reklam
  • “Sporun Yıldızı Karatay”
    “Sporun Yıldızı Karatay”
  • Malatya’ya Uluslararası Gurur
    Malatya’ya Uluslararası Gurur
  • Battalgazi Belediyesi Sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 Madalya
    Battalgazi Belediyesi Sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 Madalya
  • ‘Minikler Yarıyıl Futbol Şenliği’ Turnuvası Başladı
    ‘Minikler Yarıyıl Futbol Şenliği’ Turnuvası Başladı
  • Malatya Yeşilyurtspor Güçlü Bir Yapılanmayla Yoluna Devam Edecek
    Malatya Yeşilyurtspor Güçlü Bir Yapılanmayla Yoluna Devam Edecek
  • U14 Erkekler Basketbolda Sportif Basketbol’dan Namağlup Şampiyonluk
    U14 Erkekler Basketbolda Sportif Basketbol’dan Namağlup Şampiyonluk
  • Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor
    Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor
  • Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma Bir Genç Sporcu Daha
    Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma Bir Genç Sporcu Daha
  • Başkan Şerifoğulları, Çocukların Neşesine Ortak Oldu
    Başkan Şerifoğulları, Çocukların Neşesine Ortak Oldu
  • Filede, Elazığ Belediyespor Fırtınası Esiyor
    Filede, Elazığ Belediyespor Fırtınası Esiyor
Toplu Sözleşme İşçinin Yüzünü Güldürdü…
Toplu Sözleşme İşçinin Yüzünü Güldürdü…

Sivas Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası...

Doğanşehir’de Rezerv Alanlar Şekilleniyor
Doğanşehir’de Rezerv Alanlar Şekilleniyor

Ölmeztoprak: Aidiyet Duygusu Güçlü Mahalleler...

Başkan Er’den ‘Çocuk Köyü’ Müjdesi
Başkan Er’den ‘Çocuk Köyü’ Müjdesi

Başkan Er Okul Ziyaretleri Kapsamında...

“Sporun Yıldızı Karatay”
“Sporun Yıldızı Karatay”

Konya Tarihinde Bir İlk: karatay...

Battalgazi’de Ramazan Ayı Mukabele Okumaları Başlıyor
Battalgazi’de Ramazan Ayı Mukabele Okumaları Başlıyor

Battalgazi Belediyesi Kültür, Sanat ve...

NASIL BİR ÇAĞ?
NASIL BİR ÇAĞ?

Tarihe baktığımızda her çağ, kendi...

KOSGEB Kredi Borçları Siliniyor mu?
KOSGEB Kredi Borçları Siliniyor mu?

Başkan Sadıkoğlu, KOSGEB Başkanı ile...

Yeşilyurt Belediyesi’nden Eğitimcilere Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri
Yeşilyurt Belediyesi’nden Eğitimcilere Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri

Yeşilyurt Belediyesi, eğitimde kaliteyi artırmak...

Malatya’ya Uluslararası Gurur
Malatya’ya Uluslararası Gurur

İshak Kocaman Hindistan’dan Altın Madalya...

Lenfomanın İlk Sinyali Olabilir!
Lenfomanın İlk Sinyali Olabilir!

Lenf sisteminde yer alan lenfositlerin...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Maski 2015 Yılı Değerlendirmesini Yaptı
Maski 2015 Yılı Değerlendirmesini Yaptı
Maski 2015 Yılı Değerlendirmesini...
14 Ocak 2016 13:06
Font1 Font2 Font3 Font4

MASKİ 2015 YILINDA 285 BİN METRE İÇMESUYU HATTI DÖŞEDİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2015 yılında Malatya genelinde 285 bin metre içmesuyu şebeke hattı döşedi.

2015 yılında yapılan içmesuyu ile ilgili yatırımlar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, MASKİ’nin 2015 yılını verimli geçirdiğini ifade ederek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren özellikle içmesuyu konusunda çok kapsamlı çalışmalar yaptık. Suyun kaptajdan çıkışından itibaren çalışmalar yaparak içmesuyu yönetimini sağladık. İçmesuyu şebeke hatlarının sayısallaştırılması, şebeke işletme çalışmaları, su kayıp yönetimi, fiziki kayıp kaçak çalışmaları, basınç haritası, malzemelerin standart hale getirilmesi, mevcut hatların bakım ve onarımı, su depolarının ölçülmesi, rehabilitasyon çalışmaları ve hidrolik modelleme oluşturulması çalışmalarını yaptık. Başta kayıp kaçak suların önüne geçmek için fiziki kayıp kaçak dinleme ekibi oluşturduk. Bu sayede 2015 yılında 39.20 lt/sn suyu sisteme kazandırdık. Daha sonra 1.695 km içmesuyu hattını sayısallaştırarak kayıt altına aldık. Tecde Mahallesi İsmet Paşa Caddesi güzergahında 2.100 metrelik hat döşedik. Su sıkıntısı yaşadığımız yerlerden birisi de Melekbaba Mahallesiydi. Çok fazla su sıkıntısı yaşadığımız yerlerin sebeplerini en ince detayına kadar araştırdık. Buna yönelik projeler gerçekleştirdik. Melekbaba Mahallesi’nde eski 700’lük AKB boru vardı. Onu değiştirdik. Çavuşoğlu ve Salköprü bölgesinde ise sular ikinci kattan itibaren yukarı katlara çıkmıyordu. MASKİ olarak bu bölgelerimizde pilot çalışma başlattık. Arıza sayısını minimuma indirecek güzel bir çalışma oluyor. Proje bittiğinde 25 bin metreyi bulacak bir çalışma olacak. Buranın maliyeti yaklaşık olarak 2.5 milyon TL. Çöşnük Mahallesi’nde 2.000 metrelik bir içmesuyu hattı çalışması yaptık. Çilesiz Mahallesi Fahri Kayahan Bulvarı için yaklaşık 2.000.000 TL’lik 7.400 metrelik içmesuyu hattı ve 80 adet servis bağlantısı çalışması gerçekleştirdik. Zaviye Mahallemiz için 3.000 metrelik bir çalışma yaptık. Yaklaşık 1.000.000 TL. Malatyamız için içmesuyu hatlarının yenilenmesi, yeni hatların döşenmesi ve abone bağlantılarının yapılması noktasında çok ciddi yatırımlar yaptık. Malatya genelinde mevcutta bulunan PVC ve Asbest boruları değiştirdik. Yerine 100 yıllık ömrü olan DUKDİL çelik boruları yerleştirdik. 2015 yılında toplamda 285 bin metre içmesuyu hattı döşeme çalışması yaptık. Bunun maliyeti yaklaşık 12 milyon 527 bin 797 TL.” dedi.

MASKİ’nin Malatya genelinde çalışmalarına devam ettiğini aktaran MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “11 ilçemize bağlı mahallelerde içmesuyu sıkıntısı olan yerlerde sondaj ve drenaj çalışması yaparak içmesuyu sorununu çözdük. Doğanyol İlçemiz için 4.8 milyon TL’lik 63.000 metrelik içmesuyu hattı döşeme çalışmasına devam ediyoruz. Çalışma bittiğinde Doğanyol ilçesinin su sorunu çözülmüş olacak. Su depolarının ışıklandırılması, çevre düzenini yapılması, depoların temizliğinin yapılması ve eski ve kullanılmaz halde olan malzemelerin değişimini yaptık. Önümüzdeki süreçte planlı ve programlı bir çalışma yaparak halkımıza en kaliteli suyu kullandırmak adına çalışmalarımız devam edecek. Bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum. Su gibi aziz bir Malatya için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa