reklam
  • Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Malatya’ya Müjde
    Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Malatya’ya Müjde
  • U12 Basketbol Takımı Konya Şampiyon Oldu
    U12 Basketbol Takımı Konya Şampiyon Oldu
  • Battalgazi Belediyespor Yarı Finalde Avantajı Kaptı
    Battalgazi Belediyespor Yarı Finalde Avantajı Kaptı
  • Battalgazi Belediyespor Şampiyonluk Yolunda
    Battalgazi Belediyespor Şampiyonluk Yolunda
  • Basketbol Turnuvasında Dostluk ve Rekabet Bir Arada Yaşandı
    Basketbol Turnuvasında Dostluk ve Rekabet Bir Arada Yaşandı
  • Mini Dünya Kupası’nda Kardeşlik Kazandı
    Mini Dünya Kupası’nda Kardeşlik Kazandı
  • Yeşilyurt belediyesi 3. Ayak Tenisi Turnuvası Coşkulu Başlangıçla Start Aldı
    Yeşilyurt belediyesi 3. Ayak Tenisi Turnuvası Coşkulu Başlangıçla Start Aldı
  • Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı
    Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı
  • Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
    Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
  • Battalgazi belediyespor 3. Lig yolunda Play-Off’ta
    Battalgazi belediyespor 3. Lig yolunda Play-Off’ta
Fırat EDAŞ, EnergyMind Projesini Kamuoyu İle Paylaştı
Fırat EDAŞ, EnergyMind Projesini Kamuoyu İle Paylaştı

Fırat EDAŞ, EnergyMind Projesiyle Enerji...

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığına Yusuf Sefi Atandı
Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığına Yusuf Sefi Atandı

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı...

MHP Heyetinden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e Ziyaret
MHP Heyetinden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e Ziyaret

"Cumhur İttifakı Türkiye'nin Geleceği İçin...

Battalgazi Zabıtasından İnşaat Firmasına Cezai İşlem
Battalgazi Zabıtasından İnşaat Firmasına Cezai İşlem

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,...

Sıcaklarda Seyahate Çıkacak Anne Adayları Dikkat!
Sıcaklarda Seyahate Çıkacak Anne Adayları Dikkat!

Uzun yolculuklar hamilelikte risk...

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu
Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Genç Üniversite Güçlü Adımlarla Geleceğe...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Başkan Sadıkoğlu, İstanbul’da Malatyalı İş İnsanlarıyla bir araya geldi
Başkan Sadıkoğlu, İstanbul’da Malatyalı İş İnsanlarıyla bir araya geldi
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İstanbul’da düzenlenen toplantıda Malatyalı İş İnsanları ile bir araya geldi. Malatyalı iş insanlarının varlığının Malatya TSO’ya...
6 Temmuz 2021 00:32
Font1 Font2 Font3 Font4

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İstanbul’da düzenlenen toplantıda Malatyalı İş İnsanları ile bir araya geldi. Malatyalı iş insanlarının varlığının Malatya TSO’ya güç kattığını belirten Başkan Sadıkoğlu, “Bileğinizin gücüyle, mücadeleci ruhunuzla, ne zorluklarla buralara geldiğinizi biliyoruz. Biz sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

 Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İstanbul’da düzenlenen toplantıda Başkan Sadıkoğlu ve Malatyalı İş İnsanları bir araya geldi.

 Malatyalı Osman Yurdakul’un işletmecisi olduğu Retaj Royale İstanbul Otel’de düzenlenen toplantıya katılım yoğun oldu. Malatya’nın yöresel yemeklerinin ikram edildiği toplantıda iş insanlarına Malatya türkülerinden oluşan müzik dinletisi de sunuldu.

 “BAŞKANIMIZ GENÇ VE DİNAMİK”

 Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız genç, dinamik ve atılgan. Üstelik TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olması hasebiyle de bir Malatyalı iş insanı olarak bizler bundan dolayı mutluyuz. İstanbul’da Malatya’mızın yemeklerinin gastronomisinin tanıtımı için gösterdiği özveriden ve emeğinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başladı.

 “MİAD OLARAK HER KONUDA YANINIZDAYIZ”

 Birlik ve beraberliğin üst seviyede yaşandığı toplantı için Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu’na teşekkür eden Akdaş, “Bazı arkadaşlarımız Malatya’da yatırım yapıyor ama çalıştıracak personel bulamıyor. Ben gazetelerde okuyorum, Malatya’da işsizlik oranlarının çok yüksek olduğunu. Ancak arkadaşlar da çalışacak insan bulamadıklarını söylüyorlar. Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da insan kaynakları planlamasında problemimiz var. Değerli başkanım, bu anlamda çalışmalarda biraz daha hassasiyet istiyoruz. Siz çalışkan bir kardeşimizsiniz, planlamayı yapabilirsiniz. Biz MİAD olarak her konuda yanınızdayız” diye konuştu.

 “SİZLERLE BİR ARAYA GELMEDEN GİTMEK OLMAZDI”

 Katılımlarından dolayı Malatyalı İş İnsanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “AB Coğrafi İşaret tescilli Malatya Kayısısı başta olmak üzere, ilimizin yöresel lezzetlerini tanıtmak üzere geldiğimiz İstanbul’da siz değerli iş insanlarımızla bir araya gelmeden gitmek olmazdı. Bizleri kırmayıp, değerli zamanlarınızı ayırarak davetimize icabet ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Göreve geldiğimiz 2018 yılından bu yana vizyonumuz, şehrimiz sanayisi ve ticareti için yeni ufuklar açmak oldu. Nitelikli yatırımlarla Malatya sanayisinin bölgesinde hak ettiği konuma ulaşması için gece gündüz çalışıyoruz. Yüksek istihdam hedeflerimiz doğrultusunda gerek sanayi bölgelerimiz gerekse ticari işletmelerimiz için sayısız projeye imza attık ve atmaya da devam ediyoruz” dedi.

 “İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ AÇIYORUZ”

 Malatya TSO bünyesinde açacakları “İnsan Kaynakları Ofisi” hakkında bilgi veren Başkan Sadıkoğlu, “Malatya TSO olarak bir taraftan organize sanayimizi geliştirirken, diğer taraftan da işsizlikle ilgili sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. MİAD başkanımızın da ifade ettiği gibi fabrikalar zaman zaman personel bulmakta zorluk çekebiliyor. Odamız bünyesinde insan kaynakları ofisi açıyoruz. Bu ofisimiz hem fabrikaların personel ihtiyacını sistemine kaydedecek, hem de iş ihtiyacı olan insanların başvurusunu alacak. Böylelikle mevcut işletmelerle birlikte yeni kurulacak fabrikaların personel ihtiyacını en sağlıklı şekilde sağlayarak, insan kaynakları konusunda sağlam bir köprü görevi göreceğiz” ifadelerini kullandı.

 “BİZİM İÇİN ÖNCÜ KUVVETSİNİZ”

 İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi sanayisi gelişmiş büyükşehirlerde yatırımları olan Malatyalı iş insanlarının varlığının Malatya’ya, Malatya TSO’ya güç kattığını belirten Başkan Sadıkoğlu, “Malatyalı hemşerilerimizin birçoğu bizi kırmayıp ilimize yatırım yapmaya geldi. Göreve geldiğimizde OSB’de birçok arsa boş dururken bugün organize sanayimize 380 tane müracaat eden iş insanımız var. Gayretlerimizde bakanlıklardan organize sanayi için en büyük bütçeyi alan il olduk. OSB’mizi sizler için hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Malatya’nın bütün ilçelerinden gelip burada ciddi anlamda başarılara imza atan hemşerilerimiz var. Bu anlamda biz sizlerle gurur duyuyoruz. Bizim için öncü kuvvetsiniz. İsrail’den örnek verecek olursak, nüfusu çok küçük olmasına rağmen STK’lar ile birbirlerine sahip çıktıkları için bugün dünyada söz sahibi olma gücünü kendilerinde bulabilmişler. Sizler de ciddi işler yapıyorsunuz. Burada birçok firma sahibi insanımız var. Bu markaların küresel anlamda ekonomiye güç verecek duruma gelmesi çok önemli. Hepinizin kendi bileğinizin gücüyle, mücadeleci ruhuyla ne zorluklarla buralarda olduğunuzu ben biliyorum. Malatyalıların burada birbirine sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Birliktelik ruhumuzu kaybetmemeyi arzu ediyoruz. Birbirimize sahip çıkmamız, yeni gelen arkadaşlarımızın önünü açmanız gerekiyor. Yeni markaların oluşması bizi mutlu edecektir. Birliktelik ruhunun devam etmesi adına bir kardeşiniz olarak da sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 Başkan Sadıkoğlu’nun konuşmasının ardından, Malatya TSO’nun son üç yılda yapmış olduğu çalışmaları anlatan video, salonda bulunanlara izlettirildi. Oldukça samimi bir ortamda geçen toplantı, hatıra fotoğrafları çekimi ile sona erdi.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa