• Sami Er’den Anlamlı Yeni Malatyaspor Kararı
    Sami Er’den Anlamlı Yeni Malatyaspor Kararı
  • Yetişkin Spor Kurslarının Kapıları Her Mevsim Açık
    Yetişkin Spor Kurslarının Kapıları Her Mevsim Açık
  • Yeşilyurt’un Gururu Artık Milli Takımda!
    Yeşilyurt’un Gururu Artık Milli Takımda!
  • Başkan Sülük’ten Turnuva’ya Tam Destek
    Başkan Sülük’ten Turnuva’ya Tam Destek
  • Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Güreş Festivali Başladı…
    Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Güreş Festivali Başladı…
  • Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
Malatya Dernekler Federasyonundan Pütürge Belediyesine Ziyaret
Malatya Dernekler Federasyonundan Pütürge Belediyesine Ziyaret

Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Başkanı...

Aşk Değil Doğum Günü Kutlaması
Aşk Değil Doğum Günü Kutlaması

Almanya’da yaşayan ünlü siyasetçi ve...

Toplu Taşıma Sürücülerine Trafik Eğitimi Verildi
Toplu Taşıma Sürücülerine Trafik Eğitimi Verildi

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube...

Kıvılcım Kalay Amasya Spor Yönetiminde
Kıvılcım Kalay Amasya Spor Yönetiminde

3’cü lik 2. grupta bu...

Motaş Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Hazır
Motaş Yeni Eğitim Öğretim Dönemine Hazır

Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ 9...

Sami Er’den Anlamlı Yeni Malatyaspor Kararı
Sami Er’den Anlamlı Yeni Malatyaspor Kararı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami...

Milletvekili Ölmeztoprak, ‘Genç KADEM’le Buluştu”
Milletvekili Ölmeztoprak, ‘Genç KADEM’le Buluştu”

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç...

Malatya’da Büyük Kaçakçılık Operasyonu
Malatya’da Büyük Kaçakçılık Operasyonu

Malatya’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Uç Noktaların Güvenliğini Sağlamak 8 Adımda Mümkün
Uç Noktaların Güvenliğini Sağlamak 8 Adımda Mümkün
Siber saldırıların %67’si uzaktan çalışanları...
12 Ekim 2021 00:57
Font1 Font2 Font3 Font4

 Uzaktan çalışan şirketler uç nokta güvenliğinde zorlanmaya devam ettikçe kurumlara yönelik düzenlenen siber saldırı düzeyi de artıyor. Şirketleri etkileyen siber saldırıların %67’sinin uzaktaki çalışanları hedef aldığını belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, siber tehditlere karşı uç nokta güvenliğini sağlamak isteyenler için 8 öneri paylaşıyor.

Birçok uzaktan çalışan şirket uç nokta güvenliğinde zorlanırken, bu durumdan yararlanmaya çalışan hackerler güvenlik açıklarını kullanarak çalışanları oltaya düşürüyor. Yapılan araştırmalar, kurumları etkileyen siber saldırıların %67’sinin çalışanları hedef aldığını raporlarken, uzaktan çalışmanın bir sonucu olarak çalışanların da yeterli siber güvenlik bilincine sahip olmadığını gösteriyor. İnsan kaynaklı hataların, meydana gelen veri ihlallerinin ve siber saldırıların çoğunda kritik bir rol oynadığına ayrıca dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, çalışanları eğitmenin kurumlar için çok önemli olduğunu aktarıyor ve siber tehditlere karşı uç nokta güvenliğini sağlamak isteyenler için 8 öneriyi sıralıyor.

 Siber Güvenlik Olaylarının Çoğunda İnsan Kaynaklı Hatalar Bulunuyor!

 Etkili siber güvenliğin başında güçlü planlamalar ve savunma yöntemleri gelse de kurumların siber güvenlik bilinci yaratmaya ayrıca zaman harcaması gerekiyor. Yapılan araştırmalar, meydana gelen tüm veri ihlallerinin ve siber güvenlik olaylarının %85’inde insan kaynaklı hataların önemli bir paya sahip olduğunu raporluyor. Çalışan eğitiminin güçlü bir savunma için elzem olduğunu belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, yeterli siber güvenlik önlemlerini almayan şirketlerin siber saldırılardan ciddi derecede zarar görebileceğini vurguluyor.

Uç Noktaları Güvende Tutmanın 8 Etkili Yolu

 WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, siber tehditlere karşı uç nokta güvenliğini sağlamanın 8 önemli adımını paylaşıyor.

 Kullandığınız siber güvenlik çözümlerini gözden geçirin.Kimlik avı e-postaları giderek daha etkili bir enfeksiyon yolu olmaya devam ediyor. Ancak iyi katmanlı savunmalarla bu tür riskleri yakalamak için birçok yöntem bulunuyor. Bir DNS güvenlik duvarı; barındırılan kötü amaçlı yazılımlara veya komut sunucularına giden köprüleri kısırlaştırabiliyor, koruma motorları kötü amaçlı yazılımları tespit edebiliyor ve çalışanların kimlik avına uğramalarını engelleyebiliyor.

  1. Sık görülen uygulama tehditlerine karşı savaşın.Çapraz saldırıları listeleme, duyarlı ağ uygulamalarına doğru ilerleyerek saldırganların çevrim içi sunuculardaki hassas kayıt verilerine girişini sağlıyor. Yöneticiler, ağ yazılımlarını ve sunucu yazılım programlarını sık sık güncelleyerek ve sunucularını izinsiz giriş önleme yöntemleriyle koruyarak bu tehditleri azaltabilir.
  2. IoT cihazlarınızı güvene alın.Çoğu şirket bilgisayar sistemlerini bir çeşit güvenlik duvarıyla savunurken, çoğu şirket ise IoT cihazlarına tam girişi mümkün kılıyor. Ancak bu durum, tespit edilmesi zor olan tehditleri beraberinde getirebilir. Şirketinize ait tüm cihazları, özellikle IoT’yi savunduğunuzdan emin olmalısınız.
  3. Kötü amaçlı komut dosyası sağlama stratejilerinizi düzenli olarak kontrol edin.Çoğu dosyasız kötü amaçlı yazılım tehdidi, kötü amaçlı bir komut dosyasıyla başlamaktadır. Bir komut dosyasını yanlışlıkla çalıştırma olasılığını azaltmak için bilinmeyen kaynaklardan gelen e-posta eklerini açmaktan da uzak durmalısınız.
  4. Tarayıcılarınızın güncel kalmasına dikkat edin.Siber suçluların çoğu tembeldir ve iyi savunulan verilere zaman harcamak yerine doğrudan kurbanların peşinden gitmeyi tercih eder. Saldırı tehdidinizi azaltmanın en kolay yöntemlerinden biri, ağ tarayıcınızı ve uzantılarınızı en son güvenlik yamalarıyla güncel tutmaktır. Tanımlanan güvenlik açıklarını yamalayarak, saldırı tabanınızı yalnızca sosyal mühendislik ve gerçek sıfır gün kusurlarıyla sınırlayabilirsiniz.
  5. İzinlerinizi denetleyin.Mevcut ihlallerin tümü, siber suçluların yüksek izinler elde etmesi nedeniyle gerçekleşiyor. Saldırganların bu izinleri alma esnekliğini sınırlamak, bir ihlalin etkisini azaltmanıza katkıda bulunabilir.
  6. Sıfır Güven yetenekleriyle Uç Nokta Tehdit Algılama ve Yanıt (EDR) ve Uç Nokta Güvenliği Platformu (EPP) savunmalarını aktifleştirin.Uç nokta güvenliğinizin şüpheli işlemleri tespit edebilmesi için yeni ve mevcut süreçleri aktif olarak taradığından emin olun. Dosyasız kötü amaçlı yazılım tehditleri ve zincir saldırıları ile karşılaşmak, yalnızca depolama birimlerinize ulaşan indirmeleri taramanın yeterli olmadığı anlamına gelir. Uç nokta güvenliğiniz, saldırganların tehlikeye atmış olabileceği farklı alanları aktif olarak taramalıdır.
  7. Dağıtımlarınızı koruyun. Yeni altyapıyı dağıtırken, hangi izinleri verdiğinizi düşünmek için zaman ayırın. Hiçbir şekilde kamuya açık tanıtım için tasarlanmamış ve korunması olmayan kaynakları web tarafında ihlale maruz bırakmayın. Bunun için kimliği doğrulanmış bir güvenlik katmanı olarak bir VPN veya istemcisiz bir VPN giriş portalı kullanabilirsiniz.

WatchGuard Technologies, Inc. Hakkında

WatchGuard Technologies, Inc. ağ güvenliği, güvenli Wi-Fi, çok faktörlü kimlik doğrulama, gelişmiş uç nokta koruması ve ağ istihbaratının önde gelen küresel sağlayıcısıdır. Şirketin ödüllü ürün ve hizmetlerine, dünya çapında 250.000’den fazla müşteriyi korumak için 18.000’den fazla güvenlik satıcısı ve servis sağlayıcısı tarafından güvenilmektedir. WatchGuard’ın misyonu, kurumsal düzeyde güvenliği basitlikle her tür ve büyüklükteki şirket için erişilebilir hale getirerek WatchGuard’ı orta ölçekli şirketler ve dağıtılmış şirketler için ideal bir çözüm haline getirmektir. Şirketin merkezi Seattle, Washington’da olup Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik ve Latin Amerika’da ofisleri bulunmaktadır. Daha fazla bilgi edinmek için WatchGuard.com adresini ziyaret edin.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa