• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Türkiye’de Tarımsal Eğitimin Başlamasının 171. Yıldönümü Kutlandı
Türkiye’de Tarımsal Eğitimin Başlamasının 171. Yıldönümü Kutlandı
Türkiye’de Tarımsal Eğitimin Başlamasının 171. Yıldönümü...
10 Ocak 2017 22:49
Font1 Font2 Font3 Font4

İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Battalgazi Meslek Yüksek Okulu ve Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği bir programla, Türkiye’de tarımsal eğitim ve öğretimin başlamasının 171. yıl dönümü kutlandı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan programa Vali Mustafa Toprak, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, Hekimhan Belediye Başkanı A. Seydi Millioğulları, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Prof. Dr. Nusret Akpolat, fakülte dekanları, ilgili kamu kurum ve kuruluş yönetici ve temsilcileri, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Sayı duruşu, İstiklâl Marşı’nın okunması ve 15 Temmuz darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterimi ile başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.

Türkiye’nin tarım alanında orta ve yüksek teknolojiye sahip olduğunu belirten Malatya Valisi Mustafa Toprak, “Tarım konusunda son yıllarda ciddi aşamalar kaydettik. Tarım ürünlerinin katma değer ile bütünleştirilmesiyle çiftçi ve üreticimizin kazançlarında önemli artış sağlanmaktadır. Ancak esas olan o gücü elde tutacak üretimi sürdürülebilir kılmaktır. Amaç, üretimi kaliteli kılmak ve daha az alanda büyük üretim gücü yakalayabilmektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bir taraftan tarımsal üretim gücünü iyileştirdiğini diğer taraftan ise üretimi daha kaliteli hale getirmeyi hedeflediğini kaydeden Vali Toprak, “Üretim gücümüzü arttırmalıyız. Üretmeden tüketen bir toplum olmamızı isteyen bir takım dış mihrakların çeşitli planlarına fırsat vermemeliyiz.” şeklinde konuştu.

Ziraat Fakültesinin hem staj hem de çalışma alanı olarak önemli olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kızılay, “Fakültemizde 13 hocamız, 20 araştırma görevlimiz, 40 yüksek lisans ve doktora öğrencimiz bulunmaktadır. İnşallah birkaç ay içerisinde yeni yapmış olduğumuz Ziraat Fakültesi binasına geçiş yapacağız. Son derece modern ve teknik donanımlı binada nitelikli laboratuvarlar olacaktır.” dedi.

Türkiye’nin tarım açısından önemli bir ülke olduğun vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kızılay, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz nüfusunun dörtte biri kırsal kesimde yaşamaktadır. İstihdam açısından tarım ve tarım üreticiliği çok önemli bir alan oluşturmaktadır. Bizim 2023 hedefimiz şu anda çok önemli bir hedeftir. Bu doğrultuda tarımsal üretimin yüz elli milyar dolar olmasını hedeflenmektedir. Bu ancak güçlü tarımsal üretim, güçlü tarımsal destek sonuçlarıyla elde edilebilir. Bunun sonucunda tarımsal üretimde iyi olacak, tarımsal istihdamda hedefine ulaşacaktır. 2023’te ihracatta ise tarım ürünlerinden gelen gelirin otuz milyar dolara çıkarılması hedeflenmektedir. Tüm bu hedeflere ulaşmada bilgi, teknoloji ve nitelikli insan gücü son derece önemlidir. Bu düşünceler doğrultusunda bizlerde Ziraat Fakültemizi bilimin merkezi haline getirmeyi amaçlamaktayız.”

Türkiye’nin ve Malatya’nın tarıma elverişli kıymetli topraklara sahip olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Kızılay, “Tarımla uğraşan tüm çiftçilerimizi ve tarımla uğraşan emektarlarımızın bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Tursun da Türkiye’de geçmişe bakıldığında tarım alanında en az on kat artış gözlendiğini dile getirerek, “Ülkemizde yaklaşık kırk Ziraat Fakültesi bulunmaktadır. Buradan mezun öğrencilerin istihdam sorunun olmaması gerekir. Üretim ve verim artışı konusu ve sürdürülebilir olması önemlidir. İlimiz, bölgemiz ve ülkemize hizmet vermek için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmekteyiz. Malatya tarım açısından önemli bir konuma sahiptir.” dedi.

Ziraat odası Malatya Şube Başkanı ve Battalgazi MYO Müdürü Doç. Dr. Orhan Gündüz de tarımın Türk toplumu için önemli olduğunu ifade ederek, “Devletimizin milli tarım politikası bizleri heyecanlandırmıştır. Çünkü bir an önce ithal ürün sıkıntısından kurtulmak ve milli üretime dayalı proje ve çalışmalarla tarıma yön vermeyi değerli buluyorum.” şeklinde konuştu.

Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şükrü Doğan da lise hakkında bilgiler vererek mesleki eğitime değer verilmesi gerektiğini söyledi.

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencisi Enis Sekendiz ise Türkiye’nin tarımsal alanda bugünkü aşamaya gelmesinde Ziraat Fakültesi hocalarının katkılarının çok büyük olduğunu belirtti.

Ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik tarafından “Tarımda Eğitim ve Bilim İlişkisi” başlıklı bir sunum yapıldı.

Profesör, doçent ve yardımcı doçentliğe yükselen akademisyenlere biniş giydirilmesi ve meslekte 35 yılını dolduran Ziraat Mühendislerine plaket takdimi ile devam eden program, Güzel Sanatlar Fakültesi, “Nazende Trio Grubu”nun sunduğu müzik dinletisi ve katılımcılara ikram edilen “Başak Yemeği” ile son buldu.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa