reklam
  • Malatya’nın Geleceğine 43 Yeni Spor Ve Gençlik Yatırımı
    Malatya’nın Geleceğine 43 Yeni Spor Ve Gençlik Yatırımı
  • Haltercilerden Çifte Başarı
    Haltercilerden Çifte Başarı
  • Sporun Zirvesi Malatya’da Gerçekleştirilecek
    Sporun Zirvesi Malatya’da Gerçekleştirilecek
  • Battalgazi’de 3 Ayda Yaklaşık 5 Bin Kişiye Yüzme Eğitimi
    Battalgazi’de 3 Ayda Yaklaşık 5 Bin Kişiye Yüzme Eğitimi
  • Yeşilyurt Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda Yüzme Kursları Başlıyor
    Yeşilyurt Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda Yüzme Kursları Başlıyor
  • Yeşilyurtspor Kırıkkale’yi 3 Golle Geçti
    Yeşilyurtspor Kırıkkale’yi 3 Golle Geçti
  • Beylikdüzü’nün Genç Voleybolcuları Zafer Kupası’nda Ter Döktü
    Beylikdüzü’nün Genç Voleybolcuları Zafer Kupası’nda Ter Döktü
  • Battalgazi’de Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni Düzenlendi
    Battalgazi’de Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni Düzenlendi
  • Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Ödül Töreniyle Sona Erdi
    Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Ödül Töreniyle Sona Erdi
  • Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Devam Ediyor
    Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Devam Ediyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Rektör Kızılay,Türkiye’ye Örnek Olacak Bir Proje
Rektör Kızılay,Türkiye’ye Örnek Olacak Bir Proje
Rektör Kızılay,Türkiye’ye Örnek Olacak Bir...
24 Ekim 2016 22:23
Font1 Font2 Font3 Font4

Rektör Kızılay ve Malatya Baro Başkanı Han, Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni Gezdi

Rektör Kızılay,Türkiye’ye Örnek Olacak Bir Proje

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, İl Müftüsü Ümit Çimen ve Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ile birlikte Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni gezdi. Rektör Kızılay, “Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni gezen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, İl Müftüsü Ümit Çimen ve Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’ni çok beğendiklerini ifade ettiler. Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi ile ilgili değerlendirmede bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’nin Türkiye’ye örnek olacağını belirterek, “Çok güzel bir müze yapmış başkanımız. Ben başta başkanımız Selahattin Gürkan olmak üzere bu müzenin fikir temasının oluşturulup, bu hale getirilmesine kadar tüm aşamada emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Fikir ve tema çok güzel. Mahalle müzesi teması. Bir şehrin gelişmişliğini, bir şehrin entelektüel düzeyini gösteren en önemli kurumlardan biri müzedir. Müze kültürdür, sanattır. Tarihtir müze, geçmişi günümüze tanıtmaktır. Bunun en güzel örneğini burada bir mahalle müzesi kurarak Battalgazi Belediyemiz vermiş. Müzenin içinde bizim kadim kültürümüzden bu güne kadar, günlük yaşam, ev hayatı, mahalle hayatı canlandırılmış. Yeni neslin bunları görerek büyümesi, bunları içine sindirerek büyümesi gerekir. Bunun içinde ulaşılabilir, kolay ve görsel örneklere sahip olmamız lazım. Sadece anlatmak veya yazmak yetmeyebilir. Bunları canlandırmak lazım. Onun için bu müze bunun çok güzel bir örneğini oluşturmuş. Şehre de başka mahallelere örnek olmuş. Ben tahmin ediyorum ki bu mahalle müzesi ülkeye örnek olacak. Ülkemizin diğer şehirlerine ve ilçelerine örnek olacaktır. Ben müzeyi çok beğendim. Başkanımızın başka müzelerle müzeler zinciri oluşturmasını başkanımdan talep ediyorum, şehrimiz adına. Kendisini de tebrik ediyorum. Müzenin kurulmasından bugüne ve ziyarete açılmasına kadar emeği geçen Battalgazi Belediyemizin ekibine de teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han ise, Eskimalatya Mahalle Yaşam Müzesi’nden etkilendiğini belirterek, “Hakikaten etkilendim. Etkilenmemek mümkün değil. Sayın belediye başkanımız Selahattin Gürkan, seçildiği 2004’ten sonra Battalgazi’de tarihi canlandırmıştır. Tarihi yeniden gün yüzüne çıkarmıştır. Ben çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bugünde kendisi mihmandarlık etti. 1890 yılında yapılan Poyraz Konağı’nı gezdirdi. Başkanımızın kıymetli çalışmalarıyla ayakta durmakta ve Battalgazi Eskimalatya kültürünü yaşatmaktadır. Ben başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa