reklam
  • Yeşilyurt belediyesi 3. Ayak Tenisi Turnuvası Coşkulu Başlangıçla Start Aldı
    Yeşilyurt belediyesi 3. Ayak Tenisi Turnuvası Coşkulu Başlangıçla Start Aldı
  • Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı
    Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı
  • Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
    Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
  • Battalgazi belediyespor 3. Lig yolunda Play-Off’ta
    Battalgazi belediyespor 3. Lig yolunda Play-Off’ta
  • Manavgat Master Cup’ta Malatya Fırtınası
    Manavgat Master Cup’ta Malatya Fırtınası
  • Vali Galip Demirel Ortaokulu Basketbolda Şampiyonluk Kürsüsünde!
    Vali Galip Demirel Ortaokulu Basketbolda Şampiyonluk Kürsüsünde!
  • “Sporun Yıldızı Karatay”
    “Sporun Yıldızı Karatay”
  • Malatya’ya Uluslararası Gurur
    Malatya’ya Uluslararası Gurur
  • Battalgazi Belediyesi Sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 Madalya
    Battalgazi Belediyesi Sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 Madalya
  • ‘Minikler Yarıyıl Futbol Şenliği’ Turnuvası Başladı
    ‘Minikler Yarıyıl Futbol Şenliği’ Turnuvası Başladı
Ece Vahapoğlu’na “Gelin Takımı 3” sürprizi!
Ece Vahapoğlu’na “Gelin Takımı 3” sürprizi!

Ece Vahapoğlu’nun 360 TV’de sunduğu...

Hükümlüler Kamu Hizmetlerinde Çalıştırılacak
Hükümlüler Kamu Hizmetlerinde Çalıştırılacak

Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Cumhuriyet...

POSTMODERNİZM
POSTMODERNİZM

Postmodernizm, edebiyatta, sanatta karşımıza çıkan,...

Battalgazi’de Göztepe Taziye Evi Hizmete Açıldı
Battalgazi’de Göztepe Taziye Evi Hizmete Açıldı

Battalgazi Belediyesi’nin mahallelere kazandırmayı hedeflediği...

Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı
Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı

Yeşilyurt Belediyesi, uluslararası öğrencilerin buluştuğu...

SABAH OLUP UYANINCA
SABAH OLUP UYANINCA

Günlük rutinde hayat devam ederken,...

Şehrin Vicdanı ve Hafıza Muhafızı: Atilla Kantarcı ile Zamanın İzinde
Şehrin Vicdanı ve Hafıza Muhafızı: Atilla Kantarcı ile Zamanın İzinde

Dışarıda, modern dünyanın tek tipleştirdiği,...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Sadıkoğlu: “6. Bölge Teşviki Devam Etmeli”
Sadıkoğlu: “6. Bölge Teşviki Devam Etmeli”
Geçici desteklerle zaman kazanmak değil, kapsayıcı teşviklerle üretimi yeniden anlamlandırmak zorundayız. İlimizde uygulamada olan 6. bölge teşvikleri var, o da yıl sonunda sona erecek. Depremden büyük yara almış ilimiz ekonomisi...
28 Ağustos 2025 20:33
Font1 Font2 Font3 Font4

Geçici desteklerle zaman kazanmak değil, kapsayıcı teşviklerle üretimi yeniden anlamlandırmak zorundayız. İlimizde uygulamada olan 6. bölge teşvikleri var, o da yıl sonunda sona erecek. Depremden büyük yara almış ilimiz ekonomisi için bu teşvik devam etmeli” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ağustos ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında 15 Temmuz Şehitleri Meclis Salonunda düzenlendi.

“İŞ DÜNYASI OLARAK ÖNÜMÜZÜ GÖRMEK İSTİYORUZ”

Meclis toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, iş dünyasının yaşadığı zorluklara değinerek 6. bölge teşviklerinin Malatya’da devam etmesinin elzem olduğunu söyledi. Başkan Sadıkoğlu, “Gerek sınırlarımızdaki jeopolitik krizler gerek ülkemizdeki ekonomik dalgalanma hepimizi her açıdan zorlar hale geldi. Bugün geldiğimiz noktada; firmalarımızın kârlılığı erimiş, öz kaynakları zayıflamış, yatırım iştahı baskılanmıştır. Bu sadece üyelerimizin sırtlanabileceği bir yük değil. Geçici desteklerle zaman kazanmak değil, kapsayıcı teşviklerle üretimi yeniden anlamlandırmak zorundayız. İlimizde uygulamada olan 6. bölge teşvikleri var. O da yıl sonunda sona erecek. Depremden büyük yaralar almış ilimiz ekonomisi için bu teşvik şart. Devam etmesi için her türlü mücadeleyi gösteriyoruz. İş dünyası olarak artık günü kurtarmak değil, önümüzü görmek istiyoruz” mesajı verdi.

“ÖDEMELER ŞART KOŞULMADAN TÜM ÜRETİCİLERE YAPILMALI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısının ardından zirai don destek ödemesi hakkında yaptığı açıklamayı değerlendiren Başkan Sadıkoğlu, “12 Nisan’da yaşadığımız zirai don afetinin üzerinden 130 gün geçti. Bugüne kadar üreticimize herhangi bir ödeme yapılmadı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Kabine Toplantısının ardından destek ödemesi ile ilgili ilk detayları paylaştı. 420 bin üreticiye toplamda 23,4 milyar TL destek sağlanacağını söyledi. Yapılacak ödemeler için şimdiden teşekkür ediyoruz. Ancak ödemelerin TARSİM veya ÇKS kaydı gibi şartlar koşulmadan tüm üreticilere yapılmasını bekliyoruz. Esnafımız, tüccarımız ve ihracatçımız içinde destek paketlerinin şart olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

TSO ÜYELERİ İÇİN ÇİN’E ÖN KOŞULSUZ E-VİZE İMKANI

Çin Büyükelçiliği ile yürütülen görüşmeler sonucunda TSO üyelerine ön koşulsuz e-vize imkanı sağlanacağını belirten Başkan Sadıkoğlu, “Geçtiğimiz aylarda Çin Büyükelçisini ve heyetini Odamızda ağırlamıştık. O gün yapmış olduğumuz talep doğrultusunda yürüttüğümüz resmi yazışmalar ve görüşmeler neticesinde Çin’e ön koşulsuz e-vize imkanı sağlanması kararı alındı. Üyelerimiz, 1 Eylül 2025 tarihi itibarıyla başvurarak 180 gün geçerli, 30 gün ikamet süreli ön koşulsuz e-vize imkanından yararlanabilecek. Üyelerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ HİÇBİR ZAMAN TUTSAKLIK İÇERİSİNDE YAŞAMAMIŞTIR, YAŞAYAMAZ DA”

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Malazgirt Zaferi’ne de değinen Başkan Sadıkoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında şanlı Türk ordusunun, 26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşamasıdır. Tarihimiz göstermiştir ki, milletimiz hiçbir zaman tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz da. Zor şartlar altında kazanılan Büyük Taarruz Meydan Muharebesi bunun en güzel örneğidir. Büyük Taarruzun sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümünde, Zafer Bayramınızı tebrik ediyorum. Anadolu’yu bizlere vatan kılan Malazgirt Zaferi’nin de 954. yıl dönümü. Bu vesileyle Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi.

GAZZE’DE 730 GÜNDÜR SOYKIRIM YAŞANIYOR

Gazze’de 730 gündür süren soykırımı da gündemine alan Başkan Sadıkoğlu, “7 Ekim 2023’ten bu yana 60 binin üzerinde Filistinli

kardeşimiz hayatını kaybetti, yaralananların sayısı 145 bini geçti. Ölenlerin yarısından fazlası kadın ve çocuklardan oluşuyor. Gazze’de yaşanan açlık, zulüm ve ölüm, tüm insanlığın ayıbıdır. Dünyaya adalet ve demokrasi bahşettiklerini söyleyen Batılı ülkeler, İsrail’in Gazze’de soykırım yapmasını en doğal hakkı olarak görüyorlar. Ne yazık ki dünya baktığını görmüyor, işittiğini duymuyor, konuştuğunda ise gerçekleri saklıyor. Canımız yanarak takip ettiğimiz vahşi saldırıları ilk gününden bugüne lanetledik, lanetlemeye de devam edeceğiz” dedi.

Başkan Sadıkoğlu’nun konuşmasının ardından gündem maddeleri ele alındı. Meclis toplantısında ayrıca geleneksel hale gelen plaket takdimleri gerçekleştirildi. 25 yılı aşkın süredir Oda üyeliği bulunan ve üretimden istihdama pek çok alanda Malatya’ya ve şehir ekonomisine değer katan şirket yetkililerine teşekkür plaketi takdim edildi.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa