taşkın Kuyumcular Çarşısı Esnafını Ziyaret Etti
Başkan Taşkın Kuyumcular Çarşısı Esnafını Ziyaret Etti

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın,...

“Aşure Günü Bizim Birliğimizin, Dirliğimizin Sembolü Olsun”
“Aşure Günü Bizim Birliğimizin, Dirliğimizin Sembolü Olsun”

Muharrem Ayı Dolayısıyla Düzenlenen Aşure...

15 TEMMUZ
15 TEMMUZ

Ülkeler; bazen zaferlerini, bazen kuruluşlarını...

Ülkemizde Her 100 Kişiden 30’u Obezite Hastası
Ülkemizde Her 100 Kişiden 30’u Obezite Hastası

Hareketsiz yaşam, çevresel faktörler, düzensiz...

Büyükşehir Belediyesi Öğrencilerin Yanında Olmaya Devam Ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Öğrencilerin Yanında Olmaya Devam Ediyor.

Semt Konakları Öğrenci Seçme Sınavı...

İmrek Cumhurbaşkanlığına Adaylığını Açıkladı
İmrek Cumhurbaşkanlığına Adaylığını Açıkladı

Türkiye Uyanış Partisi Genel Başkanı...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Türk Telekom İle Marmara Üniversitesinden İş Birliği
Türk Telekom İle Marmara Üniversitesinden İş Birliği
Türk Telekom İle Marmara Üniversitesinden İş...
22 Haziran 2016 15:43
Font1 Font2 Font3 Font4

Telekom sektörünün nitelikli iş gücü, Türk Telekom ve Marmara Üniversitesi iş birliğinden çıkacak

Türk Telekom; Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamındaki iş ortaklığı ağına, Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Marmara Üniversitesi’ni de ekledi. Telekomünikasyon teknolojileri alanında sabit ses, genişbant ve mobil operasyonların uçtan uca anlatıldığı eğitimleri içeren programın temel amacı; sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli çalışan sayısını arttırmak.

Türk Telekom, işbirliği kapsamında mezun olacak öğrencilere istihdam fırsatı da sunuyor.

İnsana yatırımı stratejik odak noktası olarak gören Türk Telekom, eğitim alanında gerçekleştirdiği yeni iş ortaklıkları ile teknoloji sektörünün gelişimine katkısını sürdürüyor. Şirket, Türkiye’deki nitelikli çalışan ihtiyacını karşılamak ve gençlerin istihdamına katkıda bulunmak üzere hayata geçirdiği Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamında son olarak Marmara Üniversitesi ile güçlerini birleştirdi.

Telekomünikasyon teknolojileri alanında sabit, genişbant ve mobil operasyonların uçtan uca anlatıldığı eğitimleri içeren Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi, sektör çalışanlarının mesleki gelişimlerine katkı sağlarken, meslek yüksekokullarından mezun olan gençlere uzmanlık alanlarında derinlemesine kariyer yapma imkânı da yaratıyor. Sunduğu teorik ve pratik deneyimlerle gençlerin teknik yetkinliklerini artırmayı da hedefleyen program kapsamında yetişecek teknik uzmanlara, mezun olduktan sonra Türk Telekom’da işe girme fırsatı da sunuluyor.

Türk Telekom ve Marmara Üniversitesi arasında gerçekleştirilen imza töreni 20 Haziran 2016 tarihinde, Marmara Üniversitesi, Göztepe Kampüsünde gerçekleştirildi. Aynı gün iş birliği kapsamında kurulan “Fiber Optik Laboratuvarı Telekomünikasyon Teknolojileri” alanının da açılışı yapıldı.

Tören; Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin, Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, Türk Telekom İstanbul 2. Bölge Müdürü Ömer Yıldız ve Türk Telekom Akademi ve Yetenek Yönetimi Direktörü Saynur Önen’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Dr. Coşkun Şahin: “Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu iş gücünü yetiştirmeyi ve mezunlarımızın istihdamını hızlandırmayı amaçlıyoruz ”

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin törende yaptığı konuşmasında, Türk Telekom ve Marmara Üniversitesi’nin eğitim ve teknolojiyi bir araya getiren iş birliğinin sektör ve Türkiye’nin geleceği için değer yaratacak uzun vadeli bir birliktelik olduğu noktasının altını çizdi.

Türk Telekom’un başlattığı Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi’nin üniversite-sanayi işbirliği alanında Türkiye’de atılmış en önemli adımlardan biri olduğuna dikkat çeken Şahin şöyle konuştu: “Türkiye’nin en köklü ve itibarlı eğitim kurumlarından biri olan Marmara Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile telekomünikasyon alanındaki gelişmelerin öğrencilere ve mezunlara aktarılmasını, telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan iş gücünü yetiştirmeyi ve mezunlarımızın istihdamını hızlandırmayı amaçlıyoruz. Türk Telekom olarak Marmara Üniversitesi’nde kurduğumuz laboratuvarımız ile öğrencilerin teorik olarak alacağı eğitimleri, pratik olarak da uçtan uca uygulayabilecekleri teknolojik bir ortam yarattık. Böylelikle öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra iş dünyasına çok daha hızlı adapte olabilecekler. Marmara Üniversitesi’nin eğitim alanındaki deneyimi ile Türk Telekom’un teknoloji alanındaki 175 yıllık deneyim ve bilgi birikiminin bir çıktısı olan işbirliğimizim, sektörümüz adına başarılı sonuçlar yaratacağına inanıyorum.”

Bahattin Aydın: “Mezunlar için Türk Telekom’da istihdam önceliği olacak”

Şahin’in ardından söz alan Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, Marmara Üniversitesi ile gerçekleştirilen projenin sadece bir eğitim değil, aynı zamanda istihdam projesi olduğuna dikkat çekti. Teknolojinin, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de genç kuşağın en çok tercih ettiği ve en fazla istihdam edildiği sektörlerden biri olduğunu söyleyen Aydın, sektörün en önemli sorunlarından birinin de yetişmiş insan kaynağı olduğunu ifade etti. Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk Telekom olarak, Türkiye’nin en büyük entegre kurumsal okulu Türk Telekom Akademi çatısı altında, üniversite-sanayi işbirlikleri geliştirerek Türkiye’nin en önemli üniversiteleriyle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bu iş birlikleri ile ülke genelindeki pek çok üniversitede bilişim teknolojileri alanında dersler vermeyi, ilgili bölümlerde okuyan gençleri uzmanlıklarına göre yetiştirmeyi, eğitimlerini uygulamalı almalarını sağlamayı; tüm bunların sonucunda da hem şirketimiz hem sektörümüz için zengin ve nitelikli bir istihdam havuzu oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu işbirliği aynı zamanda meslek yüksekokullarını ekonomiye kazandırıp, mezunlarına kendi alanlarında nitelikli istihdam imkânı da oluşturacaktır.”

Prof. Dr. Mehmet Akalın, “Öğrencilerimiz iletişim sektöründe daha çabuk iş bulabilecekler”

Son olarak Marmara Üniversitesi adına konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akalın şunları söyledi: “Marmara Üniversitesi Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı, açıldığı 1993 yılından bugüne yüzlerce mezun verdi. Programın temel hedefi toplumsal yaşamda ve iş dünyasında elektronik haberleşme teknolojisi alanında ihtiyaç duyulan; üstün nitelikli, analitik düşünebilen, gelişim ve yeniliğe açık, yaşam boyu öğrenme ilkesini özümsemiş, ulusal değerleri önemseyen teknikerler yetiştirmektir. Elektronik Haberleşme Teknolojisi programını telekomünikasyon sektöründeki gelişmeleri göz önüne alarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirebilmek için öğrencilerimize sektöre yönelik eğitim-öğretim sunmak için kurguladık. Programımızda sahip olduğu uzman öğretim kadrosuyla öğrencilerimize en iyi eğitimi sunuyoruz. Türk Telekom ile yaptığımız iş birliğinin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi öğrencilerinin mevcut teknik bilgi ve becerilerinin artırılmasına, öğrencilerin sektördeki uygulamalara hazırlanmasına ve mezuniyet sonrası istihdamlarına çok değerli faydalar sağlayacağına inanıyorum.”

Türk Telekom’la telekomünikasyon sektöründe istihdam odaklı eğitim yaygınlaşıyor

Marmara Üniversitesi’yle işbirliği kapsamında seçmeli olarak açılan Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Sertifika Programı kapsamında Türk Telekom iç eğitmenleri destekli verilecek eğitimler sonunda, vize ve final sınavlarından başarılı olan öğrenciler sertifika sahibi olacak. 14 hafta boyunca haftada bir gün olarak düzenlenecek olan program kapsamında; 56 saat teori ve uygulama, e-eğitimler ve Türk Telekom sistem salonu ziyaretleri gerçekleştirilecek. İlk etapta 60 öğrencinin kabul edileceği eğitimlerde Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı öğrencilerine eğitim verilmesi hedefleniyor.

Türk Telekom, Meslek Yüksekokulu İşbirliği Projesi kapsamında daha önce; Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi ile iş birliği yaptı. Şirket yeni iş birlikleri ile yıl sonuna kadar dokuz üniversiteyi daha bu programa dahil etmeyi planlıyor.

Türk Telekom Grubu Hakkında:

175 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Türk Telekom, Türkiye’nin ilk entegre telekomünikasyon şirketidir. Müşterilerin hızla değişen iletişim ve teknoloji ihtiyaçlarına en güçlü ve en doğru şekilde cevap verebilmek amacıyla 2015 yılında Türk Telekomünikasyon A.Ş., Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ve TTNET A.Ş. tüzel kişiliklerini mevcut şekliyle muhafaza ederek ve tabi oldukları mevzuat ve regülasyonlara tamamen uyarak, “müşteri odaklı” ve entegre bir yapıya geçmiştir. Türk Telekom, Ocak 2016 itibarıyla mobil, sabit ses ve genişbant ile TV ürün ve hizmetlerini ‘Türk Telekom’ tek marka çatısı altında bir araya getirmiştir.

Türk Telekom Grubu Şirketleri , “Türkiye’nin Çoklu Oyuncusu” olarak mobil, sabit ses ve geniş bant ile TV hizmetlerini sunmaktadır. Türk Telekom Grubu Şirketleri bireysel ve kurumsal hizmetler alanında geniş hizmet ağına ve zengin ürün çeşitliliğine sahiptir. 31 Mart 2016 itibariyle 13,0 milyon sabit erişim hattı, 8,2 milyon geniş bant ve 17,7 milyon mobil aboneye hizmet vermektedir. Türk Telekom Grubu Şirketleri Türkiye’yi yeni teknolojilerle buluşturma ve bilgi toplumuna dönüşüm sürecini hızlandırma vizyonuyla, 81 ilde 33,820 çalışanıyla hizmet vermektedir.

Türk Telekomünikasyon A.Ş., PSTN ve toptan genişbant hizmetlerini sunmakta olup, mobil operatör Avea İletişim Hizmetleri A.Ş., perakende internet hizmeti , IPTV, Uydu TV, Web TV, Mobile TV, Smart TV Hizmetleri sağlayıcısı TTNET A.Ş., Televizyon yayıncılığı ile isteğe bağlı yayıncılık (VOD) hizmetleri sağlayıcısı Net Ekran Şirketleri, yakınsama teknolojileri şirketi Argela Yazılım ve Bilişim Teknolojileri A.Ş., BT çözüm sağlayıcısı Innova Bilişim Çözümleri A.Ş., çevrimiçi eğitim yazılımları şirketi Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş., çağrı merkezi şirketi AssisTT Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri A.Ş., toptan veri ve kapasite servis sağlayıcısı Türk Telekom International ve iştiraklerinin yüzde 100’üne sahiptir.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa