reklam
  • Yeşilyurt belediyesi 3. Ayak Tenisi Turnuvası Coşkulu Başlangıçla Start Aldı
    Yeşilyurt belediyesi 3. Ayak Tenisi Turnuvası Coşkulu Başlangıçla Start Aldı
  • Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı
    Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı
  • Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
    Büyükşehir Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Tamamlandı
  • Battalgazi belediyespor 3. Lig yolunda Play-Off’ta
    Battalgazi belediyespor 3. Lig yolunda Play-Off’ta
  • Manavgat Master Cup’ta Malatya Fırtınası
    Manavgat Master Cup’ta Malatya Fırtınası
  • Vali Galip Demirel Ortaokulu Basketbolda Şampiyonluk Kürsüsünde!
    Vali Galip Demirel Ortaokulu Basketbolda Şampiyonluk Kürsüsünde!
  • “Sporun Yıldızı Karatay”
    “Sporun Yıldızı Karatay”
  • Malatya’ya Uluslararası Gurur
    Malatya’ya Uluslararası Gurur
  • Battalgazi Belediyesi Sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 Madalya
    Battalgazi Belediyesi Sporcularından Türkiye Şampiyonası’nda 5 Madalya
  • ‘Minikler Yarıyıl Futbol Şenliği’ Turnuvası Başladı
    ‘Minikler Yarıyıl Futbol Şenliği’ Turnuvası Başladı
Ece Vahapoğlu’na “Gelin Takımı 3” sürprizi!
Ece Vahapoğlu’na “Gelin Takımı 3” sürprizi!

Ece Vahapoğlu’nun 360 TV’de sunduğu...

Hükümlüler Kamu Hizmetlerinde Çalıştırılacak
Hükümlüler Kamu Hizmetlerinde Çalıştırılacak

Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Cumhuriyet...

POSTMODERNİZM
POSTMODERNİZM

Postmodernizm, edebiyatta, sanatta karşımıza çıkan,...

Battalgazi’de Göztepe Taziye Evi Hizmete Açıldı
Battalgazi’de Göztepe Taziye Evi Hizmete Açıldı

Battalgazi Belediyesi’nin mahallelere kazandırmayı hedeflediği...

Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı
Yeşilyurt’ta Mini Dünya Kupası Heyecanı Başladı

Yeşilyurt Belediyesi, uluslararası öğrencilerin buluştuğu...

SABAH OLUP UYANINCA
SABAH OLUP UYANINCA

Günlük rutinde hayat devam ederken,...

Şehrin Vicdanı ve Hafıza Muhafızı: Atilla Kantarcı ile Zamanın İzinde
Şehrin Vicdanı ve Hafıza Muhafızı: Atilla Kantarcı ile Zamanın İzinde

Dışarıda, modern dünyanın tek tipleştirdiği,...

Havalanı Yolu Genişletiliyor
Havalanı Yolu Genişletiliyor

Havaalanı-Kağıt Fabrikası arasındaki 16 km’lik...

Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı
Adıyaman’ın ‘Kırmızı Altın’ Mesaisi Başladı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarına...

Bu Ülke
Bu Ülke

Bu...

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği
Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik İftar Yemeği

Reşat Erdoğan’dan 5 Bin Kişilik...

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ
İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR MİYİZ

İKİ VAKTİN NAMAZINI BİRLEŞTİREREK KILABİLİR...

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler
Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O Kareler

Siyasette Unutulmayacak Olan İşte O...

Kim Yapıyor Bu Binaları
Kim Yapıyor Bu Binaları

Kim Yapıyor Bu...

Hipnotize Edici Yansımalar
Hipnotize Edici Yansımalar

Hipnotize Edici...

Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor
Bu Evi Görenler Gözlerine İnanamıyor

Bu Evi Görenler Gözlerine...

Facebook Like Box Kodunu Giriniz
Kâhtalı, Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi Ve Bilim Atölyesini Gezdi
Kâhtalı, Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi Ve Bilim Atölyesini Gezdi
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HAKAN KÂHTALI, DEPREM EĞİTİM SİMÜLASYON MERKEZİ VE BİLİM ATÖLYESİNİ GEZDİ “Bölgemizde Örneği Olmayan, Değerli Bir Eser” AK Parti Milletvekili Hakan Kâhtalı, “Deprem bilincini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırmak,...
2 Ocak 2020 22:54
Font1 Font2 Font3 Font4

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HAKAN KÂHTALI, DEPREM EĞİTİM SİMÜLASYON MERKEZİ VE BİLİM ATÖLYESİNİ GEZDİ

“Bölgemizde Örneği Olmayan, Değerli Bir Eser”

AK Parti Milletvekili Hakan Kâhtalı, “Deprem bilincini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırmak, teorik ve pratik yönden deprem eğitimi vermek adına Malatya ve bölgemizde olmayan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi gibi değerli ve özel bir yatırımı hayata geçirip, bir ilki gerçekleştiren Yeşilyurt Belediyesini kutluyorum.” diye konuştu.

BAŞKAN ÇINAR, DEPREM EĞİTİMLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER PAYLAŞTI

AK Parti Milletvekili Hakan Kâhtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın daveti üzerine, bölgede başka bir örneği olmayan, Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetleri kapsamında hizmete sunduğu Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde incelemelerde bulundu.

“ÖĞRENDİKLERİNİZİ AİLENİZ VE ARKADAŞLARINIZLA MUTLAKA PAYLAŞIN”

Deprem eğitiminin verildiği sınıfı ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Hakan Kâhtalı, öğrencilerden deprem eğitimlerini dikkatlice takip etmelerini, uyulması gereken kuralları ailelerine ve arkadaşlarına anlatmalarını tavsiye etti.

“BÖLGEMİZDE ÖRNEĞİ OLMAYAN, ÖZEL BİR YATIRIMI HİZMETE SUNMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Bölgede başka bir örneği olmayan bir yatırımı Yeşilyurt’a kazandırmaktan onur duyduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ AK Parti Milletvekilimiz Sayın Hakan Kâhtalı ile AK Parti İl ve İlçe Teşkilatımızın kıymetli üyeleriyle birlikte Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde incelemelerde bulunup, deprem eğitimi üzerine yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulunduk. Eğitim hizmetlerine farklı bir önem verip, bu alanda ki yatırımlarıyla Yeşilyurt’u örnek ve önde bir ilçe hüviyetine ulaştıran Yeşilyurt Belediyesi olarak Malatya ve bölgemizde olmayan, teknik alt yapısı ve hizmet alanlarıyla deprem eğitimlerine örnek gösterilecek yapıya sahip Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesini halkımızın hizmetine sunmaktan ayrı bir onur duymaktayız. Malatya, birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır, geçen hafta merkez üssü Elazığ Sivrice olan bir deprem burada da hissedildi ve Doğanyol ilçemizde de okullar tatil edilmişti. Belediye olarak böylesine hassas ve önemli bir konuda halkımızı bilinçlendirmek adına burayı tamamladık. Yaklaşık bir ay önce Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın teşrifleriyle açılışını yaptığımız hizmet binamız, teorik ve pratik eğitim alanları olarak ikiye ayrılmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve AFAD İl Müdürlüğüyle imzaladığımız protokolle deprem eğitimlerinin kent geneline yayılmasını sağladık. AFAD’ten gelen teknik eğitmenlerin gözetiminde ilk olarak okullarımızın idarecilerine ve öğretmenlerine ardından tüm okullarımızdan gelen öğrencilerimize deprem öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini ilk başta teorik anlatımlarla daha sonra ise deprem şiddetinin bire bir yaşanmasını sağlayan deprem simülatör odamızda pratik olarak öğretilmektedir. Derslerde, deprem öncesinde alınması gereken tedbirler ve eşyaların duracağı yerler, deprem anında hareket alanlarımız, duracağımız yer, kaçış noktalarımız neresi olmalı gibi geniş yelpazede deprem eğitimi veriyoruz. Eğitim programlarımıza destek veren İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile AFAD İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bölgemizin ilk ve tek Deprem Eğitim Simülasyon ve Bilim Atölyesini ilçemize kazandırarak halkımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmiş oluyoruz. Böylesine özel ve değerli bir eseri bölgemize kazandırdığımız için mutluyuz.” dedi.

“DEPREM EĞİTİMİ HEPİMİZ İÇİN GEREKLİ”

Malatya ve bölgede olmayan Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesini hizmete sunan Yeşilyurt Belediyesini tebrik eden AK Parti Milletvekili Hakan Kâhtalı ise, “Malatya’mızın ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu, bugüne kadar yapılmamış Deprem Eğitim Simülasyon ve Bilim Atölyesi gibi güzel bir eseri Yeşilyurt’a kazandıran Yeşilyurt Belediye Başkanımızı ve ekibini eğitim hizmetlerine verdikleri önemden dolayı canı gönülden tebrik

ediyorum. Belediyemizin koordinasyonunda, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve AFAD İl Müdürlüğümüzün destekleriyle burada öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm hemşerilerimize olası bir deprem anında yapmaları gerekenlerle ilgili teorik ve pratik alanlarda güzel ve kalıcı eğitimlerin verildiğini gördük. Toplumda deprem bilincinin etkili ve doğru eğitimlerle kalıcı hale getirilmesi adına her yönüyle özel bir yatırımın hizmete girmesi hepimizi sevindirmiştir. Bilindiği üzere Malatya’mız birinci derece deprem kuşağında yer almaktadır. Allah vermesin bir deprem anında neler yapılması gerekiyor bunun mutlaka eğitimini almamız gerekiyor. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve tüm vatandaşlarımızın bu eğitimi mutlaka almasını istiyoruz. Yeşilyurt Belediyemizin bu hizmetini takdirle karşılıyoruz, burası deprem eğitimi noktasında ki tüm beklentileri karşılayacak teknik alt yapıya ve alanlara sahiptir. Deprem eğitiminin verildiği bir merkez Malatya’da ve bu bölgede yoktu ve ilk defa yapılmış oldu. Bu ilki gerçekleştirdiği için, Malatya’mıza böylesine güzel bir eser kazandırdıkları için Belediye Başkanımız Mehmet Çınar ve ekibini kutluyorum. Çünkü deprem eğitimi almadan deprem anında ve sonrasında yapılacakları bilemeyiz, her şeyin başı eğitimdir.” diye konuştu.

 


Bu haberler ilginizi çekebilir!
Yukarı Geri Ana Sayfa