• 21. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri İçin Geri Sayım Başladı
    21. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri İçin Geri Sayım Başladı
  • Genç Sporcular Kupayı Çankaya’ya Getirdi
    Genç Sporcular Kupayı Çankaya’ya Getirdi
  • Çocuk Futbolunun Buluşma Noktası Junior World Cup Antalya (JWCA) 3. Yılında 300 Takımı Ağırlayacak
    Çocuk Futbolunun Buluşma Noktası Junior World Cup Antalya (JWCA) 3. Yılında 300 Takımı Ağırlayacak
  • Malatya’nın Geleceğine 43 Yeni Spor Ve Gençlik Yatırımı
    Malatya’nın Geleceğine 43 Yeni Spor Ve Gençlik Yatırımı
  • Haltercilerden Çifte Başarı
    Haltercilerden Çifte Başarı
  • Sporun Zirvesi Malatya’da Gerçekleştirilecek
    Sporun Zirvesi Malatya’da Gerçekleştirilecek
  • Battalgazi’de 3 Ayda Yaklaşık 5 Bin Kişiye Yüzme Eğitimi
    Battalgazi’de 3 Ayda Yaklaşık 5 Bin Kişiye Yüzme Eğitimi
  • Yeşilyurt Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda Yüzme Kursları Başlıyor
    Yeşilyurt Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda Yüzme Kursları Başlıyor
  • Yeşilyurtspor Kırıkkale’yi 3 Golle Geçti
    Yeşilyurtspor Kırıkkale’yi 3 Golle Geçti
  • Beylikdüzü’nün Genç Voleybolcuları Zafer Kupası’nda Ter Döktü
    Beylikdüzü’nün Genç Voleybolcuları Zafer Kupası’nda Ter Döktü
Sadıkoğlu Üçüncü Kez Kazandı
Sadıkoğlu Üçüncü Kez Kazandı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası...

Kadınların Gelişimine Katkı Sunacak Kurslarda Ekim Dönemi Başlıyor
Kadınların Gelişimine Katkı Sunacak Kurslarda Ekim Dönemi Başlıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kadınların mesleki...

Başkan Sami Er, Bakan Kurum İle Malatya’nın Geleceğini İstişare Etti
Başkan Sami Er, Bakan Kurum İle Malatya’nın Geleceğini İstişare Etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami...

Büyükşehir Belediyesi Yeni Kütüphaneleri Hizmete Açmaya Hazırlanıyor
Büyükşehir Belediyesi Yeni Kütüphaneleri Hizmete Açmaya Hazırlanıyor

Başkan Er: “Gençlerimizin Geleceğini İnşa...

Genç Sporcular Kupayı Çankaya’ya Getirdi
Genç Sporcular Kupayı Çankaya’ya Getirdi

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor...

Malatya’da Eğlence Merkezlerine Denetim: 4 İş Yeri Mühürlendi
Malatya’da Eğlence Merkezlerine Denetim: 4 İş Yeri Mühürlendi

Malatya’da eğlence merkezlerine yönelik gerçekleştirilen...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Burhan Kılıç’tan Dünya Yaşlılar Günü’nde emekli maaşı eleştirisi
Burhan Kılıç’tan Dünya Yaşlılar Günü’nde emekli maaşı eleştirisi
Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, yaşlıların yalnızca ziyaret edilecek kişiler değil, tecrübelerine başvurulacak kılavuzlar olduğunu belirterek emekli maaşlarını...
2 Ekim 2026 23:11
Font1 Font2 Font3 Font4

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada yaşlıların yalnızca ziyaret edilmesi gereken büyükler değil, hayat tecrübelerinden yararlanılması gereken emektarlar olduğunu belirtti. Kılıç, emeklilerin ekonomik koşullarına ilişkin de hükümete eleştiriler yöneltti.

“Onlar hayatın emektarlarıdır”

Yaşlıların toplumun hafızasını ve tecrübesini taşıdığını belirten Kılıç, emekli vatandaşların yıllarca çalışma hayatında ülkeye ve topluma katkı sunduğunu ifade etti.

Kılıç, yaşlılara yönelik yaklaşımın yalnızca özel günlerde ziyaret etmekle sınırlı kalmaması gerektiğini belirterek, “Onlar hayatın emektarlarıdır. Yıllarca çalışmış, üretmiş, ailesine ve ülkesine katkı sunmuş insanlarımızdır. Dolayısıyla yaşlılarımız sadece ziyaret edilecek büyüklerimiz değil, tecrübelerine başvurulacak birer kılavuzdur” dedi.

Kılıç, gençlerin ve yeni nesillerin aile büyüklerinin tecrübelerinden yararlanmasının toplumsal hafızanın korunması açısından önemli olduğunu söyledi.

“Çınarların tecrübesinden yararlanmalıyız”

Dünya Yaşlılar Günü’nün yaşlıların toplumdaki yerine yeniden dikkat çekmek açısından önemli olduğunu ifade eden Kılıç, geçmiş yıllarda da yaşlıların tecrübelerinin gençlere yol göstermesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Kılıç, “Bir ağacın gölgesinden faydalanmak için onun köklerini görmezden gelemezsiniz. Büyüklerimiz de toplumumuzun kökleridir. Onların yaşadıkları hayat, karşılaştıkları zorluklar ve edindikleri tecrübeler bizler için önemli bir rehberdir” ifadelerini kullandı.

“Emeklilik bir lütuf değil, yılların emeğinin karşılığıdır”

Açıklamasında emeklilerin ekonomik durumuna da değinen Kılıç, emekli maaşlarının yaşam koşulları karşısında yetersiz kaldığını savundu.

Kılıç, “Bugün yaşlılarımızın önemli bir bölümü aynı zamanda emeklidir. Yıllarca alın teri dökmüş, prim ödemiş ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlamış bu insanların emeklilik döneminde insanca yaşayabilecekleri bir gelire sahip olması gerekir” dedi.

2026 Temmuz ödeme döneminden itibaren en düşük emekli aylığı 23 bin 552 liraya yükseltilmiş durumda. Kılıç ise bu tutarı yeterli bulmadığını belirterek, “Hayatın emektarlarına verilen emekli ücretinin, mevcut hayat pahalılığı karşısında adeta sadaka mahiyetinde kaldığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mesaj ile uygulama arasında çelişki var”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaptığı ve vatandaşları yaşlıları aramaya, ziyaret etmeye ve onlarla sohbet etmeye çağıran mesajına da değinen Kılıç, açıklamalar ile emeklilerin ekonomik koşulları arasında çelişki bulunduğunu savundu.

Kılıç, “Bugün yaşlılarımızı arayalım, ziyaret edelim, sohbet edelim demek elbette güzel ve anlamlıdır. Fakat bu insanların yalnızca hatırlanmak değil, hayatlarını onurlu ve huzurlu şekilde sürdürebilecekleri şartlara da sahip olmaları gerekir. Bu nedenle yayımlanan mesajın, emeklilerin yaşadığı ekonomik gerçeklikle birlikte değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

“Emektarlarımız hayatın dışında bırakılmamalı”

Yaşlıların sosyal hayattan koparılmaması gerektiğini belirten Kılıç, emeklilerin bilgi ve tecrübelerinin toplumsal yaşamda daha fazla değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yaşlılarımızı sadece özel günlerde hatırlayan bir anlayış yerine, onların tecrübesinden yılın her günü yararlanan bir toplum anlayışına ihtiyacımız var. Emeklilerimizi hayatın dışında bırakmak yerine bilgi ve birikimlerinden yararlanmalıyız. Çünkü onlar sadece geçmişin değil, geleceğin de yol göstericileridir.”

Burhan Kılıç, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla tüm yaşlı vatandaşları kutlayarak, emekli ve yaşlıların daha iyi ekonomik ve sosyal şartlara kavuşması temennisinde bulundu.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa