• Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
    Çınar“Gençlik Yatırımlarımız Meyvelerini Vermeye Başladı”
  • Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
    Akçadağ, Darendespor Karşısında 3 Puanı 3 Golle Aldı!
  • Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
    Erdal Doğaner Futbol Turnuvası’nda Şampiyon İl Jandarma Oldu
  • Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
    Malatya’da Spor Tarihine Geçen Antrenör
  • Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
    Boksta Malatya’nın Gururu Sedef Nergiz
  • U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
    U17 Türkiye Şampiyonu Elazığ İl Özel İdare Spor
  • Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
    Hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu
  • Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
    Yeşilyurt Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Atletizm Takımından Büyük Başarı!
  • Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
    Futboldaki Başarısı Göz Dolduruyor
  • İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
    İl Özel İdaresi Spor Kulübü U-16 Futbol Takımımız Kayseri’de
EZBERCİ EĞİTİM
EZBERCİ EĞİTİM

İsterseniz önce “Eğitim nedir?” onun...

Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız
Sami Er: Geldiğimiz Gün Allah’ın İzniyle İşe Başlayacağız

-Başharık Mahallesi’nde Miting Gibi Mahalle...

Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı
Vali Ersin Yazıcı’dan Kütüphane Haftası Mesajı

İnsanlık tarihi kadar önemli bir...

Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura
Canan Çal’dan 2024 Model Ayağında Kundura

Ege Üniversitesi Konservatuar mezunu ve...

Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı
Konteynırlardaki Klima Hırsızı Tutuklandı

Farklı tarihlerde Bulgurlu Mahallesi Malet-2...

Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI
Medikal Malzeme Hırsızları YakalandI

Medikal Malzeme Hırsızları...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Vali Toprak, İş Geliştirme Merkezlerini Önemsiyorum
Vali Toprak, İş Geliştirme Merkezlerini Önemsiyorum
Vali Toprak, İş Geliştirme Merkezlerini...
24 Kasım 2016 22:17
Font1 Font2 Font3 Font4

Vali Mustafa Toprak Göztepe mahallesinde bulunan Yeşilyurt İŞGEM’ de (İş Geliştirme Merkezi) incelemelerde bulundu.

İŞGEM ziyaretinde Yeşilyurt Teknoloji İş Geliştirme ve Girişim Hizmetleri Merkezi Genel Müdürü Mehmet Karaman, Yardımcısı Alparslan Tokgöz ve merkez çalışanları tarafından karşılanan Vali Toprak merkez idari binasında incelemelerde bulunarak bina içerisinde bulunan birimlerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Genel Müdür Karaman tarafından da İŞGEM bünyesinde faaliyet gösteren firmalar ve işlikler (İş yerleri) hakkında da detaylı bilgiler verildi.

Vali Toprak almış olduğu bilgilendirmelerin ardından “İş Geliştirme Merkezlerini önemsiyorum, İş Geliştirme Merkezlerini kuluçka merkezi gibi esas girişimci oluşturmanın temeli olarak kabul ediyorum. Girişimcileri burada bir yılda, iki yılda, üç yılda yeşerttikten sonra yeni alanlarda devamını sağlamak, kendi işyerlerine, küçük veya büyük sanayi bölgelerine, organize sanayi bölgelerine kaydırmak onlardan boşalan yerlerde yeni girişimcileri kabul etmek, onları burada yeşertmek, onlara güven kazandırmak, altyapısını oluşturmak olarak görüyorum.” dedi.

Genel Müdür Karaman Malatya’nın Büyükşehir statüsüne geçmesinden sonra Yeşilyurt Belediyesi tarafından İl Özel İdaresi’nden devralınan İŞGEM kompleksinin hukuki ve altyapı sorunlarının bulunduğunu, bunları da zaman içerisinde çözüme kavuşturarak girişimcilere mekânsal anlamda destek sağlamaya devam ettiklerini bundan sonrada üst yapı ile ilgili sorunları çözüme kavuşturma konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Kompleks içerisinde 4 adet 1 000 M2, 6 adet 500 M2, 8 adet 250 M2 ve 8 adette 125 M2 toplam 26 adet işlik bulunduğunu ve yıllık kiralarının da 3 000 ile 9 000 TL.- arasında değiştiğini belirtti.

Genel Müdür Karaman bu işlikler içerisinde özellikle iki işlikte önemli bir üretimin yapıldığını ve bunlardan birisinde Jeneratör diğerinde de medikal ortopedik ürünler imal edildiğini söyledi.

Vali Toprak daha sonra yetkililer ile birlikte bazı işlikleri de ziyaret ederek buradaki faaliyetleri yerinde görerek imal edilen ürünler hakkında da bilgiler aldı.

İlk olarak ziyaret ettiği Yeşilyurt Belediyesine ait Kıyafet Geri Dönüşüm biriminde incelemelerde bulundu. Belediye tarafından ilçenin belirli noktalarına yerleştirilen ayrı ayrı ambalaj atıkları, bayat ekmek, oyuncak, kıyafet ve kitap bölmeleri bulunan Geri Dönüşüm Evlerinden temin edilen kıyafetlerin değerlendirildiği ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya hazır hale getirildiği birim hakkında Genel Müdür Karaman ve çalışanlar Vali Toprak’a bilgi verdiler.

Çalışanlar burada yıkanan, ütülenen varsa sökükleri tamir edilen ve paketlenerek ilk günkü haline getirilen kıyafetlerin yaş ve cinsiyet gurubuna göre de etiketlendiğini belirttiler. Genel Müdür Karaman’dan paketlenen kıyafetlerin daha sonra Belediye ye ait Hayır Çarşısında ihtiyaç sahiplerine verildiği bilgisini alan Vali Toprak güzel bir çalışma olduğunu ifade ederek çalışanlara teşekkür edip kolaylıklar diledikten sonra medikal ortopedik ürünlerin imal edildiği işliği ziyaret etti.

Bölgenin en büyük ve tek implant üreticisi olduğunu öğrendiği firmanın ürünlerini inceleyen ve bu ürünler hakkında da detaylı bilgi alan Vali Toprak’a bu işlikte modern teknoloji ürünü makine parkı ile dünya normlarında ortopedik cerrahi implantları ve aksesuarları üretimi yapıldığı bilgisi de verildi. Burada standartlaşmış fiksratörler, klasik kalça protezleri, diz protezleri, kemik tespit plakları, muhtelif çivi ve teller, ortopedi cerrahisinde kullanılan el aletlerinin üretimi ile birlikte özel tasarım protezlerinde üretildiği ifade edildi. Ar-ge çalışmaları ile ülke pazarında söz sahibi olmaya çalıştıklarını ve ihtiyaçlara yönelik yeni ve geliştirilmiş ürünlerde üreterek bu sektördeki gelişmelere katkı sağladıklarını ifade eden firma yetkililerine teşekkür eden Vali Toprak, üretim yapılan makineleri de üretimleri esnasında izleyerek ürünler hakkında detaylı bilgiler aldı.

Son olarak ziyaret ettiği işlikte tekstil ürünleri üzerinde faaliyet gösterildiği, dünya ve ülke pazarında önemli bir yere sahip bir firmalara ait kıyafetlerin imal edildiği bilgisi yetkililer tarafından Vali Toprak’a verildi.

Yetkililer ilgili firma tarafından toptan gönderilen kumaşların burada kesilerek, dikilerek, paketlenerek, etiketlenerek ve kalite kontrolü yapılarak satışa hazır hale getirilmiş olarak ambalajlandığını ve ilgili firmalara gönderildiğini de ifade ettiler.

Vali Toprak incelemelerinin ardından Genel Müdür Karaman ve beraberindekilere teşekkür ederek atıl durumda bulunan tesislerin değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vali Toprak, hem kendilerine hem de girişimcilere teşekkür edip yeni girişimcilerin de değişik sektörler içerisinde yer almasını ve İŞGEM ile birlikte koordineli çalışan kuruluşlarla beraber daha güzel faaliyetlere imza atmaları temennisinde bulunarak buradan ayrıldı.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa