Malatya Dernekler Federasyonundan Pütürge Belediyesine Ziyaret
Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Başkanı...
Başkan Şerifoğulları, Rızaiye Mahallesi’nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Hizmet, eser ve gönül belediyeciliği...
Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Başkanı...
Hizmet, eser ve gönül belediyeciliği...
Uzaktan çalışan şirketler uç nokta güvenliğinde zorlanmaya devam ettikçe kurumlara yönelik düzenlenen siber saldırı düzeyi de artıyor. Şirketleri etkileyen siber saldırıların %67’sinin uzaktaki çalışanları hedef aldığını belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, siber tehditlere karşı uç nokta güvenliğini sağlamak isteyenler için 8 öneri paylaşıyor.
Birçok uzaktan çalışan şirket uç nokta güvenliğinde zorlanırken, bu durumdan yararlanmaya çalışan hackerler güvenlik açıklarını kullanarak çalışanları oltaya düşürüyor. Yapılan araştırmalar, kurumları etkileyen siber saldırıların %67’sinin çalışanları hedef aldığını raporlarken, uzaktan çalışmanın bir sonucu olarak çalışanların da yeterli siber güvenlik bilincine sahip olmadığını gösteriyor. İnsan kaynaklı hataların, meydana gelen veri ihlallerinin ve siber saldırıların çoğunda kritik bir rol oynadığına ayrıca dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, çalışanları eğitmenin kurumlar için çok önemli olduğunu aktarıyor ve siber tehditlere karşı uç nokta güvenliğini sağlamak isteyenler için 8 öneriyi sıralıyor.
Siber Güvenlik Olaylarının Çoğunda İnsan Kaynaklı Hatalar Bulunuyor!
Etkili siber güvenliğin başında güçlü planlamalar ve savunma yöntemleri gelse de kurumların siber güvenlik bilinci yaratmaya ayrıca zaman harcaması gerekiyor. Yapılan araştırmalar, meydana gelen tüm veri ihlallerinin ve siber güvenlik olaylarının %85’inde insan kaynaklı hataların önemli bir paya sahip olduğunu raporluyor. Çalışan eğitiminin güçlü bir savunma için elzem olduğunu belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, yeterli siber güvenlik önlemlerini almayan şirketlerin siber saldırılardan ciddi derecede zarar görebileceğini vurguluyor.
Uç Noktaları Güvende Tutmanın 8 Etkili Yolu
WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, siber tehditlere karşı uç nokta güvenliğini sağlamanın 8 önemli adımını paylaşıyor.
Kullandığınız siber güvenlik çözümlerini gözden geçirin.Kimlik avı e-postaları giderek daha etkili bir enfeksiyon yolu olmaya devam ediyor. Ancak iyi katmanlı savunmalarla bu tür riskleri yakalamak için birçok yöntem bulunuyor. Bir DNS güvenlik duvarı; barındırılan kötü amaçlı yazılımlara veya komut sunucularına giden köprüleri kısırlaştırabiliyor, koruma motorları kötü amaçlı yazılımları tespit edebiliyor ve çalışanların kimlik avına uğramalarını engelleyebiliyor.
WatchGuard Technologies, Inc. Hakkında
WatchGuard Technologies, Inc. ağ güvenliği, güvenli Wi-Fi, çok faktörlü kimlik doğrulama, gelişmiş uç nokta koruması ve ağ istihbaratının önde gelen küresel sağlayıcısıdır. Şirketin ödüllü ürün ve hizmetlerine, dünya çapında 250.000’den fazla müşteriyi korumak için 18.000’den fazla güvenlik satıcısı ve servis sağlayıcısı tarafından güvenilmektedir. WatchGuard’ın misyonu, kurumsal düzeyde güvenliği basitlikle her tür ve büyüklükteki şirket için erişilebilir hale getirerek WatchGuard’ı orta ölçekli şirketler ve dağıtılmış şirketler için ideal bir çözüm haline getirmektir. Şirketin merkezi Seattle, Washington’da olup Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik ve Latin Amerika’da ofisleri bulunmaktadır. Daha fazla bilgi edinmek için WatchGuard.com adresini ziyaret edin.