• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurumspor Heyetini Kabul Etti
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurumspor Heyetini Kabul Etti
  • Türk Telekom Teknolojisi Türk Futbolunun Destekçisi
    Türk Telekom Teknolojisi Türk Futbolunun Destekçisi
  • Battalgazi’de Ayak Tenisi Turnuvası
    Battalgazi’de Ayak Tenisi Turnuvası
  • Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Ödül Töreni İle Son Buldu
    Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Ödül Töreni İle Son Buldu
  • Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Malatya’da Başlıyor
    Uluslararası Beydağı Dağ Bisikleti Yarışı Malatya’da Başlıyor
  • Battalgazi Belediyespor’da Yeni Dönem Başladı
    Battalgazi Belediyespor’da Yeni Dönem Başladı
  • 3 Bin 670 Çocuk Karatay Yaz Spor Okulları’nda Buluştu
    3 Bin 670 Çocuk Karatay Yaz Spor Okulları’nda Buluştu
  • Malatya Büyükşehir Belediyespor’dan 3 Sporcu A Milli Takım Yolunda
    Malatya Büyükşehir Belediyespor’dan 3 Sporcu A Milli Takım Yolunda
  • Yeşilyurt’ta Yaz Spor Okulları ve Spor Akademisi Coşkuyla Açıldı
    Yeşilyurt’ta Yaz Spor Okulları ve Spor Akademisi Coşkuyla Açıldı
  • Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Malatya’ya Müjde
    Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’den Malatya’ya Müjde
Islak Mendil Görünümlü Poşetlerde 817 Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
Islak Mendil Görünümlü Poşetlerde 817 Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Battalgazi ilçesinde sokak satıcılarına yönelik...

Malatya’da Torbacılara Darbe: 7 Tutuklama
Malatya’da Torbacılara Darbe: 7 Tutuklama

Malatya’da sokak satıcılarına yönelik 4...

“Eskisinden Çok Daha Güzel Bir Malatya Göreceğiz”
“Eskisinden Çok Daha Güzel Bir Malatya Göreceğiz”

Akpınar'da Yeni İş Yerlerine Taşınan...

Hipertansiyon Hastaları Dikkat!
Hipertansiyon Hastaları Dikkat!

‘Sessiz katil’ hipertansiyon hayati...

Yeşilyurt’ta “Sağlıkla Kavuşalım” Projesi Hayata Geçti
Yeşilyurt’ta “Sağlıkla Kavuşalım” Projesi Hayata Geçti

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent...

Başkan Taşkın’dan Milletvekili Tüfenkçi İle Mahalle Ziyareti
Başkan Taşkın’dan Milletvekili Tüfenkçi İle Mahalle Ziyareti

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın,...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı
El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların Sergisi Açıldı

El Emeği, Göz Nuru Çalışmaların...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Malatya’ya 2,2 Milyar Liralık Çevre Yatırımı
Malatya’ya 2,2 Milyar Liralık Çevre Yatırımı
Başkan Er: " Bölgenin En Modern En Gelişmiş Çevre...
22 Ağustos 2026 22:39
Font1 Font2 Font3 Font4

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Duranlar’da yapımı tamamlanarak faaliyete geçen İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Er, Malatya’da atıkların arıtılmadan doğaya deşarj edilmemesi hedefi doğrultusunda altyapı yatırımlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

“15 AY GİBİ KISA BİR SÜREDE TESİSİMİZİ FAALİYETE GEÇİRDİK”

Malatya’nın geleceğini yalnızca üstyapı yatırımlarıyla değil, güçlü altyapı çalışmalarıyla da inşa ettiklerini ifade eden Başkan Er, kent genelinde yıllardır kullanılan ve ekonomik ömrünü tamamlayan altyapıların yenilendiğini söyledi. Duranlar’daki tesisin hayata geçirilme sürecine ilişkin bilgi veren Başkan Er, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yaklaşık 15 ay önce Malatya ziyaretinde konuyu gündeme getirdiklerini belirterek, “Projelendirilmesi, fizibilitesinin yapılması ve imalatıyla birlikte toplam 15 ay gibi kısa bir sürede bu tesisimizi faaliyete geçirdik” dedi.

2,2 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Başkan Er, Duranlar’daki tesisin İkizce başta olmak üzere batı bölgesindeki yerleşim birimlerinin atık su ihtiyacını karşılayacağını belirterek, İkizce’den tesise yaklaşık 30 kilometrelik kollektör hattıyla atık suların taşındığını ifade etti.

Modern teknolojiyle inşa edilen tesisin toplam yatırım bedelinin 2,2 milyar lira olduğunu kaydeden Başkan Er, tesisin Malatya’nın çevre altyapısı açısından önemli bir yatırım olduğunu vurguladı.

“ARITILAN SU TARIMDA KULLANILACAK”

Tesiste atık suyun yalnızca arıtılmakla kalmadığını, yeniden ekonomiye kazandırıldığını belirten Başkan Sami Er, arıtma işleminden çıkan suyun tarımsal hizmetlerde kullanılmaya başlandığını söyledi. Başkan Er, “Buradaki arıtmada hiçbir şeyi zayi etmiyoruz. Arıtmadan çıkan atık suları şu anda tarımsal hizmetlerde kullanabiliyoruz. Bunun yanında ikinci bir ünite daha inşa ediyoruz. Projeleri büyük ölçüde tamamlandı, finansman çalışmalarımız da sürüyor” diye konuştu.

Tesiste oluşan çamurun da kurutma ünitesi aracılığıyla değerlendirileceğini belirten Başkan Er, elde edilen ürünün çimento fabrikaları ve benzeri sanayi kuruluşlarına satılarak hem atıkların bertaraf edileceğini hem de ekonomiye katkı sağlanacağını dile getirdi.

” 200 BİN NÜFUSA HİZMET EDİYOR”

Malatya’nın farklı bölgelerinde atık su arıtma kapasitesini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Er, Battalgazi’de uzun süredir kullanılmayan atık su arıtma tesisinin yeniden faaliyete geçirildiğini ve kapasitesinin artırılması amacıyla ikinci ünitenin de yapımına başlandığını açıkladı. Başkan Er, burada da arıtılan suyun tarımsal hizmetlerde kullanılmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

“Malatya’da hiçbir şekilde atıkların arıtılmadan doğaya deşarj edilmesine müsaade etmeyeceğiz” diyen Başkan Er, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geleceğin şehrini inşa ediyoruz. Bunu sadece üstyapıyla değil, altyapıyla da gerçekleştiriyoruz. Daha dirençli, daha yaşanabilir, insanlarımızın daha konforlu bir hayat sürdürebileceği bir Malatya inşa ediyoruz. Duranlar İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi de bu anlayışla gerçekleştirdiğimiz en önemli yatırımlardan biridir. Malatya’mıza hayırlı olsun.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından hizmete açılan İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin 200 bin nüfusa hitap edeceğini aktaran Başkan Er, tesisisin günlük 28 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

Bölgenin üçüncü en büyük tesisini Malatya’ya kazandırdıklarına dikkati çeken Başkan Sami Er, “Malatya için çok büyük bir hizmet. Bölgenin en modern ve gelişmiş tesisi Malatya’mıza hayırlı olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’da, Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 31. Taraflar Konferansı (COP31) hazırlıkları kapsamında önemli bir uluslararası toplantı gerçekleştirdiklerini anımsatarak, “Uluslararası önemli finans kuruluşları da bu toplantıda yer aldı. Büyükşehir Belediyesi olarak kentte yaptığımız çevre yatırımlarını önemli kuruluşlarla paylaştık. İleri Biyolojik Arıtma Tesisimizi de bu toplantıda anlattık. Gerek altyapı çalışmalarımızı gerekse de dirençli bir şehir olma noktasında yaptığımız çalışmaları bu önemli toplantıda uluslararası kuruluşlarla paylaştık” diye konuştu.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa