• Elazığ Belediyespor’dan Net Galibiyet: Kayseri’yi 3-1 Geçtiler!
    Elazığ Belediyespor’dan Net Galibiyet: Kayseri’yi 3-1 Geçtiler!
  • Futsalda Şampiyon Elazığ Belediyespor: Hedef Malatya!
    Futsalda Şampiyon Elazığ Belediyespor: Hedef Malatya!
  • Karatay Belediyespor Potada Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor
    Karatay Belediyespor Potada Yoluna Kayıpsız Devam Ediyor
  • Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’ndan Net Galibiyet!
    Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’ndan Net Galibiyet!
  • Sivas Belediyesi’nden Amatör Spora Dev Destek…
    Sivas Belediyesi’nden Amatör Spora Dev Destek…
  • 21. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri Büyük Bir Coşkuya Sahne Oldu
    21. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri Büyük Bir Coşkuya Sahne Oldu
  • 21. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri İçin Geri Sayım Başladı
    21. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri İçin Geri Sayım Başladı
  • Genç Sporcular Kupayı Çankaya’ya Getirdi
    Genç Sporcular Kupayı Çankaya’ya Getirdi
  • Çocuk Futbolunun Buluşma Noktası Junior World Cup Antalya (JWCA) 3. Yılında 300 Takımı Ağırlayacak
    Çocuk Futbolunun Buluşma Noktası Junior World Cup Antalya (JWCA) 3. Yılında 300 Takımı Ağırlayacak
  • Malatya’nın Geleceğine 43 Yeni Spor Ve Gençlik Yatırımı
    Malatya’nın Geleceğine 43 Yeni Spor Ve Gençlik Yatırımı
Hasan Durak yoğun Bakıma kaldırıldı
Hasan Durak yoğun Bakıma kaldırıldı

Bir süredir İnönü Üniversitesi Turgut...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Başkan Er’e Ziyaret
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Başkan Er’e Ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı...

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Malatya’ya Değer Katacak Hizmetleri Açtı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Malatya’ya Değer Katacak Hizmetleri Açtı

"Güçlü Türkiye, Güçlü Şehirler Üzerinde...

Kadir İnanır’ın Vasiyeti Yerine Geliyor
Kadir İnanır’ın Vasiyeti Yerine Geliyor

Boynumdaki Anahtar Film Olmaya...

İsmil Sosyal Tesisi’nin Temeli Törenle Atıldı
İsmil Sosyal Tesisi’nin Temeli Törenle Atıldı

Karatay’dan İsmil’e 39 Milyon Liralık...

Başkan Geçit, Bindal Mahallesi’ndeki Yatırımları İnceledi
Başkan Geçit, Bindal Mahallesi’ndeki Yatırımları İnceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr....

Malatya’da Fuhuş Operasyonu
Malatya’da Fuhuş Operasyonu

Zorla Çalıştırıldığı İddia Edilen 11...

Yeşilyurt Belediyesi’nden Özel Çocuklara Atlı Terapi
Yeşilyurt Belediyesi’nden Özel Çocuklara Atlı Terapi

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
İsmil Sosyal Tesisi’nin Temeli Törenle Atıldı
İsmil Sosyal Tesisi’nin Temeli Törenle Atıldı
Karatay’dan İsmil’e 39 Milyon Liralık...
6 Kasım 2026 23:40
Font1 Font2 Font3 Font4

Karatay Belediyesi, ilçeye kazandırdığı yatırımlara bir yenisini daha ekledi. İsmil Mahallesi’nde 39 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek Sosyal Tesis’in temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Karatay’da vatandaşların sosyal yaşamına katkı sunacak projeler bir bir hayata geçiriliyor. Bu doğrultuda İsmil Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreniyle bölgenin önemli ihtiyaçlarından birini karşılayacak yeni sosyal tesisin yapımına başlandı. Düğün ve çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapacak tesis, İsmil ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlara hizmet verecek.

İsmil Mahallesi Konya Caddesi’nde gerçekleştirilen törene; Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, CHP Konya İl Başkanı Refik Serttaş, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Akif Demirci, MHP Karatay İlçe Başkanı Muammer Özcan, MHP Konya eski İl Başkanı Remzi Karaaslan, Karatay İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Abdullah Kalaycıoğlu, Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürü Seyit Ali Damkacı, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

39 milyon 95 bin TL maliyetle hayata geçirilecek İsmil Sosyal Tesisi, toplam 4 bin 437 metrekare arsa alanı üzerinde, 1015 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Çok amaçlı salonlarıyla hizmet verecek tesis, İsmil ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşların bir araya gelebileceği önemli bir buluşma noktası olacak.

KILCA: “HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNDE İNSAN VAR”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, İsmil’e kazandırılacak yeni yatırımın mahalle sakinlerinin sosyal hayatına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Başkan Kılca, “Bugün İsmil’imiz için güzel bir hizmetin daha başlangıcında, hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bugün atacağımız bu temel, yarın burada nice güzel buluşmaların, düğünlerin, sevinçlerin ve unutulmaz hatıraların başlangıcı olacak. Bizim belediyecilik anlayışımızda hizmetin merkezinde insan var. Bir mahalleye yatırım yaparken yalnızca bugünün ihtiyacını değil, o mahallenin geleceğini de düşünüyoruz.” dedi.

“İSMİL’E ÖNEMLİ YATIRIMLAR KAZANDIRDIK”

İsmil’de bugüne kadar hayata geçirilen yatırımlara da değinen Başkan Kılca, bölgenin gelişimine katkı sağlayacak projelere devam ettiklerini vurguladı.

Başkan Kılca, “Bugüne kadar burada önemli yatırımları hayata geçirdik. Karatay Termal Tatil Köyü’nü, İsmil Ticaret Merkezi’ni, Ekmek Üretim Tesisi’ni, 6 megavat gücündeki Güneş Enerjisi Santralimizi ve Enerya CNG Doğalgaz Dağıtım Tesisi alanını tamamladık.” ifadelerini kullandı.

İsmil’in yanı sıra çevre mahallelerde de çalışmaların sürdüğünü belirten Kılca, yol ağlarının yenilendiğini, tarımsal ve sosyal hayatı kolaylaştıracak altyapı çalışmaları ile yayla yollarının tamamlandığını ifade etti.

“ASIL HİZMET, İNSANLARIN HAYATINA DOKUNMAKTIR”

Belediyecilik anlayışlarının temelinde insan odaklı hizmetin bulunduğunu ifade eden Başkan Kılca, hayata geçirilen yatırımların vatandaşların günlük yaşamında karşılık bulmasının önemine dikkat çekti.

Başkan Kılca, “Bizim için hizmet, yalnızca bir yatırımın tamamlanması değildir. Asıl hizmet, yapılan yatırımın insanların hayatına dokunması, bir ihtiyacı karşılaması ve gönüllerde karşılık bulmasıdır. Çünkü biz biliyoruz ki bir şehri büyüten sadece yolları, binaları ve tesisleri değildir. O şehri büyüten, insanına verilen değer ve insanının kendisini yaşadığı yere ait hissetmesidir.” dedi.

“TESİSİMİZ İSMİL’İN GÜZEL HATIRALARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Konuşmasının sonunda yeni sosyal tesisin İsmil’e ve Karatay’a hayırlı olmasını dileyen Başkan Hasan Kılca, projenin tamamlanmasıyla birlikte mahallede nice güzel anıların yaşanacağını ifade etti.

Başkan Kılca, “İnşallah temelini attığımız bu tesis de İsmil’imizin ortak sevinçlerine, güzel günlerine ve hatıralarına ev sahipliği yapacak. Burada kurulacak her sofrada, yaşanacak her mutlulukta emeğimizin ve hizmetimizin bir izi olacak. Bu güzel yatırımın İsmil’imize, Karatay’ımıza ve bütün hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim temelini attığımız bu eseri kazasız belasız tamamlamayı ve nice güzel hizmetlerde buluşmayı nasip etsin.” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

AYHAN: SOSYAL TESİSLER MAHALLELERİMİZ İÇİN VAZGEÇİLMEZ HALE GELDİ

Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan da temel atma töreninde yaptığı konuşmada, sosyal tesislerin mahallelerde yaşayan vatandaşların bir araya gelmesi açısından önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirtti.

Sosyal tesislerin yalnızca fiziki yapılar olmadığını, aynı zamanda sosyal, kültürel ve manevi birlikteliği güçlendiren önemli mekânlar olduğunu vurgulayan Kaymakam Ayhan, “Sosyal tesisler ve mahalle konakları artık mahallelerimiz için vazgeçilmez hale geldi. Bu yapılar, vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve manevi anlamda bir araya geldiği, birlik ve beraberliğin güçlendiği önemli alanlardır. Bu anlamlı hizmetin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Karatay Belediye Başkanımız Hasan Kılca olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Başkanımızı ilçemize kazandırdığı hizmetlerden dolayı kutluyor, sosyal tesisimizin mahallemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından İsmil Mahallesi’ne kazandırılacak Sosyal Tesis’in temeli dualarla atıldı.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa