reklam
  • Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Malatya’ya Müjde
    Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Malatya’ya Müjde
  • U12 Basketbol Takımı Konya Şampiyon Oldu
    U12 Basketbol Takımı Konya Şampiyon Oldu
  • Battalgazi Belediyespor Yarı Finalde Avantajı Kaptı
    Battalgazi Belediyespor Yarı Finalde Avantajı Kaptı
  • Battalgazi Belediyespor Şampiyonluk Yolunda
    Battalgazi Belediyespor Şampiyonluk Yolunda
  • Basketbol Turnuvasında Dostluk ve Rekabet Bir Arada Yaşandı
    Basketbol Turnuvasında Dostluk ve Rekabet Bir Arada Yaşandı
  • Mini Dünya Kupası’nda Kardeşlik Kazandı
    Mini Dünya Kupası’nda Kardeşlik Kazandı
  • Yeşilyurt belediyesi 3. Ayak Tenisi Turnuvası Coşkulu Başlangıçla Start Aldı
    Yeşilyurt belediyesi 3. Ayak Tenisi Turnuvası Coşkulu Başlangıçla Start Aldı
  • Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı
    Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı
  • Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
    Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
  • Battalgazi belediyespor 3. Lig yolunda Play-Off’ta
    Battalgazi belediyespor 3. Lig yolunda Play-Off’ta
Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığına Yusuf Sefi Atandı
Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığına Yusuf Sefi Atandı

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı...

MHP Heyetinden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e Ziyaret
MHP Heyetinden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e Ziyaret

"Cumhur İttifakı Türkiye'nin Geleceği İçin...

Battalgazi Zabıtasından İnşaat Firmasına Cezai İşlem
Battalgazi Zabıtasından İnşaat Firmasına Cezai İşlem

Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,...

Sıcaklarda Seyahate Çıkacak Anne Adayları Dikkat!
Sıcaklarda Seyahate Çıkacak Anne Adayları Dikkat!

Uzun yolculuklar hamilelikte risk...

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu
Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Genç Üniversite Güçlü Adımlarla Geleceğe...

Yeni Malatya Çarşısı’nda Kümelenme Dönemi
Yeni Malatya Çarşısı’nda Kümelenme Dönemi

Büyükşehir Belediye Meclisi’nden Yeni Çarşı...

Yeşilyurt Belediyesi’nden Şehrin İnşasına Dev Bir Katkı Daha!
Yeşilyurt Belediyesi’nden Şehrin İnşasına Dev Bir Katkı Daha!

Kentsel Dönüşüm Projesi “Yeşil Yaşam...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Ağbaba, Kırıkkale’de Mke İşçileriyle Buluştu
Ağbaba, Kırıkkale’de Mke İşçileriyle Buluştu
Ağbaba, Kırıkkale’de Mke İşçileriyle...
5 Ocak 2018 23:02
Font1 Font2 Font3 Font4

TÜM TAŞERON İŞÇİLERE AYRIMSIZ, ŞARTSIZ KADRO İSTİYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,kadroya alınmayan MKE taşeron işçileriyle buluştur.Ağbaba, “Taşerona kadro meselesi CHP’nin namus meselesidir. Tüm taşeron işçilere ayrımsız şartsız kadro istiyoruz.”dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Kırıkkale’de 26 KİT ile birlikte kadro kapsamı dışında bırakılan Makine ve Kimya Enstitüsü’nde çalışan taşeron işçileri ile buluştu.

TAŞERONA KADROYU MECLİSTEN KAÇIRIP KHK İLE GETİRDİLER

Yüzlerce işçinin toplandığı Kırıkkale meydanında konuşan Emek Büroları Koordinatörü Ağbaba, “2015 seçimleri öncesinde taşerona kadro verilmesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirildi. Siyasi iktidar önce nasıl vereceksiniz? dedi, ardından 1 Kasım seçimlerine giderken Kırıkkale’nin, Ankara’nın, İstanbul’un, tüm Türkiye’nin meydanlarında reklam panolarına ‘taşerona kadro’ diye vaatte bulundu. Seçim yapıldı, Davutoğlu Başbakan oldu. Ardından devrik başbakan Davutoğlu 22 Mart 2016’da TBMM’de, “Bütün taşeron işçilere kadro vereceğiz müjdeler olsun” dedi. Biz ısrarla ne zaman vereceksiniz? diye sorup verilen sözün tutulması için mücadele ettik. Bir çalışma yapıldığını öğrenince CHP Emek Büroları olarak, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK ve taşeron işçi derneklerini bir araya getirerek ortaklaştırılan bir açıklama yaptık. İsteğimiz şuydu, kamuda çalışan taşeron işçisine ayrımsız şartsız kadro, eşit işe eşit ücret ve tüm haklardan yararlanılabilen bir düzenleme istedik. Bu çalıştay sonunda hükümetten açıklamalar gelmeye başladı ve herkese kadro vereceklerini söylediler. Meclis’te hükümete seslendim, ‘bu bir siyasi mesele değil, ki bu taşeron işçilerin çok büyük bölümü bizim dönemimizde de alınmış değil, bu insanları siz seçtiniz. Getirin Meclise, 1 saatte alkışlarla bu kanunu geçirelim’ dedik. Ama maalesef KHK ile geçirildi.” dedi.

OHAL, ALIN TERİ DÖKEN İŞÇİNİN EKMEĞİNİN ELİNDEN ALINMASIDIR

İşçilerin “KİT’ler burada Adalet nerede” ve “Ayrımsız kadro” sloganları attığı meydanda Ağbaba, “Taşeron işçileri OHAL’in ne olduğunu KHK’ların ne olduğunu kendileriyle ilgili düzenleme çıkınca daha net fark ettiler. KHK’larla alınan kararlarda yargı yolunun kapalı olduğunu öğrendiniz. OHAL neymiş, emeğiyle geçinen, on yıllardan beri alın teri döken işçinin ekmeğinin elinden alınmasıymış. KHK neymiş, Türkiye’nin güvenliğini sağlamaya yardımcı olan, Suriye’de Irak’ta, PKK’sından diğer terör örgütlerine kadar, terörle mücadelede kullanılan malzemeleri üreten insanlara kadro verilmemesiymiş. OHAL demek, hukukun askıya alındığı düzendir.” ifadelerini kullandı.

BİRİ ÇIKSIN KİT’LERDEKİ İŞÇİYİ NEDEN KADROYA ALMADIKLARINI AÇIKLASIN

Taşerona kadro mücadelesini çok uzun zamandır sürdürdüklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Biri çıksın, MKE’de çalışan, KİT’lerde çalışan taşeron işçilere neden kadro verilmediğinin mantığını açıklasın. Bir tek sebep göstersinler. Bu insanlar özel kurumda mı çalışıyor? MKE hepimizin gurur duyduğu bir kurum değil mi? Bu vatan için askeri polisi mücadele ediyorsa, buradaki işçilerin de katkısı var. İşçiyi neden bölüyorsunuz? Evine ekmek götürme derdindeki insanları bölmeye hakkınız yok. Bu ne ahlakidir, ne vicdanidir. Evde çocuklar umutla bekliyor. Bunun vebalini kim alacak. Altını çizerek söylüyoruz, taşerona kadro meselesi CHP’nin namus meselesidir. Tüm taşeron işçilere ayrımsız şartsız kadro istiyoruz. Önümüzdeki hafta içinde tüm taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili bir kanun teklifini TBMM’ye getireceğiz.” Dedi.


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa