reklam
  • Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
    Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
  • Battalgazi belediyespor 3. Lig yolunda Play-Off’ta
    Battalgazi belediyespor 3. Lig yolunda Play-Off’ta
  • Manavgat Master Cup’ta Malatya Fırtınası
    Manavgat Master Cup’ta Malatya Fırtınası
  • Vali Galip Demirel Ortaokulu Basketbolda Şampiyonluk Kürsüsünde!
    Vali Galip Demirel Ortaokulu Basketbolda Şampiyonluk Kürsüsünde!
  • “Sporun Yıldızı Karatay”
    “Sporun Yıldızı Karatay”
  • Malatya’ya Uluslararası Gurur
    Malatya’ya Uluslararası Gurur
  • Battalgazi Belediyesi Sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 Madalya
    Battalgazi Belediyesi Sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 Madalya
  • ‘Minikler Yarıyıl Futbol Şenliği’ Turnuvası Başladı
    ‘Minikler Yarıyıl Futbol Şenliği’ Turnuvası Başladı
  • Malatya Yeşilyurtspor Güçlü Bir Yapılanmayla Yoluna Devam Edecek
    Malatya Yeşilyurtspor Güçlü Bir Yapılanmayla Yoluna Devam Edecek
  • U14 Erkekler Basketbolda Sportif Basketbol’dan Namağlup Şampiyonluk
    U14 Erkekler Basketbolda Sportif Basketbol’dan Namağlup Şampiyonluk
Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı

"Malatya'nın Her Köşesine Bir Spor...

Battalgazi’de Yaşlı Vatandaşlara Okuma Yazma Desteği
Battalgazi’de Yaşlı Vatandaşlara Okuma Yazma Desteği

Battalgazi Belediyesi, Ahmet Kekeç Kütüphanesi’nde...

Kardeşlerini Unutma Derneği Afrika’da Kurban Seferberliği Başlattı
Kardeşlerini Unutma Derneği Afrika’da Kurban Seferberliği Başlattı

Kardeşlerini Unutma Derneği (KUDER), Kurban...

Beydağı’nın Zirvesinde Doğa Mucizesi: “Ağlayan Gelin” İlk Kez Görüntülendi!
Beydağı’nın Zirvesinde Doğa Mucizesi: “Ağlayan Gelin” İlk Kez Görüntülendi!

Malatya’nın heybetli simgesi Beydağı, bugünlerde...

Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor
Akçadağ’a Modern Belediye Hizmet Binası Geliyor

Akçadağ'da yeni Belediye Hizmet Binası...

Müziğin Hocaları Avrupa Yollarında
Müziğin Hocaları Avrupa Yollarında

Türkiye'de yoğun ilgi gören Kemal...

Çocuklar Ve Şiddet Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çocuklar Ve Şiddet Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son günlerde yaşanan okul saldırıları;...

Ölmeztoprak’tan Mahalle Mahalle Temas
Ölmeztoprak’tan Mahalle Mahalle Temas

Milletvekili Ölmeztoprak Ziyaretlerini Sürdürdü, Talepleri...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Malatya Büyükşehir Belediyesi 2026 Yılı İlaçlama Sezonunu Başlattı
Malatya Büyükşehir Belediyesi 2026 Yılı İlaçlama Sezonunu Başlattı
"Yılın 12 Ayı Haşere Ve Vektörlerle Mücadele...
24 Nisan 2026 23:07
Font1 Font2 Font3 Font4

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “İnsanların sağlığını tehdit eden her türlü haşere ve vektörle mücadele çalışmaları yılın her ayında yapıyoruz” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını korumaya yönelik önemli hizmetlerinden biri olan vektörlerle mücadele hususunda 2026 yılı ilaçlama sezonuna başladı.

Büyükşehir Belediyesi, yılın her döneminde sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarıyla vatandaşların daha sağlıklı ve huzurlu bir çevrede yaşamlarını sürdürülebilmeleri adına büyük bir gayret gösteriyor. Özellikle havaların ısınmasıyla artış gösteren vektörlere karşı mücadele çalışmaları, modern yöntemler ve güçlü ekipman desteğiyle yürütülmesi adına hazırlıklar tamamlandı. Bu kapsamda 61 kişilik uzman kadro ve 26 araçtan oluşan güçlü ekipmanlarla Büyükşehir Belediyesi, Malatya merkez, 13 ilçe ve 719 mahallede kesintisiz ilaçlama hizmeti vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde 2026 yılı ilaçlama sezonunun başlamasıyla ilgili açılış programı düzenlendi. Programda Konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, insanların sağlığını tehdit eden her türlü haşere ve vektörle mücadele çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak yılın 12 ayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

“YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN VEKTÖRLERLE MÜCADELE ÇOK ÖNEMLİ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 2026 yılı ilaçlama sezonunun açılışında yaptığı konuşmada, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak önceliklerinin insan sağlığını korumak ve insanların yaşam kalitesini artırmak olduğunu ifade etti. Vektörlerle mücadelenin insanların yaşam kalitesini artırması noktasında çok önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Er, “Bu bağlamda insanların sağlığını tehdit eden her türlü haşere ve vektörle mücadele çalışmaları yılın her ayında yapıyoruz. 12 ay mücadele var. Yaz geldi diye bir farkındalık oluşuyor ama kış boyunca larva ile mücadele yapıldı. Bundan sonrada uçkun ile sahada mücadele edilecek” dedi.

“DRON İLE İLAÇLAMA YAPIYORUZ”

Geçmişte dumanla yapılan vektörle mücadelenin olduğunu anımsatan Başkan Er, şunları kaydetti:

“Araç geçtiği zaman her tarafta “İşte bak ilaçlama yapılıyor” denilirdi. İnsanlar buna alışkın oldukları için “İlaçlama yapılmıyor” diyorlar ama her sokak ve mahalle ilaçlanıyor. O eski alışkanlık mazotlu, yakıtlı ve dumanlı bir ilaçlama değil daha sağlıklı, çevreyi rahatsız etmeyecek bir ilaçlama yöntemi uyguluyoruz. Bir kere bu araçlarımızla ilaçlama çalışmalarımız var. Dron ile ilaçlama yapıyoruz. Ormanlık, ulaşılması zor olan alanlarda, dağlık ve bataklık olan yerlerde de dron ile ilaçlama yapıyoruz. Yani teknolojinin bize verdiği imkanlarla ilaçlama çalışmalarını yürütüyoruz.”

“61 UZMAN EKİBİMİZ 26 ARAÇLA SAHADA OLACAK”

Büyükşehir Belediyesi’nin mücadelesinin yanında vatandaşların da buna katılımının önemli olduğunu dile getiren Başkan Er, “Evlerin etrafındaki su birikintileri ve çöplere karşı herkes duyarlı olursa arkadaşlarımız daha çok efor sarf edecek, daha çok yeri ilaçlayacak ve insanlarımız daha huzurlu olacak. Bir de ahırların şehrin dışına çıkarılması lazım. Vatandaşlarımızın duyarlılığı bu konuda çok önemli. Gördüklerini çağrı merkezimize bildirmelerini istiyoruz. Biz dikkat ediyoruz. Farkında olmadan saha içinde görmediğimiz alan varsa vatandaşlarımız çağrı merkezini arayıp, haberdar edebilirler. 61 uzman ekibimiz ve 26 aracımızla Malatya’nın her tarafında hummalı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçen sene ilaçlamada iyiydik. Bu sene de Allah’ın izniyle sıfıra doğru arkadaşlarımız çok büyük gayret gösteriyorlar” diye konuştu.

“KAPIKAYA’DA ÇÖP DÖKÜM SAHASININ İHALESİNİ YAPTIK”

Başkan Er, çevreye büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, şunları ifade etti:

“Biz sadece deprem yaralarını sarmıyoruz geleceğin Malatya’nın inşa ediyoruz diyoruz. Bu imar ve ihya hizmet açısından böyle. Kapıkaya’da çöp döküm sahasının ihalesini yaptık. 5-6 ay içerisinde inşallah orası hayata geçirilecek. Yeşil, çevreci ve akıllı bir şehrimiz olsun istiyoruz. O nedenle geleceğin Malatya’sını inşa etme yolunda hepimize ayrı ayrı görevler düşüyor.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in konuşmasının ardından ‘2026 yılı ilaçlama sezonu’ ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa