reklam
  • Malatya’nın Geleceğine 43 Yeni Spor Ve Gençlik Yatırımı
    Malatya’nın Geleceğine 43 Yeni Spor Ve Gençlik Yatırımı
  • Haltercilerden Çifte Başarı
    Haltercilerden Çifte Başarı
  • Sporun Zirvesi Malatya’da Gerçekleştirilecek
    Sporun Zirvesi Malatya’da Gerçekleştirilecek
  • Battalgazi’de 3 Ayda Yaklaşık 5 Bin Kişiye Yüzme Eğitimi
    Battalgazi’de 3 Ayda Yaklaşık 5 Bin Kişiye Yüzme Eğitimi
  • Yeşilyurt Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda Yüzme Kursları Başlıyor
    Yeşilyurt Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda Yüzme Kursları Başlıyor
  • Yeşilyurtspor Kırıkkale’yi 3 Golle Geçti
    Yeşilyurtspor Kırıkkale’yi 3 Golle Geçti
  • Beylikdüzü’nün Genç Voleybolcuları Zafer Kupası’nda Ter Döktü
    Beylikdüzü’nün Genç Voleybolcuları Zafer Kupası’nda Ter Döktü
  • Battalgazi’de Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni Düzenlendi
    Battalgazi’de Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni Düzenlendi
  • Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Ödül Töreniyle Sona Erdi
    Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Ödül Töreniyle Sona Erdi
  • Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Devam Ediyor
    Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası Devam Ediyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz İş İnsanlarıyla bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz İş İnsanlarıyla bir araya geldi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Yatırımcı Bir...
7 Kasım 2023 21:15
Font1 Font2 Font3 Font4

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet makam ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen iş insanları ile yapılan istişare toplantısına geçti.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir teşekkür konuşması yapan Başkan Gürkan, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ı şehrimizde ağırlamaktan, misafir etmekten büyük onur duymaktayım. Önceki yıllarda bakanlık düzeyinde, Başbakanlık Yardımcılığı ve şu anda Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı yaptığı dönemlerde Malatya ile ilgili işlerde her zaman yanımızda oldu. Bu desteklerinden dolayı Malatya halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bugün gerçekleştireceğimiz toplantıda, 6 Şubat 2023 tarihinde büyük bir deprem yaşadık. Asrın felaketi diye tabir ettiğimiz memleketimizde 1237 vatandaşımızı kaybettiğimiz 133 bin bağımsız bölümün yıkıldığı depremin yaşandığı 11 ilden en fazla hasar gören ikinci olan bir deprem şehriyiz. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın şehrimizi ziyaretinin asıl sebebi şehrimizdeki problemleri yerinde görüp incelenmesi ve çözümü noktasında bizzat sorunu yaşayanlardan sorunu dinleyerek ilgili birimlere gerekli talimatları vereceklerdir” dedi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise, “Depremden dolayı şehrin çok fazla derdi var. Malatya’mıza çok zaman ayırıyor dertlerimizle dertleniyorsunuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti hükümeti döneminde Malatya’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgiler aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Malatya’da bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya sizlere selamlarını, muhabbetlerini iletiyorum.

Deprem sonrası çalışmaları üç başlıkta topluyoruz. Birincisi kalıcı konutların inşası ve vatandaşların çok daha sağlıklı güvenli bir ortamda yaşamalarını sürdürmeleridir. İkincisi tahrip olan altyapının inşası ve üçüncüsü de deprem bölgesinin sosyoekonomik olarak yeniden canlanması ve eskisinden daha güçlü bir şekilde üretim, istihdam, ihracat çalışmalarının sürdürülmesi. Bu üç temel başlıkta deprem bölgesi ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Merkezdeki ticari alanların canlandırılması önemli bir hadise. Deprem psikolojisinin atlatılması şehrin kimliğine kavuşması açısından çok önemlidir.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve diğer yatırımlarla alakalı bizleri bilgilendirdi. Kendisini ve ekibini huzurlarınızda tebrik ediyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi yatırımcı bir belediye. Belediyeleri ikiye ayırmak lazım? Biri tanıtımcı belediyeler, birde yatırımcı belediyeler. Bunu en güzel bütçeden anlarsınız. Tanıtıma reklama mı harcıyor yoksa yatırıma mı harcıyor. Malatya Büyükşehir Belediyemiz bütçesini büyük oranda yatırıma harcıyor. İlçelerimizle birlikte. Yatırım çok önemli iyi ki bu kadar yatırım yapılmış. Son yıllarda Pandemi ve dünyadaki diğer hadiseler yatırımı çok daha maliyetli hale getirdi. Malatya’da Büyükşehir Belediyemizi ve diğer

belediyelerimizi bu anlamda tebrik ediyorum hizmet belediyeciliği yaptıkları için, tanıtım ve reklam değil hizmete para harcadıkları için.

Yerinde dönüşüm projesi kapsamında ise ilk temel Malatya’nın kalbi diyebileceğimiz tarihi bakırcılar çarşısında atıldı. Bütün bu çalışmalar koordineli bir şekilde bütün kurumlarımızın katkısıyla sürdürülecek. Bu çalışmaları sizinle birlikte yürüteceğiz. Bu amaçla buradayız. Talep ve beklentilerinizi yerinde dinleme imkânına kavuşmuş olacağız. Anlayışımız böyle Sayın Cumhurbaşkanımızdan gördüğümüz benimsediğimiz tutum budur. Sadece Ankara’da oturarak illerimizin, bölgelerimizin sorunlarını göremeyiz sağlıklı müdahalelerde bulunamayız. Her yöremize gidip orada ilgili taraflarla istişare etmek suretiyle çok daha sağlıklı bir şekilde sorunları tespit edip kaynaklarımız nispetinde müdahale etme imkânına kavuşmuş oluyoruz.

Toplantımız hayırlara vesile olur inşallah. Bu güzel ortamı bize hazırlayan Büyükşehir Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel bir salon. Toplantımıza katılan herkese hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yapılan konuşmaların ardından iş insanlarının sorunları, talep ve önerileri hakkında istişarede bulundu.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa